Hae
The Juurakko journal

Pääsiäistekemistä

Pääsiäinen, mitä tehdä lasten kanssa?

Virpominen jää, mutta pääsiäistä voi viettää muutenkin! Perinteenä voi olla ruokailu sukulaisten kanssa – no kotona voi edelleen tehdä ruokaa ja yhteyden illan aikana voi ottaa vaikka Skypellä! Mikä sitten korvaisi lapsille kaikkein mieluisimman eli virpomisen?

Kotiolot ei poista sitä, että voi silti askarrella! Pinterestistä löydät helppoja askarteluvinkkejä, esimerkiksi hakusanalla ”easter crafts for kids”. Askarrelkaa ja koristelkaa koti, tehkää pieni puska virpomisoksia koristeeksi.

Lasten kanssa askartelu on kivaa, ainakin se lopputulos. Mutta kannattaa varautua, vänkäämiseen, kiukutteluun ja pieneen saksivarkaaseen. Meidän ”rentouttavan” pääsiäisaskartelut voit nähdä Instagram storyn kautta!

No mutta entä ne virpomisherkut? – Munajahtia! Tämä on hauska peli, ja vie piilottajasta riippuen paljonkin aikaa. Lapset menevät hetkeksi pois, jotta vanhemmat saavat aikaa piilottaa munasaaliin ympäri asuntoa tai sovittuun tilaan. (Munat on hyvä laskea, jotta voidaan tarkistaa, onko kaikki löytynyt.) Sitten vapautetaan lapset! Helpotusta voi tuoda tekemällä kartan jemmauspaikoista tai kertomalla, milloin lämpenee, kun lapsi lähestyy piilotettu munaa.

Meillä pääsiäinen vietetään hyvän ruoan, ulkoilun parissa. Munajahti järjestetään tänään, korvaamaan virpomisen.

Mitään perinneruokia meille ei ole muodostunut, muutama viime pääsiäinen on mennyt Jyväskylässä appivanhemmilla ja heidän notkuvien pöytien ääressä. Nyt selataan mainoslehtiset läpi ja katsotaan mitä kaupasta tarttuu matkaan mukaan. Pääsiäisruokailut toteutetaan vasta pääsiäispäivänä.

Askartelu aloitettiin jo hyvissä ajoin. Toteutimme pupu maalaukset sapluunaa apuna käyttäen, vessapaperi hylsyistä tehdyt puput, vanhoista sukista tehdyt puput ja virposmisoksat!

Miten sun tulee vietettyä pääsiäistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *