Hae
The Juurakko journal

Loma keskellä metsää!

Koululaisilla alkaa tai on jo alkanut hiihtoloma, harvoin vanhemmilla on enää lomaa käytettävissä. Loma kulutetaan usein joulun aikaan, jolloin ollaan suurella porukalla yhdessä. Meillä kävi aikamoinen tuuri, että voidaan olla koko perhe lomalla hiihtoloman aikaan!

Vihdoin LOMA

Me tultiin Andreaksen vanhempien mökille Äänekoskelle, täällä on ihanasti tilaa meille sekä appivanhemmille. Mökki sijaitsee metsän keskellä, ja mökkitiessä ei ole talvikunnossapitoa. Näin ollen kauppaan lähteminen saattaa aiheuttaa päänvaivaa, kun tie on peilijäässä. Ollaan siis vähän kuin jumissa täällä, onneksi ei kuitenkaan ole hälyyttävää tarvetta lähteä kauppaan.

Mun koulutehtäviä ei kuitenkaan ole ajoitettu loman mukaan, joten muutamat päivät lomasta menivät siihen, että luin tenttikirjaa. Nyt tentti tehty, joten voi keskittyä niihin mieluisimpiin tehtäviin! Niitä on kuitenkin paljon, ja yritänkin käyttää kaiken mahdollisen ajan niiden tekemiseen. On se kuitenkin sen verran harvinaista herkkua, että joku katselee lasten perään.

Toki lomalla tehdään yhdessä myös paljon! Täällä ei ole telkkaria, mikä on sinänsä ihanaa vaihtelua. Ruutu-aika on kaikilla aika minimissä, mikä aiheuttaa toisinaan Oliverissa turhautumista, mutta tekemistä kyllä löytyy! Luistimia ei tullut mukaan, mutta ollaan kumppareilla käyty ”luistelemassa” järven jäällä, tutkittu lähiympäristön metsiä, ihasteltu maisemia, kuunneltu linnun laulua ja nukuttu hyvällä omalla tunnolla päiväunia. Andreas teki avannon, josta haetaan pesuvedet saunaan.  Rohkeimmat myös pääsee pulahtamaan sinne saunan jälkeen, itse siis en mennyt lähellekään, mutta Oliver kastoi varpaansa!

Koirat ovat myös olleet innoissaan, kun ovat päässeet juoksemaan oikein kunnolla. Nuppu täytyy pitää kytkettynä, joko Valluun tai ihan remmin nokassa, jotta ei metsästysviettinsä ansioista lähde omille teilleen. Vallu on kuitenkin niin laumakoira, että pitää Nupunkin aisoissa ja lähellä. Nuppu pääsi maistelemaan avantoon yön aikana ilmestynyttä jääkerrosta.

Onko sulle tai sun perheelle, helppoa viettää lomaa keskellä metsää, kun ruutu-aika on minimissä? 

Tekemisen keksiminen voi olla joskus vaikeaa, mutta täytyy muistaa, että lapsella saa olla joskus myös tylsää.

Saatat olla myös kiinnostunut näistä:

Edullinen perhelomakohde

Ystävä, oletko siinä aina?

Niilon 1v-kekkerit18

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *