Hae
The Juurakko journal

Lepoa ruuhkavuosien keskellä

Me kaikki tiedämme ilman sanomistakin, kuinka tärkeää on levätä. Miten lepoa saa ruuhkavuosien keskellä? Ihmisen kroppa ei vain toimi, jos se ei saa tarpeeksi vettä, ruokaa ja lepoa.

Silti ruuhkavuosissa kirmaavat lasten vanhemmat uuvuttavat itsensä pätkittäisillä unilla, epäsäännöllisillä ruokarytmillä ja sen kerran kun muistat juoda, sun vesilasissa on puolikas lihapulla. Miksi? Sitä täytyy kysyä taaperolta, eihän meillä edes ollut tänään lihapullia?

Tätä aihetta päädyn miettimään aika ajoin, yleensä aina silloin kun kalenteri tuppaa olemaan täynnä. Harrastuksesta on tullut stressaava työ, johon olen ottanut vielä lisää hommia, ”koska se sitten auttaa siinä kun aikaa on vielä vähemmän”. Mulla loppuu äitiysloma tammikuussa ja sen jälkeen jään hoitovapaalle. Tarkoitus olisi tienata edes pientä leipärahaa somen voimalla. Nyt sitä tekee paljon ja halvalla, jotta joskus voi tehdä vähän ja hieman paremmalla hinnalla.

Se ei ole kuitenkaan syy, miksi kannattaa väsyttää itsensä. Vaikka nämä tietokonehommat ei ole yhtä raskaita kuin ne 16 tunnin työpäivät kuumassa ravintolan keittiössä, kyllä nämä väsyttää. Niin sanotussa toimistotyössä huomaa, miten pitkäjänteistä tämä on. Et saakaan konkreettisesti valmista tunnissa tai edes kahdessa.

Sen kerran kun muistat juoda, sun vesilasissa on puolikas lihapulla. Miksi? Sitä täytyy kysyä taaperolta, eihän meillä edes ollut tänään lihapullia?

Miten sitä lepoa saisi arkeen?

  • Rima todella matalalle. Valitse taistelut lasten kanssa. Anna taaperon levittää vaipat ympäri asuntoa, nosta sä jalat ylös sohvalla.
  • Onko mahdollista saada omalta lähipiiriltä apua ja vaikka lapsivapaapäivä ihan vain nukkumiseen.
  • Voitko helpottaa arkea maksetuilla palveluilla? Lastenhoitaja tai kotisiivous?
  • Mieti onko jotain töitä tai ”töitä” mitä voit delegoida tai jättää kokonaan tekemättä.
  • Unohda se rima ja nuku just silloin kun haluat, kyllä ne lapset sitten herättää huudollaan.

Kaikki neuvot omat omakohtaisia kokemuksia, eikä niitä saa pitää absoluuttisena totuutena. Ellet itse usko niin.

Voit olla kiinnostunut myös

Kuka mä olen?

ONNI kotisiivous – Enemmän aikaa arkeen

Elämäntapamuutos raskauden jälkeen – Lähtötilanne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *