Hae
The Juurakko journal

Dyson V11 absolute extra käyttökokemus

Ostimme elokuun alussa Dyson V11 Absolute extra-imurin. Lupasin kirjoittaa teille arvostelua tästä imurien aatelista. Onko se tosiaan sen reilun 600€:n arvoinen?

Dyson v11 absolute

Olen yleensä tarkka rahani kanssa, enkä halua sijoittaa suuria summia rahaa sellaiseen, jonka tiedän menevän muutamassa vuodessa huonoksi. Kokemuksia löytyy näistä 200€:n imureista, joiden teho laskee merkittävästi ensimmäisen vuoden aikana. Jos mietitään rahaa pitkällä tähtäimellä, tässä säästää jo ihan takuun turvin. Takuu on kaksi vuotta ja se on myyjän mukaan hyvin laaja verrattuna muihin imurimerkkeihin. Vielä imurista ei ole kokemusta kuin kuukauden päivät, eli vuosien kestävyydestä en voi omakohtaisesti sanoa, olen vain kuullut että nämä ovat hyvin pitkäikäisiä ja hyviä.

Mikä muuttui imuri hankinnan myötä

Sanomattakin selvää, että me imuroidaan paljon useammin. Kun normaalisti imurin esille ottaminen tarkoittaa sen roudaamista kaapista, selvittää johto ja laittaa se seinään, ehkä vaihtaa myös suutin, niin nyt vain nostamme sen sieltä. Aikaisemmin kun tuli pientä hiekkaa tai vastaavaa eteiseen, otimme harjan ja kihvelin, eihän tätä pientä likaa varten kannata nähdä sitä vaivaa että alkaa imurointiprojektiin! Nyt harja ja kihveli on jäänyt ilman virkaa, pienetkin roskat tulee imuroitua, koska se on niin helppoa!

Suuttimia on imurissa muutamia, mutta ei niin paljoa, että koko siivouskomero täyttyisi niistä. Ne on uskomattoman helppo vaihtaa, joten ei tarvitse tuskastella kesken imuroinnin erilaisten suulakkeiden kanssa.

Dyson v11 absolute

Onko rahan arvoinen?

Ehdottomasti, vaikka kokemusta on vasta kuukausi takana, voin puhua tämän puolesta. Mieheni sanoja lainaten ”En ymmärtänyt kuinka paskasta täällä oli, ennen tätä imuria!”.

Mä rakastan nukkamattoja ja ne on kyllä ikäviä likasyöppöjä. Sä et näe sitä kaikkea karvaa, hiekkaa ja pölyä mikä niissä on. Tällä saatiin tosi nopeasti ja tehokkaasti niistä paljon likaa pois, vaikka olimme matot imuroineet aikaisemmin meidän vanhalla imurilla. Meidän vanha imuri oli tosi huono muovimatolla, vaikka vihaan tätä muovimattoa ihan älyttömästi, niin meillä ei ole mahdollisuutta sitä vaihtaa. On siis tärkeää, että se imuri ei imaise itseään muovimattoon kiinni, niin ettei sitä pysty liikuttamaan tai muussa tapauksessa menetä täysin imutehoaan.

Sanonta ”köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa” pätee tässäkin, panostatko sä kerran rontti 600€ imuriin (joka huollettuna voi saavuttaa yli 10v iän) vai ostatko kahden vuoden välein sen 200€ imurin.

Dyson v11  absolute

Plussat ja miinukset

PLUSSAT

  • Pölypussiton
  • Pestävät suodattimet
  • Johdoton
  • Vaihdettava akku
  • Kevyt
  • Kätevä erilaisilla pinnoilla ja imuri tunnistaa _itse_ milloin pinta vaihtuu ja mukauttaa imutehon siihen!
  • Imutehoja on kolme, Eco, Auto ja Boost. Voit siis itse määrittää kuinka tehokas imuri on millekkin pinnalle.
  • Tehokas
  • Helppo käyttää (Saat lapsetkin helposti imuroimaan)
  • Todella hiljainen (!) – ainakin verrattuna meidän vanhaan katuporaa imitoivaan imuriin.
  • Laiskan ihmisen luottoväline
  • Koiraperheessä ehdoton pelastaja, koska imurointia on usein
  • Suuttimen kääntyvyys

Miinukset

  • Akku kestää noin 45 min imuroinnin Auto-ohjelmalla.
  • Imurin liipaisinta pitää painaa koko imuroinnin ajan
  • Kaikilla ei ole mahdollista saada sähköä mm. siivouskomeroon

Aloin miettimään miinuksia oikein todenteolla, haluan tuoda arvostelussa kaikki ilmi, mutta miinus-lista jäi todella vajaaksi. Myös nämä kaikki kohdat on kumottavissa, ensinnäkin, kuka ihme imuroi yli 45 minuuttia yhtäsoittoa? Siksi on hyvä, että imurissa on liipaisin (jota on todella kevyt painaa), niin imuri ei jää turhaa päälle. Imurin lataustelineen voi porata vaikka keskelle olohuoneen seinää, jos se on otollisin paikka mihin saa sähköt. Ei ole ainut vaihtoehto laittaa sitä siivouskomeroon, jos sinne on mahdotonta saada sähköä.

Meillä siivouskaapin vieressä on pistorasia, mihin imurin piuha tulee oven välistä.

Dyson v11 absolute

Miksi juuri Dyson V11 Absolute extra?Dyson v11 absolute

Olin haaveillut pitkään uudesta imurista, mielellään mahdollisimman helposta. Varsi-imurit eivät alkuun houkuttaneet kun ne vaikuttivat suurimmaksi osaksi niin leluilta. Sitten tutustuin Dysoniin, tutkin erilaisia malleja, hinta-laatu suhdetta. Mitä sanottiin esimerkiksi v10-imurista. Miksi ostimme sitten v11-mallin, vaikka v10 olisi ollut huomattavasti halvempi? Se perustui täysin imutehoon. Luimme, että näiden kahden imutehon ero on 10%, se oli aika ratkaiseva tekijä. Luin myös, että v8 ja v10 on saanut hieman ristiriitaista arvostelua, ei siis houkuttanut kokeilla, kumpaan oma kokemus menisi.

Eri mallien ero?

 Entä Dyson v11 Absoute ja v11 Absolute extran ero? Se on lähinnä suuttimissa, hintaero on noin 50€ joten päädyimme laajempaan suutinvalikoimaan.

Kannattaa aina haastaa myyjää kertomaan lisää, perustelemaan enemmän. Vaikka sulla olisi ostopäätös tehty, älä päästä myyjiä helpolla. Kysy aina lisää tuotteesta, laita heitä myymään se imuri sulle.

Tämä imuri on ihana ja en siitä enää luovu! On upeaa todeta, että kaikki myyntipuheet ei ole potaskaa ja tämä on oikeasti hyvä. Oletko sä harkinnut Dysonia vai omistatko jo sellaisen?

Saatat olla kiinnostunut myös

Unelmien koti

Hymy on kaunis, miksi se on kuvissa vaikeaa?

Äitiysloman jälkeen

2 kommenttia

  1. Ulla kirjoitti:

    Hei, kuinka imuri on toiminut? Olen ostamassa dysonin varsi imuria ja mietin just usein mallin väliltä minkä ostaisin.

    • Salla kirjoitti:

      Ollaan pidetty tosi paljon! Nyt tulee ajankohtaiseksi vaihtaa suutin, mutta on kuitenkin monesti maksanut itsensä takaisin kun on päivittäisessä käytössä :)¨

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *