Hae
The Juurakko journal

Kotikoulu

Monen lapsen arki muuttui valtavasti keskiviikkona 18.3.2020, kun aamulla ei saanutkaan mennä kouluun, vaan koulu suoritettiin kotoa käsin. Vanhemmat kauhisteli (ainakin me), miten tästä selvitään järjissään? Voihan kotikoulu

Nyt on viikko kotikoulua takana, eikä kukaan ole selvinnyt ilman hampaiden kiristyksiä. Täällä on vängätty, huudettu, tapeltu, vedetty henkeä ja yritetty uudestaan. 

Kotikoulu -tehtävät ovat onneksi suhteellisen pieniä ja helppoja ensimmäistä luokkaa käyvällä, niin me vanhemmat selvitään niiden opetuksesta. Helpotusta luo myös Seesaw-sovellus, jonka avulla opettaja luo tehtävät ja ohjeistaa videoin, kuvin ja tekstein.

Hallitus teki muutoksen etäkoulupakkoon heti ensimmäisenä viikonloppuna, koskien kaikkia 1-3. luokkalaisia, jotka halutessaan saavat jatkaa lähiopetusta. Tämä johtui siitä, että perustuslaki ei tunne listaa kriittisistä aloista, joiden työntekijöillä oli aikasemman päätöksen mukaan erioikeus viedä lapsensa kouluun etäopetuspakosta huolimatta. Etäopetus on silti suositeltavaa aina 13.4.2020 saakka, ellei ohjeistukseen tule muutosta. Ajankohtaiset hallituksen suositukset löydät täältä.

Toistaiseksi olemme kaikki vielä järjissämme, haasteita luo se, ettei lapsen koulu ole ainut mikä täytyy suorittaa etänä. Myös nuoremman lapsen varhaiskasvatus, etätyöt sekä omat opiskelut pitäisi saada tehtyä. Loimme avuksi viikottaisen lukujärjestyksen, jonka avulla aikataulutamme päivät.

Kotikoulu ja aikataulutus

Pohja meillä on joka arkipäivälle sama,

  • 7-8 Aamutoimet
  • 8-9 Ulkoilu (Jompi kumpi vanhempi jää kotiin tekemään omia töitä)
  • 9-11 Oliverin koulutehtävät, Andreas tekee töitä ja minä leikitän Niiloa
  • 11-12 Lounas
  • 12-13 Niilo päiväunille, Andreas jatkaa töitä, Oliver koulutehtäviä joiden jälkeen voi leikkiä tai pelata
  • 13-16 Päivästä riippuen lapsille vapaata ohjelmaa
  • 16-17 Päivällinen
  • 19-20 Iltatoimet

Vallitseva tilanne vaikuttaa paljon, kumpikaan lapsista ei saa ikäistään leikkiseuraa, jonka seurauksena hyppivät seinille ja toistensa nenille. Itkulta ja huudolta ei vältytä ja muutamat lautaset ovat menneet melskeessä rikki.

Voimia sulle, joka toimit nyt kotiopettajana, varhaiskasvattajana, keittäjänä, siivoojana, erotuomarina ja silti hoidat oman tonttisi töiden ja/tai opiskeluiden suhteen. 

Voit olla myös kiinnostunut näistä:

Miten oma koulunkäynti onnistuu, kun lapset kotona?

Synnytys poikkeusoloissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *