Hae
The Juurakko journal

Ripsienpidennykset ammattina

Ensimmäisen kerran kun näin itseni ripsienpidennysten kanssa, tunsin olevani supermalli.

Kiinnostuin ripsienpidennyksistä noin viisi vuotta sitten, esikoinen oli tuolloin kahden vuoden paikkeilla ja elämä tuntui kaaokselta. Sen keskellä en jaksanut laittautua ja tosi asia on, että mielialaan vaikuttaa se minkälainen peikko sieltä peilistä katselee.

Ensimmäisen kerran kun näin itseni ripsienpidennysten kanssa, tunsin olevani supermalli. Se on varmasti se olennainen syy miksi ihmiset haluavat ripsienpidennykset ja syy miksi tekijöitä löytyy paljon. Tekijät haluavat tuottaa saman tunteen, kuin itsellään on. Ripsienpidennykset helpottavat arkea ja nostavat valtavasti mielialaa, toki ihmisiä on erilaisia ja samaa tunnetta ei tule kaikille.

Miksi ripsienpidennykset ammatiksi?

Syy miksi tästä tein itselleni toisen ammatin, on aika selkeä. Tämä oli ainut työ mitä pystyin tekemään kotona ja suhteellisen pienillä kustannuksilla.

Minulla ei olisi ollut mahdollisuuksia lähteä takaisin ravintola-alalle, olihan äityisloma vielä kesken ja en voi sanella työnantajille omia työvuorojani. Tässä työssä sen voin tehdä, koska työnantaja on minä itse.

Pohdimme mieheni kanssa pitkään koulutusten hintoja, ja mitä sitten jos tämä työ ei ota tuulta alleen. Onko ne sadat eurot puhallettu vaan tuhka tuuleen? Aloin selvitellä kouluttajia ja heidän hintojaan. Hinnat pyörivät 200-1500€ välillä joten hintahaarukka oli valtava! Miten maallikko voisi tietää mikä näistä on hyvä? Sitä parasta kouluttajaa en hakenut itselle, en kuitenkaan ajatellut näitä tehdä kokopäiväisesti. Unohdin siis todella nopeasti kaikkein kalleimmat koulutukset.

Ystäväni suositteli minulle Janica Huhtaa joka on kouluttanut jo pitkään Lohjan Sammatissa. Tutkin koulutuksen sisältöä ja hintaa, uskoin että tämä oli juuri se edullinen, mutta hyvä valinta! Sovimme kaksi koulutuspäivää, joista ensimmäinen oli teoria päivä. Ensimmäisellä päivällä opettelimme pidennysten laittoa, liiman määrää ja puhdistus rutiineja. Opetuksessa oli minun lisäksi toinen, joten yksilöllisen opetuksen saaminen oli taattu.

Ensimmäisen opetuspäivän jälkeen saimme kaksi viikkoa aikaa harjoitella ripsien laittoa harjoitusnukelle. Nukelle tehtiin vähintään kolmet uudet ripset ja kolme manuaalista poistoa. Nämä kaikki kuvattiin joista näki myös oman kehityksen.

Toinen koulutuspäivä sisälsi uudet ripset mallille. Tein D-efektillä ensimmäiset ripseni ja tekoon meni noin 3,5 tuntia. Olisin helposti voinut tehdä vielä tunnin tai kaksi lisää, aikaa meni paljon ripsien erotteluun ja ripsen oikeaoppiseen liimaamiseen.

Olen rekisteröity OP-kevytyrittäjä ja minulla on oma y-tunnus. Y-tunnus helpottaa tavaroiden tilaamista niin, että ne saa verovähennyksiin. Kotona töitä tehdessä saa myös työhuonevähennystä. Jos mietit yrittäjyyttä, mutta et halua tai uskalla tehdä sitä vielä kokopäiväisesti, suosittelen kokeilemaan kevytyrittämistä!

Ripsien tekeminen on itselle harrastus, ihanaa näpertämistä jonka avulla pääsee uppoutumaan omiin ajatuksiin tai mielenkiintoiseen keskusteluun asiakkaan kanssa. Ripsien teko on kellotettua minä-aikaa, jolloin lapset eivät kilju vieressä vaatimassa huomioita. Silloin voin olla hetken vain minä, ja se on tärkeää aikaa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös:

Itsensä brändäys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *