Hae
The Juurakko journal

Kamera, millä kuvaan

Kamera on yksi tärkeimpiä työkaluja some-työssä. On se sitten puhelin- tai järjestelmäkamera, sen täytyy toimia.

Canon eos 200D kamera

Kuvasin aikaisemmin Olympus om-D E-M10 II -järjestelmäkameralla sekä iPhone 6S -puhelimella. Olympus oli todella hyvä kamera, mutta olin objektiiviostosten edessä. Siinä sitten harkitsin, että vastaako kameran runko kaikkiin mun tarpeisiin, jotta siihen kannattaa sijoittaa monta sataa euroa uuteen objektiiviin.

No ei se kyllä, koska otan lähes tulkoon kaikki kuvat itse. On pieni juttu, mikä auttaa huomattavasti kuvauksessa – flipattava näyttö. Tämä helpottaa huomattavasti kuvien ottamista, kun näet heti poseerausvaiheessa, oletko asettunut hyvin kuvaan. Säästää huomattavasti aikaa! Petri Mast sai mut kuvauskoulussa, katsomaan enemmän Canon merkkisten kameroiden perään. Mulla ei ole ikinä ollut Canonia, mutta uskoin, että oppin nopeasti.

Aloin etsimään kameraa käytettynä, joten oli tärkeää erottaa luotettava myyjä. Liityin Facebookissa moneen eri kameraharraste- ja -myyntiryhmään. Podin mikä olisi juuri mun tarpeisiin (ja lompakolle) sopiva peli.

Löysin tämän Canon EOS 200D -kameran ja kolme objektiiviä noin 400€:lla ja tämä vastaa mun kaikkiin tarpeisiin! Tärkeintä oli, että objektiivi olisi otollinen potrettikuvaukseen. Mukana tulleet objektiivit sopivat niin maisema- kuin potrettikuvaukseen. Myyjänä toimi kameraharrastelija, joka tiesi näistä vielä enemmän kuin minä itse. Siihen ei kyllä paljoa vaadita.

Kamera

Canon EOS 200D

Objektiivit

Canon EFS 24mm

Canon EFS 18-55mm

Canon Ultrasonic 28-135mm

Kun kuvaan puhelimella, pyrin kuvaamaan Lightroom-sovelluksen kautta. Näin saan puhelimen kameraan samat asetusmahdollisuudet kuin järkkärissä. Muokkaan myös kuvat Lightroomilla.

Onko sulla käytössä järkkäri, vai tykkäätkö kuvata enemmän puhelimella?

 

Saatat olla kiinnostunut myös

Tavoitteellinen some

Some projektina

Mitä on monimuoto-opiskelu? Kannattaako se?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *