Hae
The Juurakko journal

Stressivapaa kesäloma

Ihana kesäloma

Koko perhe lomalla, lapset nauraa, vanhemmat istuvat terassilla ja hörppivät jääteetä. Linnut laulaa ja kaikilla on hauskaa. Ihanan rentouttavaa ajattelen, ei yhtään arjen stressiä. Hymyilen ja imen itseeni auringon tuomaa energiaa. Kuulen oudon räsähdyksen, se on jotenkin epämiellyttävä, mutristan hieman suuta. Sitten räsähtää kovempaa, suoraa korvani juuressa ja herään.

Räsähdys johtui siitä, kun toinen lapsista tippui sängyltä, koska toinen työnsi. Pienin heräsi ja alkoi huutaa nälkäänsä. Nyt kaikki lapset huutaa kurkku suorana. Yritän sulkea silmäni uudestaan, haluan takaisin siihen stressittömään kesälomaan, mutta se olikin vain unta.

Olimme koko perhe kaksi viikkoa lomalla, tarkoitus oli että teemme lomamme aikana mökillä pieniä töitä, jotta siellä olisi sitten kiva järjestää tulevat nimiäiset. Ajatus ja käytäntö eivät ihan kohdanneet.

Mökillä piti tehdä siivouksia ja kunnostuksia talven jälkeen, jotka olisi suhteellisen nopeita hommia. Emme olleet kuitenkaan ajatelleet kaikkea loppuun saakka, Niilo (1,5v), on Aatoksen synnyttyä alkanut villiksi ja testaamaan rajojaan. Nauraen juoksee tielle, purkaa kaminan tuhkat lattialle, menee huussin taakse, eikä vahingossakaan pidä mitään ääntä. Sain jo kauhukuvat, missä juoksee alas rinnettä tekolammen rantaan ja tipahtaa sinne.

Viikon kamppailun jälkeen sovimme, että viemme Oliverin ja Niilon mummolaan hoitoon päiviksi, jotta saamme jotain aikaankin. Siinä meni muutama päivä todella hyvin! Saimme ihanasti tehtyä töitä mökillä, mutta myös hieman oltua. Sitten alkoi rintaa vihloa, saunoin kolme kertaa päivässä jotta saisin rinnan tyhjennettyä ja tulehdusta ei tulisi. Rintatulehdus tuli silti ja olin kolme päivää noin 39°C kuumeessa. Andreas teki sen mitä yksin pystyi ja helteessä jaksoi.

Mökki on nyt ”pikku hiljaa” siivottu talven jäljiltä ja on valmis nimiäisiin, mutta stressi ei laskenut tällä lomalla yhtään. Jos lapset ei nostattaneet tarpeeksi verenpainetta, niin rintatulehdus vei loputkin mehut.

Ehkä mekin saamme vielä joskus sen stressivapaan loman, ehkä sitten kun lapset on aikuisia?

Toinen kesäloma pätkä on vielä tulossa ja siellä on toivoa hieman stressivapaammasta olosta.

Miten sun kesäloma on mennyt, vai onko se vasta edessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *