Hae
The Juurakko journal

Vaikeista aiheista puhuminen

Arka aihe

Olen viime aikoita kirjoitanut paljon aiheista, jotka herättävät vahvojakin mielipiteitä puolin ja toisin. Näissä kirjoituksissa avaan itseni koko maailmalle, seison alasti parrasvaloissa ja odotan minkälaisia reaktioita saan. Usein kirjoitukseni löytää ne jotka ovat samaa mieltä ja osaavat samaistua, mutta aina on niitä jotka ovat täysin toista mieltä. He tekevät sen yleensä myös hyvin selväksi. Kun arka aihe käsitellään, tai siitä puhutaan on selvää että lokaa tulee niskaan niiltä jotka on eri mieltä.

Miksi mä puhun näistä aiheista?

Multa on muutaman kerran kysytty, miksi mä julkaisen näitä? Mitä mä ajan takaa sillä, et julkaisen asioita jotka voivat vaikka vaikuttaa mun tulevaisuuden töihin. Vastaus tälle on muutos, mä haen näillä asioilla muutosta nykyajan normeihin. Jos joku ei halua mua töihin siksi, että kerroin tuntevani paljon kateutta tai miten isot rinnat vaikuttaa, tai vaikka siksi että näytän arkirealismia Instagram storyssä, missä imetyksen aikana niistän omaan paitaani? En mä halua sinne töihin. Mä en halua sellaiseen paikkaan ikinä töihin, missä ei saisi olla oma itsensä ja yrittää muuttaa maailmaa. Miksi mun pitäisi pelätä sen vuoksi, et pääsenkö näiden tekstien takia jonnekkin töihin? Mä haluan enemmin, että yritykset pelkää etten mä tule heille töihin.

Kautta aikojen on ollut ihmisiä, jotka on omilla sanoilla ja toimilla pystyneet vaikuttamaan maailman kuvaan. Otetaan esimerkiksi Minna Canth, hän edisti naisten asemaa muun muassa tekemällä työtä tyttöjen koulutusmahdollisuuksien parantamiseksi. Hän oli suomenkielisen koulutuksen uranuurtajia ja mielipidevaikuttaja.

Häntä pidettiin aikanaan hyvin radikaalina persoonana. Niinkuin tänä päivänä pidetään monien vaikuttajien, yrittäjien tai tavallisten ihmisten toimia sekä puheita. Se ei tee niistä kuitenkaan vääriä, vaikka ne ei sovi valtavirtaan tai törkkii arkoja aihealueita. 

Mä avaan nämä mielipiteet kaikille, otan vastaan positiivisen palautteen lisäksi myös ne ilkeät kommentit. Mä toimin kilpenä niille, jotka ajattelee samoin muttei uskalla siitä puhua. En sano, että olisin tarpeeksi vahva siihen kaikkeen mutta tahdon olla. En voi mitenkään verrata itseäni Minna Canthiin, mutta mä katson hänen toimiaan ylöspäin. Haluan antaa jollainlailla samaa, vaikuttaa niihin negatiivisiin mielipiteisiin ja muuttaa niitä. Tai ainakin saada ihmiset miettimään omia mielipiteitään syvemmin.

Saatat olla kiinnostunut myös

Isot rinnat ja vaietut ongelmat

Piinaava kateus

Hei läski, ootko raskaana?

Raskauskuulumisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *