Hae
The Juurakko journal
Kaupallinen yhteistyö

ONNI kotisiivous – Enemmän aikaa arkeen

Kaupallinen yhteistyö: ONNI kotisiivous

Kolmen lapsen äitinä saan olla koko ajan rätti kädessä ja imuri toisessa, ONNI kotisiivouksen avulla saimme enemmän aikaa arkeen! Vaatiiko se kotisiivous kuinka paljon nollia palkassa, kannattaako ylipäätään maksaa siivouksesta, kun sen tekee itse niin paljon ”halvemmalla”?

Aikaisempi kokemus kotisiivouksesta

Mulla on vain kerran aikaisemmin käynyt kotisiivooja, silloin petyin. En tiennyt mitä odottaa, tai mitä heidän palveluihinsa kuuluu. Silloiselta siivousyritykseltä tuli siivooja sovittuun kellonaikaan. Heille piti maksaa erikseen, jos haluan, että he tuovat pesuaineet. Imuri ja moppi piti kuitenkin olla talossa, sitä siivooja ei erikseen tuo. Minulla oli tuolloin suoraan 1970-luvulta oleva imuri, ja sen käytön opettamiseen meni jo ensimmäiset 10 minuuttia.

Asuntoni oli suhteellisen siisti, odotin että kaikki pinnat pestään. Minulla oli pyykit kuivumassa ja jotenkin alitajuntaisesti ajattelin, että ne pyykit olisi edes viikattu telineen päälle. Kotisiivous jäi tämän kokemuksen takia unholaan. Sitten minulle tuli mahdollisuus kokeilla ONNI kotisiivous -palvelua, olin innoissani, kun kuulin yrityksen arvoista, suomalaisuudesta ja tarjonnasta.

ONNI kotisiivous

ONNI Kotisiivoukseen ei ole vielä olemassa verkkokauppaa, mutta se ei ole tarpeellinen. Voit laskea arvion siivouksen hinnalle heidän kotisivuiltaan, sen jälkeen heihin voi olla yhteydessä joko puhelimitse tai sivuston lomakkeen kautta.

Yhteydenoton jälkeen pidetään maksuton kartoituskäynti, tämä jos jokin on mainioita asiakaspalvelua. Kartoituskäynnin aikana selvitetään asunnon pintamateriaalit, tavaran määrä sekä asiakkaan toiveet siivouksen suhteen. ONNIlta löytyy paljon erilaisia lisäpalveluita perussiivouksen lisäksi, joista voi kysyä suoraan paikalle tulleelta ihmiseltä. Tapasimme ONNIn myyntipäällikön Paula Kauranteen, joka oli ihanan tuttavallinen. Pohdimme yhdessä, minkälaisia tarpeita meillä on. Otimme perussiivouksen lisäksi lakanoiden vaihdon, koska se on yksi ärsyttävimmistä kotitöistä mitä tiedän. Oliverin parvisängyssä usein lakanat ovat miten sattuu, varsinkin jos Oliver laittaa ne itse. Minulla harvoin on aikaa, saati halua, laittaa kaikkia neljää sänkyä.

ONNI kotisiivous

Siivoojat tulivat täsmällisesti paikalle, kysyin vielä mitkä ovat sellaisia asioita mitä heidän täytyy tietää. Voi olla, että en ole osannut kertoa kaikkea. Mihin tavarat kuuluvat tai mistä löytyy mitäkin. Näytin heille asunnon, kerroin mihin olin laittanut puhtaat lakanat. Näytin missä sijaitsee pyykkikorit, mihin likaiset lakanat voi laittaa. Olin ehtinyt laittaa pyykkejä pyörimään koneeseen, jonka takia lakanoita ei laitettu suoraan koneeseen. Siivoojat toivat mukanaan kaiken, imurit, mopit, pesuaineet ja rätit. Ohjeistukseen meni vain muutama minuutti, jonka jälkeen lähdin viettämään aikaa lasten ja koirien kanssa toisaalle.

ONNI kotisiivous vauhdissa

Koti siistiksi

Ai että mua jännitti! Kaksi siivoojaa oli meidän asunnossamme 2 tuntia ja 15 minuuttia siivoamassa, minkälaista siellä on? Tuoksuuko hyvälle, onko jotain huomautettavaa vai tuleeko sanaton WOW-efekti.

Olin ottanut kuvia asunnosta, mihin kuntoon asunto jäi. Otin kuvia likaisista kohdista mitkä pistivät omaan silmään, mutta en kertonut näitä paikkoja erikseen siivoojille.

  • Keittiön taulu
  • Tästä yllätyin eniten! Taulu on meidän ruokapöytämme takaseinällä ja syöttötuoli on heti siinä. Ei varmaan yllätä, miten se on täynnä taaperon rasvaisia sormenjälkiä. Sormenjäljet ei näy kunnolla kuvissa ja ne ovat livenäkin helppo sivuuttaa, jos niitä ei osaa etsiä. Siksi oli upeaa huomata miten siivoojat pistivät tämän merkille.
  • Roskiskaappi
  • Jokaisen perheen murheenkryyni. Silloin kun lapset laittavat jotain roskiin, ne menevät joko ohi tai roskis pursuaa jo niin pahasti, että roskiskaapin seinämät menevät epämääräiseen möhnään. Tämä oli imuroitu ja pyyhitty ja ai että silmä lepäsi siinä kiillossa.
  • Olohuoneen lasipöytä
  • Tarvitsen kyllä listan aineista mihin tähän lasipöytään on käytetty, mä en koskaan saa sitä kiiltämään yhtä hyvin! Vaikka meillä kotona on ainakin 10 erilaista mikrokuituliinaa ja lasinpesuaineita.

    Oliko jotain napistavaa? Ei oikeastaan, löysin yhden ison tahmean tahran Niilon ja Aatoksen huoneen oven alta. Mitä en ollut itsekään aikaisemmin huomannut. Muuten koti kiilsi ja olisi voinut vaikka syödä lattialta, mikä on hyvä, koska suurimman osan ajasta Aatos nuolee lattiaa.

 

Täytyykö ennen siivoojaa siivota

Ei, ei tarvitse. Tämä käy ilmi myös alkukartoituksessa, mutta itse siivoamiseen jää paljon enemmän aikaa, kun asiakas on itse laittanut esimerkiksi pyykit ja lelut pois tieltä. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista, täytyy vain varata pidempi siivousaika tai sitten ottaa se aika muusta siivoamisesta pois.

Edellisillan pyykit olimme laittaneet aamulla kaappiin sekä pyytäneet Oliveria siivoamaan kaikki legot lattialta. Viemme myös roskat, koska no, ne pursusivat taas melkein lattialla. Muuten asunto oli juuri sen näköinen, mitä aina aamutoimien jälkeen.

ONNI kotisiivous

Mitä siivous maksaa?

Siivouksen hinta riippuu asunnon sijainnista, koosta ja palvelujen määrästä.

Esimerkiksi Vantaalla 61m2 asunnon kerran kuussa siivous maksaisi noin 108,60€/kk ja kotitalousvähennyksen jälkeen 59,73€/kk

Onko tämä hintansa väärti?

 On totta, että jokainen meistä siivoaisi ilmaiseksi oman kotinsa, on myös totta, että ei tarvitse maksaa päiväkotimaksuja, jos pitää lapset kotona. Molemmat palvelut helpottavat arkea ja mahdollistaa paljon muuta.

Minä olisin voinut siivota itse 2 tuntia 15 minuuttia, samalla karjuen lapsille, ”ettei nyt saa sotkea, kun äiti yrittää siivota!”. Sen sijaan menimme käymään koko perheen voimin kirpputorilla ja leikkipuistossa.

Voit itse määrittää, kuinka usein siivooja tulee luoksesi. Voit tilata palvelun vain kerran tai jatkuvana, jolloin aina sama siivooja tulee kotiisi. Meille ideaali palvelumuoto olisi kerran kuukaudessa, joka sisältää (maailman ikävimmän) lakanoiden vaihdon perussiivouksen lisäksi. Pidämme itse yllä perussiisteyttä ja kaappien järjestystä, sitten kerran kuukaudessa voisi lähteä lasten kanssa erilaisille riennoille ja palata ihanan puhtaaseen kotiin.

Mitä kannattaa huomioida siivouksessa

Mitkä ovat sinun toiveesi siivouksen suhteen? Käy ne läpi kartoituskäynnin yhteydessä ja voitte miettiä sopivan siivouspaketin sulle. Voit muuttaa milloin tahansa sopimusta siivouksesta, tarvitsetko sittenkin siivousta useammin tai tällä kertaa haluat myös saunan siivouksen? Ota heihin yhteyttä, siivouksen pienet muutokset onnistuvat myös silloin kun siivooja tulee paikalle, mutta se valitettavasti vähentää aikaa muusta siivouksesta.

Miksi ONNI kotisiivous?

Yritys on kotimainen, kaikki heidän työntekijänsä ovat heidän omilla palkkalistoillaan. Eli vuokratyövoimaa ei käytetä!

ONNI on vastuullinen ja vastuullisuus näkyy osana jokaisen onnilaisen päivittäistä työtä. Vastuullisuusohjelma toimii karttana matkalla ONNIn tavoitteeseen, joka on olla alan vastuullisin toimija. ONNI haluaa olla tinkimätön tuki asiakkaiden, henkilöstön ja yhteisön arjessa ja elämän käänteissä.

ONNIn sitoumus yritysvastuuseen perustuu YK:n Global Compact -aloitteeseen, jossa he sitoutuvat toimimaan 10 yleismaailmallisesti hyväksytyn ihmisoikeuksiin, työelämään, ympäristöön ja korruptionvastaiseen toimintaan liittyvän vastuullisuusperiaatteen mukaan. ONNI raportoi edistymisestään (Communication on Progress) vuosittain. Tutustu vastuullisuus raporttiin.

ONNI joustaa asiakkaiden toiveiden mukaan. Onko jotain palvelua mitä ei löydy heidän listoiltaan, mutta olisi ihana, jos siivooja tekisi sen myös? Ole yhteydessä heihin, varmasti onnistuu. Paula Kauranne kertoi, miten yksi heidän asiakkaansa mietti, voisiko hänen koiraansa pissattaa siivouksen yhteydessä. Se mahdollistaisi, että hän pääsisi kerran kuukaudessa suoraa töistä ystäviensä kanssa syömään ja oluelle. Tämä onnistui ja siivooja käyttää koiran tunnin lenkillä kerran kuukaudessa. Mitä asiakaspalvelua, tämä oli ihana kuulla!

Missä ONNI kotisiivous toimii?

ONNIn sivuilta löytyy kattava lista alueista, (Etelä-Suomi, Keski-Suomi, Länsi-Suomi ja Pohjois-Suomi) joiden alta löytyy paikkakunnat. Palvelua löytyy esimerkiksi seuraavilta paikkakunnilla: Helsinki, Vantaa, Espoo, Tampere, Oulu, Seinäjoki, Jyväskylä ja Turku. 

Eikö sinun kaupunkisi ole listauksessa? Siivous varmasti onnistuu, kun matkakuluja korotetaan. Jos samalle päivälle saa kaksi asiakasta (tai enemmän) paikkakunnalle, joka ei ole listassa, voidaan matkakuluja kompensoida.

Kaupallinen yhteistyö: ONNI kotisiivous

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *