Hae
The Juurakko journal

Kuka mä olen?

Huomaan olettavani, että kyllähän nämä seuraajat tietää kuka mä olen. Jaan tosi paljon omia ajatuksia ja tunteita instaan, että eihän niissä ole mitään epäselvää. Todellisuudessa en aina muista, että kun seuraajia tulee lisää niin ei he voi tietää mun arvoja tai mitään muutakaan tosta noin vaan.

Siksi ajattelin, että nyt olisi hyvä aika kirjoittaa päivitetty ”Kuka mä olen”-postaus. Kyselin Instagramin puolella sun olettamuksia musta. Minkälaisen kuvan oot saanut somen perusteella?

Muutamia teidän vastauksia, minkälainen mä olen sun mielestä:

Ihana   Rempseä   Luova    Hyvä huumori     Aito    Tomera ja vaikutat super aktiiviselta  Päättäväinen, rohkea, etkä välitä mitä muut ajattelee   Teidän perheen pomo   Energinen ja huumorintajuinen    Sanavalmis

mä

kuka mä olen? -Perustietoja

Salla, 29-vuotias (1991). Naimisissa Andreaan kanssa 6.9.2018 lähtien. Meillä on 2 yhteistä lasta Niilo (2018) ja Aatos (2020). Oliverilla (2012) on toinen isä, jonka kanssa on yhteishuoltajuus. Oliverin isä ei kuitenkaan paljoa kuviossa pyöri, omasta tahdostaan. Asumme Vantaalla, opiskelija-asunnoissa. Säästämme asumiskuluissa, jotta saamme säästettyä omistusasuntoon.

Mä opiskelen tällä hetkellä monimuotona Haaga-Heliassa hotelli-ja ravintola-alan liikkeenjohtoa eli restonomiksi. Olen opiskellut aikaisemmin esimiehen erikoisammattitutkinnon sekä ravintolakokin perustutkinnon. Mulla on yli 10 vuoden työkokemus ravintola-alalta. Olen toiminut esimiestehtävissä vuodesta 2014 asti ja ollut muun muassa vuoromestarin ja keittiömestarin viroissa.

Arvot

 • Haluan olla ystävällinen muille, vaikka he eivät aina olisi minulle. Paras ase haters-tyyppejä vastaan on ystävällisyys. ”I gonna kill them with my kindness”
 • Luotettavuus – Olen ystäville se luotettava tukipilari. Autan ihmisiä sen minkä pystyn!
 • Rehellisyys – Pyrin olemaan yltiörehellinen, tämä välillä taistelee ystävällisyyden kanssa. Siksi olen helposti hiljaa, jos ei ole mitään kivaa sanottavaa. Asiat kuitenkin aina selvitetään ennemmin tai myöhemmin.
 • Tarkan markan mimmi, joka haluaa tukea kestävää kehitystä. Tämä tarkoittaa sitä, että kierrän paljon kirppareita, kierrätyskeskuksia ja pyrin tekemään järkeviä valintoja kun jotain ostan uutena. Tarvitsenko jotain todella? Kyllä, tarvitsen Ghanelin laukun.

Faktoja mustamä

 • Olen 158cm pitkä
 • Analysoin kaikkea, toisinaan aivan liikaa
 • Stressaan helposti, mutta stressi saa mut toimimaan tehokkaammin.
 • Olen kärsinyt työuupumuksesta kahdesti
 • Kärsin ahdistuksesta kun raskauden takia jouduin pitkälle sairaslomalle töistä.
 • Joku voisi sanoa mua työnarkomaaniksi
 • Kun yläasteen jälkeen ilmoitin haluavani kokiksi, kuviksen opettajani sanoi pettyneensä, koska luuli musta tulevan jotain ”luovempaa”
 • Mun luovuus ei koskaan näkynyt kuviksessa, mutta rakastan koristella ruokaa ja kuvata upeita kuvia.
 • Lapsiluku ei ole vielä täynnä, vaikka ensin ajattelin että kolme on ihan maksimi.
 • Rakastan kasveja, mutta mun on vaikeuksia pitää ne hengissä.
 • Kengän koko on nykyään 39, jokainen raskaus on leventänyt jalkaa. Mitä vääryyttä.
 • Olen jojoillut painoni kanssa pitkään, mutta vasta nyt olen oppinut armollisuutta itseäni kohtaan. Paino tippuu kyllä, mutta turha itseään on ruoskia.
 • Olen super herkkä, monet jutut menee ihon alle. Mutta pyrin kasvattaa nahkaa sometyön takia. Vaikka tämä työ ei anna oikeutta muiden kiusaamiselle.
 • Minua on koulukiusattu. Sain kerran jopa tappouhkauksen koulussa, koska olin mennyt kehumaan kiusaajan pikkusiskon Uniklubi -kuvaa irc-galleriassa.
 • Minä olen esikoinen, minulla on pikkuveli ja pikkusisko. Minulla on pikkusiskolla on ikäeroa 13 vuotta.
 • Nauran koviten omille jutuille. Mun mielestä mun huumorin taju on 6/5

Minkälainen mä olen kun suutun

Tämä riippuu siitä, onko se suuttumisen aihe tapahtunut ”vasten kasvoja” vai huomaanko niitä asioita jälkikäteen yksinäni. Riidan keskellä mun suuttumus on kytköksissä kyynelkanaviin, enkä yleensä senkään takia saa mitään järkevää sanottavaa. Hakeudun yleensä tilanteesta kauemmaksi, haluan pohtia asioita joka kantilta ennen kuin räjähdän oman mielipiteeni kanssa. Jos mut ajetaan nurkkaan, eikä anneta mahdollisuutta hakeutua pohtimaan asioita, räjähdän ja hyökkään omilla sanoilla. Kaikkia en ehkä oikeasti tarkoita niin miten ne asiat tuon ilmi.

Jos huomaan ikäviä asioita jälkikäteen, otan helposti vain etäisyyttä ihmiseen. Mun elämä on tarpeeksi hankalaa, että siinä pitäisi vielä väkisin roikuttaa ihmisiä jotka saa pahan mielen aikaan.

Kun olen rauhoittunut ja toinen osapuoli haluaa asioista jutella, osaan olla rauhanomainen ja keskustella järkevästi. Jos mulle on tehty väärin, odotan yleensä että vastapuoli lähestyy. Toki myös itse nostan kissan pöydälle, jos koen asian todella tärkeäksi.

Olen mielipiteitä jakava ihminen, mutta koen tarvetta miellyttää muita tai haen muilta hyväksyntää. Pyrin näistä tunnelukoista kuitenkin eroon, mun pitää elää elämää itseäni varten. Niin ärsyttävältä kuin se kuulostaakin.

sokerihiiren painonpudotus

Tulevaisuuden suunnitelmat

Haluan olla kokoaikainen yrittäjä, tuottaa erilaisia tapahtumia yrityksille sekä yksityishenkilöille. Tapahtumien sivussa tuotan sisältöä sekä markkinoin, nämä kaikki kolme kulkee kivasti käsikädessä. Tässä voisin hyvin hyödyntää omaa ammattitaitoa ravintola-alalta, olematta kuitenkaan hellan takana.

Haaveilen pienestä toimistotilasta Helsingin keskustassa, maantasossa. Sisustus on ajaton ja kukista tulee huumaava tuoksu tuoreen kahvin lisäksi. Asiakkaiden on helppo tulla pitämään palaveria, maine on hyvä ja kalenteri on täynnä töitä. Yrittäjänä voin määrittää omat työajat, ottaa aikaa kun lapset tarvitsevat minua ja tehdä töitä myös etänä tarvittaessa.

Haluan asua omakotitalossa, mielellään Helsingissä, niin että jokaisella lapselle on omahuone. Lasten muutettua kotoa, voisimme ostaa ”eläkekodin” Helsingin keskustasta.

Neljäs lapsi voi tulla vielä, en ainakaan kokenut kolmannen jälkeen oloa että ”tää oli tässä”. Päätimme kuitenkin vielä odottaa ja saada muita hommia ensin alta pois.

Yritän panostaa someen, että se toisi hieman leipärahaa pöytään kun jään hoitovapaalle. Hoitovapaan aikana on tarkoitus jatkaa restonomiopiskeluita. Oma some toimii hyvänä harjoitusalustana sille, että joskus tuottaisin sisältöä yrityksille.

Haluatko kysyä jotain?

 

Saata olla kiinnostunut myös

Elämäntapamuutos raskauden jälkeen – Lähtötilanne

Raskauskuulumisia

Ensimmäinen kymppi pudotettu!

Hei läski, ootko raskaana?

 

http://www.sallajuurakko.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *