Hae
The Juurakko journal

Vegaanibrunssin reseptit

Kukkakranssi työpajan vegaaninen brunssi oli herkullinen, yksinkertainen ja helppo. Osa raaka-aineista saatiin hävikkituotteina, jolloin sama ekologinen ajatus kantoi myös menuun, mikä ohjaa myös Kukkiksen konseptia.

Menu

  • Vihreä salaatti
  • Paahdetut juurekset
  • Tomaattipiirakka
  • Mummonkurkut
  • Marinoidut oliivit
  • Marinoidut pavut
  • Leipä ja levitteet
  • Chiavanukas
  • Omenapiirakka ja kaurakermavaahto
  • Gluteenittomille oli vaihtoehtona kääretorttua.

Ravintolakokin koulutus ja kokemus auttaa tai aiheuttaa siihen, että katson suuntaa antavia reseptejä joita sitten sovellan oman mielenmukaan. Soveltamalla löytyy uusia valloittavia makuja!

Vihreä salaatti

  • Salaattisekoitus pussi
  • Jääsalaattia
  • Kurkkua
  • Tomaattia
  • Appelsiinia

Marinoidut oliivit

  • Kalamata oliivit (ilman siemeniä)
  • Tuoretta chiliä
  • Oliiviöljyä
  • Suola, pippuri, juustokumina
  • Lime siivut

Valuta oliivien neste, leikkaa chilit ohkaisiksi viipaleiksi. Lisää öljy ja mausteet, sekoita. Leikkaa limeä viipaleiksi tuomaan makua sekä koristeeksi. Anna marinoitua hetki ennen tarjoilua.

Mummon kurkut

  • Kurkku
  • Tilli
  • Väkiviinaetikka
  • Vesi
  • Suola

Viipaloi kurkku, leikkaa tilliä mausteeksi. Laita vettä ja etikkaa samanverran, eli esimerkiksi 3dl vettä ja 3dl etikkaa. Laita nestettä sen verran, että kurkut peittyvät.

Chiavanukas

  • 2l Oatly appelsiini-mango kaurajuoma
  • 15 rkl Chian siemeniä
  • 0,5 dl sokeria
  • Hedelmiä päälle

Laita kaurajuoma kulhoon, sekoita sokeri sekä siemenet. Vispaa hetki ja jätä pöydälle. Anna siemenien turvota noin 1-2h ja käy välillä sekoittamassa. Huoneenlämmössä siemenet turpoavat nopeammin, sekoittaminen on tärkeää, jotta ei tule kokkareita ja vanukas ”hyytyy” hyvin. Muutaman tunnin päästä annostele kulhoihin tai laita muuhun tarjoiluastiaan ja jääkaappiin. Anna hyytyä yön yli ja lisää sitten hedelmät päälle. Ohjeesta tulee noin 20 vanukasta.

Paras vegaaninen omenapiirakka

  • 1kg Omenoita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 250 g maidotonta margariinia
  • 3 dl sokeria
  • 0,5 dl vaaleaa siirappia
  • 2,5 dl mansikka kaurajugurttia
  • 0,5 dl vettä

Sekoita kulhossa yhteen vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet. Viipaloi omenat.

Vatkaa toisessa kulhossa jääkaappikylmä margariini, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää kulhoon vehnäjauhoseos ja sekoita murotaikinaksi. Ota taikinasta noin 1/3 sivuun ja sekoita loppuun taikinaan kaurajogurtti ja vesi. Taikina on löysää tässä vaiheessa. Jos haluat jämäkämmän, voit jättää reseptistä veden pois.

Laita taikina pellille, ripottele omenat tasaisesti päälle ja lisää sivuun otettu murotaikina pohja päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä paiston jälkeen. Leikkaa ja tarjoile kaurakermavaahdon kanssa.

Paahdetut juurekset

  • Perunaa
  • Kukkakaalia
  • Bataattia
  • Purjosipulia
  • Oliiviöljyä
  • Suola, pippuri, oregano, timjami

Leikkaa juurekset haluamallasi tavalla, pyri kuitenkin, että ne ovat samankokoisia keskenään. Sekoita juureksiin öljy ja mausteet. Yrttejä voi käyttää runsaasti. Paahda kasvikset uunin keskitasolla 200 asteessa, kunnes niissä upea rusehtava väri ja ovat kypsiä.

Marinoidut pavut

  • Kidneypavut
  • Voipapu
  • Kikherne
  • Persilja
  • Oliiviöljy
  • Suola, pippuri, juustokumina

Avaa pavut purkista, valuta ja mausta. Anna marinoitua hetki.

Tomaattipiirakka

  • Valmis piirakkapohja (Suolainen)
  • 1rs kirsikkatomaatteja
  • 2dl ruoka kaurakermaa
  • 2rkl maizenaa
  • Suola, pippuri, timjami, oregano, basilika

Sulata kaupan valmispohja, muotoile se piirakkavuokaan. Sekoita kulhossa kaurakerma, maizena ja mausteet. Lisää neste pohjan päälle. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja asettele ne tasaisesti. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20min, kunnes pinta rusehtuu ja maizena on jähmettänyt nestettä. Anna jäähtyä, jolloin täyte menee vielä hieman kasaan. Koristele tuoreella basilikalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *