Hae
The Juurakko journal

Raskauskilot -mikä häpeä!

Raskauskilot

Mulla on jokainen raskaus tuonut kiloja reilusti. Valehtelematta tullut aina 20kg, niiden tiputtaminen on ollut todella haastavaa. Vaikka sitä sanotaan, että imettäminen pudottaa lähes kaiken raskausaikana kertyneen, ei se aina mene niin. Raskauskilot kyllä lähtee, mutta ei aina helpoimman kautta.

Joskus imettäminen ei onnistu ollenkaan, tai sitten kilot ovat paljon tiukemmassa. Vaikka jokaisen raskauden jälkeen paino on tippunut, ei se koskaan ole palautunut siihen mitä se oli ennen raskautta. Koen siitä häpeää, kroppa kokee paljon muutoksia missä mieli ei aina pysy mukana. Muiden on niin helppo sanoa, ”sun kroppa on tehnyt just ihmisen, ei sulla oo mikään kiire”, ”imettäminen kuluttaa kaiken” tai ”syö vaan vähemmän, niin kyl se siitä”.

Näiden sanojat tarkoitavat hyvää, mutta saattavat luoda sanoillaan vain lisää stressiä. Vasta kun sä itse pystyt hyväksymään sen, että sä oot tehnyt just ison työn sun kropalla  ja se on ihan ok näyttää nyt erilaiselta, niin vasta sitten sä pääset eteenpäin itses kanssa. Se ei tapahdu hetkessä, mulla se tuli vasta kolmannen raskauden aikana.

Itsensä hyväksyminen, rauskauskilot saa kyllä pois

Vasta kolmannen lapsen synnytyksen jälkeen pystyin hyväksymään sen, että oon erilainen. Taas. En sano kuitenkaan, että nauttisin omista ylimääräisistä kiloista, inhoan niitä. Haluan olla hoikka, urheilullinen ja sitä rataa, mutta koen kuitenkin, että on ihan OK olla nyt tällainen.

Mulle paino on aina ollut herkkä paikka, siitä puhuminen on vaikeaa. Olen jopa loukkaantunut siitä, jos huomautetaan että olen laihtunut.

Olemme jo aloittaneet mieheni kanssa elämäntapa remontin, josta kirjoitan vielä myöhemmin tänne. Tätä projektia voit seurata enemmän Instagramin puolella.

Aloitimme tämän elämäntapa muutoksen pikkuhiljaa, ei oteta paineita liikaa. Otetaan mittoja, punnitaan painoa ja syödään sekä juodaan säännöllisesti. Ruoka yleisesti ottaen terveellistä, mutta saatetaan lasten kanssa syödä myös ranskalaisia ja kalapuikkoja. Herkuille sanotaan kuitenkin tiukka ei. Hei hei raskauskilot!

On kuitenkin todella tärkeää hyväksyä ensin itsensä, ennen suuria muutoksia. Se on helpommin sanottu kuin tehty, mutta jos esität itsellesi kysymyksiä ”Miksi?”, ”Miksi teet tämän muutoksen?” Onko sun vastaus minkälainen? Teetkö sä sen muutoksen siksi, että sun olis parempi olla vai siksi että muut hyväksyy sut?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Rutun synnytys

Ihana, kamala raskaus

Synnytyskirje

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *