Hae
The Juurakko journal

Kun painonpudotus alkaa ahdistaa

Paino on junnannut jo pitkään samassa kohdassa, tai sitten toisinaan tulee 500g lisää. Kädet alkavat hikoamaan, ”mitä mä voisin tehdä vielä paremmin?” Painonpudotus alkaa ahdistamaan.

Oikeasti tilanteessa ei ole mitään kauheaa, hitaampi painonpudotus on terveellisempi ja pysyvämpi vaihtoehto, kuin nopea dieetti. Mutta silti, vaikka järjellä tietää miten pitäisi asioihin suhtautua, tunteet eivät aina mene sen mukaan.

Eilen mua ahdisti suunnattomasti kun paino ei ole pudonnut, muutaman sadan gramman heittoja tulee puolin ja toisin. Elämäntaparemonttia on kestänyt jo muutama kuukausi ja painoa on pudonnut noin 4kg. Nyt tuntuu tyhmältä ahdistua tästä, koska tuo kilo määrä menee juuri siihen meidän tavoitetahtiin, tai no, ainakin melkein. Jotta olen vuoden loppuun mennessä 20kg kevyempi, täytyy paino tippua 2,4kg kuukaudessa.

Painonpudotus ilman valmennuksia

Painonpudotusta aloittaessa, kerroin etten meinaa nyt alkuun mitään valmennuksia ottaa. Ensin on tärkeää, että vedenjuonnin ja ateriarytmin saa kohdalleen. Nyt ne on suhteellisen hyvällä mallilla, joten ilmoittauduin mukaan Ilonan 30 päivän haasteeseen. Toivon, että tästä tulee se alkuspurtti sille isolle painonpudotukselle! Mä otan tämän tosissaan, mä menen tähän haasteeseen voittaakseni. Jos en voita näitä muutoskuvia, niin sitten vähintään itseni.

Puhuin Instagramissa myös siitä, miten on niin surku, että sitä ajattelee, ettei voisi tehdä jotain painonsa takia. Olen saanut monta hyvää kuvausideaa, mutta ne on joko kaatunut siihen, että suunnitteluvaiheessa tajuan olevani liian isokokoinen tuohon tai kuvaushetkellä totean, ettei tämä vain toimi. Tämä on tosi raskas ja huono ajattelutapa, mistä yritän päästä eroon. On päiviä, jolloin näen itseni tosi kauniina ja kaikki tuntuu onnistuvan. Sitten on niitä päiviä, kun edes hiusponnari ei istu hyvin ja kaikki näyttää kauhealle. Olen oppinut olemaan armollisempi omalle kropalle, mutta se ei poista niitä ensimmäisiä ajatuksia mitkä välillä hyökkää pintaan. ”Olen liian iso tuollaiseen kuvaan”, ”Olen aivan liian muhkurainen tuohon ihanaan mekkoon”.

Tänään on jo kuitenkin parempi päivä, paino ei ahdista niin paljoa. Sain itseäni jo eilen tsempattua siihen, että kyllä se siitä putoaa. Ei se stressaaminen mitään auta, mutta aina voi miettiä mitä voisi vielä muuttaa tai kokeilla? Mun täytyy ehdottomasti kiinnittää huomioita annoskokoihin ja lisätä liikuntaa. Olen nyt liikkunut vain 1-2 kertaa viikossa hyötyliikunnan lisäksi, ehkä laitan hieman liikaa painoarvoa imetyksen kuluttamille kaloreille. Koska eihän se loppuviimein ole paljoa, jos imetys kuluttaa noin 400-600 kaloria päivässä, saa sen nopeasti myös syötyä takaisin jossei ole tarkkana.

Miten sun painonpudotus sujuu?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä:

Hei läski, ootko raskaana?

Raskauskilot -mikä häpeä!

Elämäntapamuutos raskauden jälkeen – Lähtötilanne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *