Hae
The Juurakko journal

Valmennus #4 viikko, lopullinen painonpudotus

Viimeinen viikko pulkassa, olo on aika tyhjentävä. Miten tämä viikko sitten meni? Ainakin alkuun oli kovat huudatukset siitä, miten tämä viikko mennään aivan täysiä, tehdään treenit triplasti ja laihdutaan ainakin 10 kg viikossa. No, todellisuus on aika toinen. Miten mun painonpudotus onnistui kokonaisuudessaan tän valmennuksen aikana?

Maanantai alkoi huonosti nukutun yön jälkeen. Miksi se on niin helppoa syödä omat sanansa väsyneenä? Tuntui pahalta kun kroppa ei jaksanut edes perus arkeen kuuluvia toimenpiteitä. Olin mennyt nukuttumaan Niiloa kolmen aikaa aamuyöllä ja nukuin siellä 120cm pitkässä sängyssä aamu kuuteen, jotta voisin sitten siirtyä lasten huoneen lattialle imettämään Aatosta.

Nyt kaikki syyt tuntuu vain tekosyiltä, olisinhan mä voinut tehdä enemmän niitä treenejä jos olisi ollut motivaatioita ja tahdonvoimaa enemmän. Jotenkin sen unohtaa, miltä se väsymys juuri sillä hetkellä tuntuu. Koko kroppa toimii hitaasti, kuin kaikki raajat olisi maitohapoilla. Jo päivän askareiden ajatteleminen saa oksennuksen maistumaan suussa.

hymy luo iloa

Painonpudotus haasteessa

Lähdin tähän valmennukseen voittaakseni. Olin varma, että mulla olisi mahdollisuus voittaa. Nyt kun kuukausi on ohi, tuntuu että muut ovat saaneet parempia tuloksia ja on vähän pettynyt itseensä. Olisin halunnut enemmän tuloksia.

Viimeinen viikko meni kokonaan ilman treenejä. Hävettää myöntää, koko viikko oli täynnä huonoja öitä ja litra tolkulla kahvia. Se varmasti yksi syy siihen, että paino ei tippunut enää yhtä rajusti kuin ensimmäisellä viikolla. Painonpudotus loi paineita, mutta yritin hellittää.

Nyt kun katson itsestäni näitä ennen/jälkeen kuvia, huomaan että muutosta on tosiaan tapahtunut. Miksi mä olen pettynyt? Vaikka en voittaisi muutoskilpailun kisaa, olen voittanut itseni. Huomannut, että on yllättävän helppoa syödä terveellisesti. Herkutella myös hieman terveellisemmin ja ennenkaikkea kohtuudella. Mua hieman hämmästyttää kuinka paljon kommenttia olen saanut, että kohta ne sipsit, karkit, suklaat ja pizza ei enää olisi niitä herkkuja. Vaan pelkästään ällöjä juttuja, mut tähän voin todeta että ne tulee aina olemaan niitä herkkuja. AINA. Mutta herkkujen kohtuukäyttö on se juttu! En tule niistä luopumaan, mutta yritän muistaa syödä kunnon ruokaa. Silloin riittää pienempi määrä herkkuja.

Tämän haasteen idea ei ollut poistaa kaikkea ylimääräistä, vaan tämän oli tarkoitus olla loistava ensiaskel. Muutosta on tapahtunut ja tulee tapahtumaan myös tämän valmennuksen jälkeen. Mun elämäntapa muutos jatkuu edelleen. Meidän tavoite oli tiputtaa sovittu määrä vuoden loppuun mennessä, ja sit voidaan palkita itsemme. Mun tavoite on -20kg ja siitä on nyt saavutettu -9,5kg. Matkaa on vielä hurjasti ja nyt on jo syyskuu! Elämäntapamuutoksen lähtötilanteen löydät täältä.

Mua vähän jännittää onnistunko tässä tavoitteessa. Se vaatii sitä, että 2,6kg lähtee kuukaudessa. Ruokailu täytyy pysyä samana kuin valmennuksen aikana, treenejä täytyy vain pakottaa sinne arkeen. Väsyneenä pystyy ainakin mennä pomppimaan leikkipuistoon lasten kanssa. Ainakin teoriassa.

Strategiset mitat

Painoa on tippunut tämän viikon aikana yhteensä – 1,5 kg

4 viikon aikana paino tippunut – 4,9 kg 

Senttejä lähtenyt seuraavasti koko haasteen aikana

  • Vyötärö – 4,0 cm
  • Lantio – 8,0 cm
  • Käsi – 2,5 cm
  • Jalka – 6,0cm

Toivoin niin, että olisin haasteen aikana saanut vaa’an näyttämään lukua joka alkaa kahdeksalla. Pääsin kuitenkin tosi lähelle. Olisi vaatinut vain muutama sata grammaa pois ja se olisi ollut kasilla alkava luku! Ehkä ensi viikolla.

Haluatko nähdä miten näkyykö senttien lähteminen kuvassa? Tässä! Huomaatko sä eron?

painonpudotus painonpudotus

Olitko sinä mukana Ilona Siekkisen 30 days challenge valmennuksella? Minkälaisia tuloksia sait? Heitä kommenttia!

Saatat olla kiinnostunut myös

Valmennus #1 viikko

Valmennus #2 viikko

Valmennus #3 viikko

Elämäntapamuutos raskauden jälkeen – Lähtötilanne

Raskauskilot -mikä häpeä!

Elämäntapamuutosta tukeva valmennus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *