Hae
The Juurakko journal

Ne on täällä, HAMPAAT!

imetys

Olen aina kammonnut imetystä, kun vauvalla tulee hampaat. Pelkään niin paljon sitä kipua, verta vuotavia nännejä. Oliverin imetys loppui 3kk ikään, jolloin ei vielä hampaista tietoakaan. Niiloa imetin 6kk ikään saakka, jolloin hampaita alkoi juuri puhjeta. En kuitenkaan (muista) kertaakaan kokeneeni kunnon puraisua. Aatos on nyt 4kk ja hänellä on jo kaksi hammasta edessä alhaalla!

Voihan hampaat

Kaksi hammasta, ne tulivat niin nopeasti. Muutama hyvin kiukkuinen päivä ja ne ovat siinä. Muutamia kertoja Aatos hieman jäytää niin, että rintaan tullut hampaan jäljet, mutta kipu ollut vielä sietokyvyn rajoissa. Kauhulla odotan sitä, että ylhäälle tulee myös hampaat. Sitten voikin jo sattua! Voin jo kuvitella miten ne pienet naskalit tarrautuu rintaan, ja vaikka kuinka heilun ja huudan niin ne ei irtota otettaan. Huh, olisin varmasti hyvä tuottamaan kauhuleffoja äideille.

On jotenkin todella absurdia pelätä imettää vauvaa, jolla puhkeaa hampaat. Kun ei ole koskaan kokenut sellaista tilannetta, että vauva puraisee nännistä palan.

Haluan imettää vähintään 6kk saakka, mutta näillä näkymin vielä kauemmin. Imetys kerrankin onnistuu ilman suurempia kipuja, niin miksi en imettäisi sinne vuoden ikään? No katsotaan miten pärjätään näiden hampaiden kanssa, se varmasti on yksi tekijä imetyksen kestoon.

hampaat

Kerro sun kokemus imetyksestä? Kävikö hammassankarin imetyksessä pahasti, vai sujuiko kaikki kuin tanssi?

Imetyksestä löytyy paljon tietoa, kuten myös siitä kun vauvalla tulee hampaita. Parhaimpia lähteitä on Imetys.fi sivusto. 

Mitä pitää tehdä jos lapsi puree ja ymmärtääkö tämän ikäinen milloin äitiä sattuu?

”Vauvan pureminen imetysaikana on kurja, mutta yleensä ohimenevä vaihe. Puremiseen on erilaisia syitä, joiden selvittäminen voi vaatia pientä salapoliisin työtä. Kaikki vauvat eivät puraise rintaa koskaan. Osalla se taas on lyhyt vaihe, joka kestää tavallisesti yhdestä päivästä muutamaan viikkoon.

Ensimmäinen puraisu usein säikäyttää vanhemman  ja kiljahtaminen on varsin luonnollinen reaktio. On vauvan temperamentista ja herkkyydestä kiinni, miten hän reagoi. Toiset vauvat saattavat pelästyä kiljaisua ja he saattavat jopa lakkoilla hetken. Osa vauvoista taas kokee vanhemman reaktion hauskana juttuna, joka olisi kivaa kokea uudestaankin.” (Imetys.fi)

saatat olla kiinnostunut myös

Uusperhe -uusi normi

Julkisesti imettäminen

Äitiysloman jälkeen

Meidän parisuhde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *