Hae
The Juurakko journal

Niilon uusi päiväkoti

Päiväkoti täältä tullaan taas!

Olemme nyt muutaman kerran käyneet tutustumassa Niilon uuteen päiväkotiin ja kävimme myös aloituskeskustelun. Olen luottavaisin mielin, että Niilo sopeutuu hoitoon hyvin. Olihan hän jo tutustumishetkissä kuin vanha tekijä ja meni antamaan itkevälle pojalle lapiota, jos se vaikka lohduttaisi. Päiväkoti, Niilo on valmis!

päiväkoti

Niilo aloitti päiväkodissa äitiyslomani loputtua huhti/toukokuun vaihteessa 2019, joten päiväkoti kokemuksena ei ole uusi. Olimme hakeneet lähipäiväkoteihin, mutta ne olivat silloin täynnä ja Niilo sai paikan hieman kauempaa. Olimme molemmat töissä ja se oli aina pitkää tikkua, kumpi tekee koukkauksen päiväkodin kautta. Koronan takia Niilo jäi kokonaan pois hoidosta  maaliskuussa 2020, kotihoidon aikana mietimme, että siirto lähempään päiväkotiin olisi ehdoton.

Päiväkoti niilo

Niilo jatkaisi hoidossa vain pienimmän tuntisopimuksen mukaan, eli alle 20 tuntia viikossa. Näin saan pyhitettyä aikaa omille töille ja koululle, mutta on myös yhteistä aikaa paljon.

Olen niin innoissani, että saimme Niilolle paikan meitä lähinnä olevasta päiväkodista, jossa ryhmät ovat pieniä. Helpottaa huomattavasti vientiä ja hakua, kun matkaa on vain 100 metriä meidän ulko-ovelta. Nyt minäkin saan kaiken irti hoitoajoista, kun ei tarvitse miettiä bussiaikatauluja.

Vanhasta päiväkodista myös siirtyi yksi Niilon hoitokavereista samaan hoitoon, ihanaa että voivat sitten yhdessä tutustua uuteen ympäristöön. Vaikka molemmat ovat niin meneviä, että tuntuu ettei maiseman muutos paljoa tunnu, kunhan on leluja ja hauskaa!

Korona vaikuttaa edelleen hoitojärjestelyihin, ja tämän takia emme me aikuiset pääse enää päiväkodin sisälle aloituskeskustelun jälkeen. Hoitajat tulevat noutamaan lapsen aina pihalta ja tuovat pihalle kotiin lähtiessä. Toivon todella, että tämä auttaa pitämään koronan pois ja herättelee myös vanhempia, ettei sitä nuhaista lasta viedä hoitoon.

Vaikka olen myös itse sortunut siihen, että vähän räkäinen lapsi viety hoitoon. Onneksi nyt olen viisaampi ja paremmat mahdollisuudet pitää pienet kotona myös siinä pienessä flunssassa.

Saatat olla kiinnostunut myös:

Miten oma koulunkäynti onnistuu, kun lapset kotona?

Uusperhe -uusi normi

Saako lapset vituttaa?

Äitiysloman jälkeen

Oma aika – mutta eihän siitä saa nauttia

Mökkiloma, keskellä metsää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *