Hae
The Juurakko journal

Äitiysloman jälkeen

Äitejä on kahta koulukuntaa, on niitä jotka palaavat töihin ja niitä jotka jäävät hoitovapaalle. Kummassakaan ei ole mitään väärää ja jokainen perhe tekee päätöksen sen mukaan mikä on heille parhaaksi. Mitä mä teen äitiysloman jälkeen? Päätös on tällä kertaa hyvin erilainen kuin muilla kerroilla.

Minä olen ollut kahden vanhimman lapsen kohdalla se, joka on mennyt töihin ja tyrkännyt sen alle vuoden ikäisen vauvan päiväkotiin. Vieläpä kunnalliseen sellaiseen. Ensimmäisen lapsen kohdalla talous ei olisi antanut periksi jos olisin jäänyt kotiin, toisaalta mun henkinen hyvinvointi tarvitsi silloin sen hengähdyksen töissä. Toisen lapsen kohdalla ajattelin, että minä olen niin kauan kotona kunnes löydän työpaikan missä oikeasti haluan olla ja pitkään. Se löytyikin yllättävän nopeasti ja heti äitiysloman jälkeen menin töihin, olin innoissani kun löysin itselleni kivan työpaikan jossa oli vielä ihana työporukka.äitiysloman jälkeen

Äitiysloman jälkeen aika on tällä kertaa erilaista

Nyt kolmannen lapsen myötä ajattelin vaihtaa puolta, ilmoitin jääväni hoitovapaalle kahdeksi vuodeksi. Tätä päätöstä ei tehty ennen tarkkoja laskelmia ja pitkiä keskusteluita. Opiskelen Haaga-Heliassa ja äitiyslomani päätyttyä palaan läsnäolevaksi opiskelijaksi. Kouluni on monimuotona, eli suurimmaksi osin suoritan sen kotona. Pakolliset menomme on aika pienet, koska asumme opiskelija-asunnossa jonka vuokraan sisältyy mm. sähkö ja vesi. Saisin opintotukea, opintolainaa, hoitorahaa ja lapsilisät.  Eli taloudellisia esteitä ei ole kun mies käy kuitenkin täyspäiväisesti töissä. Pieniä roposia vielä sometyöstä, mutta sen varaan ei voi laskelmia tehdä. Eihän sillä rahalla kauheasti säästetä, mutta saisin suoritettua kouluni loppuun, oltua enemmän läsnä lapsille ja mietittyä mitä haluan tehdä isona.

Työmyyränä musta tuntuu, että pitäisi hirveästi selittää tätä päätöstä. Mutta ei mun tarvitse, vaikka jo vähän selittelinkin. Ehkä se on hyvä, että otan hieman etäisyyttä suorittavaan työhön, katson kokonaiskuvaa ja mietin mitä haluan jatkossa työltä. En halua tehdä enää vuorotyötä, se on varma ja siksi aikanaan menin nykyiseen työpaikkaani, jotta voisin tehdä vain päivävuoroa keittiössä. Ravintola-ala on kuitenkin suuren mullistuksen alla, ja mietin, että voitaisiinko minulle enää taata pelkästään päivätöitä?

Äitiyslomani loppuu vasta tammikuussa, joten olen päätökseni ja työpaikalle ilmoituksen kanssa hyvin ajoissa. Mutta olen varma tästä ja kunnioitan työpaikkaani niin paljon, että haluan antaa heille mahdollisimman pitkän ajan reagoida ja tehdä tarvittavat toimenpiteet.

Kumpaan koulukuntaan sinä kuulut? Oletko koskaan harkinnut vaihtavasi päätöstä?

 

Saatat olla kiinnostunut myös

Meidän parisuhde

Miten oma koulunkäynti onnistuu, kun lapset kotona?

Saako lapset vituttaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *