Hae
The Juurakko journal

Norjan reissusta IGTV-sarja

Tein vuonna 2017 reissun Norjaan ja teidän pyynnöstä kokosin nyt reissun videomateriaalia IGTV-sarjaksi. Mietin hetken kehtaanko videoita julkaista, mitä se tekee mun henkilöbrändille kun sinkkuna sekoilen ympäriinsä. Puhetyyli on just ominaista mua, käyttää kirosanoja täytesanoina. Nykyään olen pyrkinyt vähentämään kiroilua, ettei se tartu lapsiin. Loppuviimein ajattelin, että nämä videot on jo aikoinaan laitettu Instagramiin. Eli ne on varmasti jonkun kaivettavissa myöhemminkin. Nyt on ensimmäinen jakso ulkona ja se näkyy Instagramissa ja Facebookissa.

Mistä kaikki lähti?

Olin puhunut jo kuukausia Norjan reissusta. Pyytänyt ystäviä mukaan ja moni olikin todella innostuneita. Reissun lähestyessä tuli erilaisia selityksiä, miksi he eivät pääsekään mukaan. Loppujen lopuksi kukaan ei tullut mun mukaan, tunnelukot otti vallan ja mietin taas mitä vikaa mussa on? Miksi ihmiset ei halua olla mun kanssa.

Pääsin fiiliksestä ylitse ja ajattelin, että ”helvetti, mä lähden sitten yksin! Tätä reissua ei peruta.” Vein koirani hoitoon Lohjalle, olin varannut hotellin Tampereelta jossa viettäisin ensimmäisen yön. Ajoin Lohjalta suoraan Pirkanmaalle, Mouhijärvelle viemään esikoiseni isälleen. Sieltä sitten hotellille ja juhlimaan loman alkua.

Säästösyistä nukuin lähes kaikki yöt autossa. Näin raha riittää bensaan, eikä majoituskustannuksia tulisi enempää. Tampereella oli ainut hotellimajoitus.

Olin päättänyt kuvata kaiken omaan Instagramiin, eihän mulla ollut muuta puhekaveria kuin oma puhelin. Alkuun puhelimelle puhuminen jännitti, mikä paistaakin sarjan ensimmäisestä jaksosta. Sitten homma alkoi olla luontaista ja oma persoona ja huonot vitsit pääsikin hyvin esiin.

Matkasuunnitelma

Sitä ei ollut, halusin Norjaan ja mulla oli viikon loma. Mihin päin Norjaa, sitä en tiennyt ja suunnitelma kohteesta tuli aina matkan varrella. Kerroin mun reissusta monessa eri Facebook-ryhmässä, mitä kautta myös tutustuin ihmisiin ja tapasin heitä.

Lähdin ajamaan Helsingistä, Lohjalle viemään koirat, Mouhijärvelle vein Oliverin ja sitten Tampereelta. Tampereelta ajoin Poriin, sitten Kalajoen suuntaan.

Näin jälkeenpäin ajatellen, tein paljon uhkarohkeita asioita joita en nykyään katso mitenkään ylpeästi. Kuvasin paljon storeja ajaessa, eikä mulla ollut mitään telinettä puhelimelle. Menin yksin eräjormailemaan Norjan vuoristoon, jallu pullon kanssa, tietämättä oikeasti missä olen. Hengailin kesällä lumivallan alla, kävelin paljain jaloin jäistä kosken reunaa ylöspäin. Mitä jos jotain olisi sattunut? Kukaan ei tiennyt missä olen, edes minä.

Kaikki videot on kuvattu puhelimella ja tallennettu Instagramin storystä, näin ollen jotain pieniä klippejä saattaa puuttua välistä.

 

Vain nainen voi olla näin fiksu että saa tyllihameesta hyttysverkon. Eipähän aamulla ole sitten liian kuuma. Ja kyllä, mie oon just sellanen nainen joka raahaa tyllihameen Norjaan vaeltamaan.

Tuleeko mieleen kysymyksiä liittyen reissuun? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *