Hae
The Juurakko journal

Ystävä, oletko siinä aina?

Ystävänpäivää vietetään jälleen!

 Päivä tiedetään rakkauden täyteisenä ja silloin kaikki pyrkivät muistamaan rakkaitaan ja ystäviä. 14Joskus muuttuvat tilanteet laittavat kuitenkin ystävyyden koetukselle. Olet ystäväpiirisi ensimmäinen joka tulee raskaaksi, tai olet niitä ainoita jolla ei vielä omia lapsia ole.

Raskaus on helposti syy, miksi ystävät ei enää pyydäkään mukaan illanviettoon. He voivat kokea, että puheenaiheet muuttuvat ja he eivät ole valmiita keskustelemaan kuinka aivastaessa pissaa housuun tai vauvan kakan väristä.

Ystäviä on erilaisia, niitä jotka pysyvät vierellä koko elämäsi ajan, niitä jotka käyvät vain pyörähtämässä ja opettavat elämästä jotain tärkeää. Jokaisen ystävän ei ole tarkoituskaan olla siinä aina. Silti etääntyminen ja ystävän menetys kirpaisee.

Joskus muuttuvat tilanteet laittavat kuitenkin ystävyyden koetukselle. Olet ystäväpiirisi ensimmäinen joka tulee raskaaksi, tai olet niitä ainoita jolla ei vielä omia lapsia ole.

Muista kuitenkin arvostaa jokaista hetkeä. Ne opettaa ja valmentaa sua eteenpäin, mieti hetki. Mitä sä olet oppinut niiltä ystäviltä, jotka ei enää oo siinä syystä tai toisesta? Kiitä heitä ja jatka matkaa. 

Muutoksen elämässä vaikuttaa myös toisinpäin, uusia ystäviä ilmestyy ihmeellisimmistäkin paikoista, ja helposti miettii, miten oot koskaan pärjännyt ilman tätä tyyppiä?

Ethän siis painu epätoivoon, vaikka tuntuu, että ne ystävät vaan katoaa. Käy tapahtumissa, perhekahviloissa tai missä vaan, mikä sopii sun nykyiseen tilanteeseen. Ole rohkeasti äänessä, siellä varmasti on samassa tilanteessa olevia ihmisiä.

Mulla on joskus valtaisa yksinäisyyden tunne, vaikka ystäviä löytyy ympäriltä. Sitä kaipaa tosinaan sitä sielunsiskoa, joka asuu lähellä, jonka kanssa on helppo hengailla vaikka siinä yökkärissä. Puhua niistä säryistä ja elämän koettelemuksista. Olen kuitenkin antanut itseni erakoitua haastavan raskauden takia, tai ainakin sitä on helppo syyttää.  Jokainen meistä kaipaa sosiaalista kanssakäymistä, se on silti liiankin helppoa jättäytyä yksin.

Sano sulle tärkeille ihmisille tänään ja joka päivä, mitä he merkitsevät sulle! Ne pienetkin sanat, saattavat pelastaa jonkun päivän. 

Saatat olla myös kiinnostunut näistä

Ystävyys – mistä tunnistaa aidon ystävän?

Järjestä edullisesti mökkibileet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *