Hae
The Juurakko journal

Meidän parisuhde

Teimme muutama päivä sitten Instagramissa, Sariannan (@sariannasitnb) innoittamana ”kysy mitä vaan parisuhteesta”-kyselyn. Siellä tuli monta hyvää kysymystä, ja ajattelinkin avata niitä vielä ihan blogi-postaukseen. Miltä meidän parisuhde oikein näyttää

Parisuhde

ME

Me ollaan huonolla huumorilla varustettu uusperhe. Minä olen syntynyt 1991 ja Andreas 1995, meillä on kaksi yhteistä lasta, Niilo 2v ja Aatos 3kk. Oliverilla on eri isä, mutta olen niin iloinen miten Andreaksella ja Oliverilla on synkannut heti alusta saakka.

Se on ehkä klisee, mutta olen huomannut tässä suhteessa sen, miksi se ei ole toiminut kenenkään muun kanssa. Olen kaikesta keskusteleva ihminen ja ahdistun, ärsyynnyn ja suutun jos asioista ei keskustella. Vaikka se olis vaan Temtation islandista tullut ajatus ”mitä sä tekisit, jos mä tekisin noin?” Me ollaan keskusteltu kolmen vuoden aikana enemmän kuin mä missään suhteessa ikinä. Meillä ei ole ollut riitoja, ehkä juuri siksi, että  kaikki asiat on keskusteltu jo ennen kuin siitä äityy riita. Molemmat myös tietää sen rajan, milloin pitää höllentää tai pyytää anteeksi.

Me ollaan kyllä kerran käyty todella lähellä riitaa. Olin käynyt lasten vaatteita läpi ja heittänyt UFF:iin niitä, mitkä ei mahdu tai niitä ei tule käytettyä. Olin sitten vahingossa heittänyt myös sellaisen vaatteen, minkä toinen olisi halunnut säästää. Minä vaan pidin sitä rumana ja kyselemättä heitin kiertoon. Toinen lähti ovet paukkuen käyttämään koiria ulkona, mutta jo takaisin tullessaan oli rauhallisempi, se oli vain vaate. Tietenkin olin pahoillani ja tiesin, että tässä minä olin tehnyt väärin. Vaikka meidän säilytystilat on pienet, niin onhan toisella myös sanavaltaa siihen, mitä säilytetään.

Milloin me alettiin seukkaa

31.7 on meidän seurustelun vuosipäivä ja nyt tuleekin jo 3 vuotta täyteen. Olimme ennen seurustelua muutaman vuoden ystäviä, tavattuamme ensimmäisen kerran molemmat seurusteli toisen kanssa. Kun olimme ystäviä, ei kumpikaan ajatellut toisesta mitään romanttista. Siksi se olikin hieman hassu käänne, kun tapasimme pitkän ajan jälkeen sinkkuina ja sitten kaikki loksahti.

Tapasimme ensimmäistä kertaa Helsingissä Koffin puistossa, mutta sinkkuina näimme Jyväskylässä, kun Andreas oli vanhemmillaan kylässä ja minä palasin juuri Norjan road tripiltä. Halusin ottaa kuppia, kun en ollut aikaisemmin voinut. Olinhan yksin reissussa ja piti ajaa autoa! Olin Rovaniemellä ja yritin lämmitellä ystävääni Aleksia juopottelemaan. Hän kuitenkin mieluummin ootti aurinkoa ja meni seuraavana päivänä aikaisin salille. Huomasin Andreaksen olevan Jyväskylässä, ja eihän ajomatkaa ollut kuin 5,5 tuntia! Se oli vähän siihen nähden, että olin viikon ajan ajanut noin 8h päivässä. Tapasimme, joimme, pidimme hauskaa, tapasimme muutaman uuden ystävän. Seuraavana päivänä Andreas lähti sukujuhliin ja minä (vasta illalla) ajamaan takaisin Helsinkiin. Tapasimme uudestaan Helsingissä ja siitä se sitten lähti.

Menimme naimisiin 6.9.2018, päivämäärä jo itsestään kuvastaa meidän huumorintajua ja noh, onhan se helppo muistaa myös vanhainkodissa. Aloitimme seurustelun vuonna 2017, ja vain muutaman kuukauden jälkeen aloin odottamaan Niiloa. Niilo tuli ehkäisyn läpi, ja hetken siinä mietin, että joko tämä suhde kariutuu tähän tai sitten tulee upea rakkaustarina. Onneksi se on jälkimmäinen. Vaikka Niilon raskaus oli yllätys, toinen on silti hyvin rakastettu ja toivottu.

Meillä on suuret suunnitelmat tulevaisuudelle, säästämme rahaa, ostamme ihanan perhekodin Kerava/Tuusula seudulta. Kun lapset ovat isoja ja muuttavat pois, myymme omakotitalon ja asumme kahdestaan Helsingin keskustassa. Turun reissulla päätimme, että hommaamme myös kesäasunnon Turun keskustasta. Tässä pitäisi kohta voittaa lotossa tai oppia sijoittamaan!

Meidän parisuhde, mitä halusitte kysyä?

  • Kuinka paljon teillä on ikäeroa?
  • Meillä on ikäeroa 4 vuotta.
  • Onko sun miehellä somea?
  • On! Löytyy Instagramista @andreasjuurakko
  • Mikä on teidän rakkaustarina ja oletteko kohdanneet karikoita?
  • Rakkaustarina tuli jo kerrottua tuolla ylempänä, emme tosiaan ole kohdanneet karikoita. Niilon odotus oli ainut joka kuohautti aika paljon, mutta olimme molemmat sitä mieltä että lapsi pidetään.
  • Onko toisessa jokin mikä ärsyttää?
  • Andreas vastasi tähän, että minussa ärsyttää se, että pyydän asioita passiivi-muodossa. Hän ei ymmärrä, jos sanon ”Pitäisi siivota”, että hän voisi asialle tehdä jotain. Andreaksessa ärsyttää eniten näsäviisastelu ja jos minä änkytän, tai en saa sanaa sanottua oikein, sen korjaaminen.
  • Miten vanhemmuus on muuttanut teidän parisuhdetta?
  • Väsyttää enemmän, mutta ei muuten. Mutta tähän vaikuttaa se, että minä olin jo äiti kun aloimme seurustelemaan. Eli Andreas on jo alusta saakka päässyt tutustumaan, minkälaista on olla isä. Niilon odotuksessa toin jo kaikki kauhukuvat tiskiin, että toinen osaa myös varautua. Ei pelkästään huutavaan vauvaan, vaan myös väsyneeseen kumppaniin joka ärsyttää tuplasti enemmän, koska itse on myös väsynyt. Olemme nukkuneet viimeksi tosi hyvin, varmaan silloin 3 vuotta sitten.
  • Miten riitelette?
  • Ei tosiaan riidellä, mutta keskustellaan joistakin asioita hyvin kiivaasti. Mutta molemmat osaa höllentää, ei olla sellaisia, että kaikista asioista pitäisi saada sanoa viimeinen sana.
  • Mikä toisessa on parasta?
  • Andreas vastasi, että minussa parasta on, kun olen (melkein) aina iloinen ja otan muut ihmiset huomioon. Minusta parasta on se, miten toisen seurassa voi olla oma itsensä ja puhua kaikesta. Voidaan puhua paskasta tuulimyllyyn ilman häpeilyä.

parisuhde on parasta

Saatat olla kiinnostunut myös

Oma aika – mutta eihän siitä saa nauttia

Saako lapset vituttaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *