Hae
The Juurakko journal

Helppo DIY joulukalenteri lapsille

Taas alkaa olla aika miettiä joulukalenteria lapsille, siksi päätin tehdä itse helpon joulukalenterin. Kyselin teiltä vinkkejä, mitä kaikkea pussukoihin voisi laittaa. En halunnut, että sisältö on pelkkää herkkua. Olisi mahtavaa saada kahdelle lapselle yllätykset samaan kalenteriin ja mielellään edullisesti. Tällainen joulukalenteri meille tuli.

Herkutta ei kuitenkaan lapset jää ja alta löytyy ohjeet tähän kalenteriin sekä teidän vinkkejä!

Teidän vinkkejä

  • Piparkakkumuotteja, rusinoita, hedelmäpatukka ja sukkia.
  • Pieniä schleich-eläimiä, välipalapatukoita, tarroja ja jouluaiheisia sukkia.
  • Satuja/tarinoita, kirjeitä tontulta ja tonttu antaa päivälle tehtäviä, esimerkiksi piparien tekoa.
  • Terveellisiä välipaloja/herkkuja. Kuten foodin karkkipussi. Esim joku legosetti jaettuna eri päiville.
  • Pastelleja, pieni lelu, tarrat, mini figures hahmo, mini taskulamppu, suklaata, sukkia, peli.
  •  Pieniä pelejä, tuoksuja, huulirasvaa, sormikkaat, sukat, suklaata, rahaa, kasvonaamiot, 1€ arpoja.

Mitä mä laitoin joulukalenteri pussukoihin

Teidän vinkkien pohjalta tutkin mahdollisuuksia, halusin välttää turhaa kulutusta joten kävimme kiertelemässä Kierrätyskeskuksessa. Sieltä matkaan tarttuikin pari pientä peliä sekä taskusarjis!

Halusin myös laittaa jotain pientä tarinaa tai loruja pusseihin joka päivälle. Olin vain super huono keksimään mitään itse, siksi käytinkin Iidan matkassa blogin Idan kokoamat lorut ja kuvat täältä.

Perus herkkujen lisäksi ostin hedelmätoffeeta ja myslipatukoita Lidlistä. Oliver on suuri Harry Potter fani ja löysinkin Fiksuruoka-verkkokaupasta suklaisen taikasauvan.

Ostin myös piparimuotteja, jotka sisältävät myös lupauksen pipareiden leipomisesta.

Ohjeet makrame-joulukalenteriin

Mitä tarvitset?

  1. Tukeva keppi
  2. Paksua makrame-lankaa, itse käytin Paulina lankaa.
  3. Joulupussukoita Clas Olshonilta.
  4. Juuttinarua
  5. Koristeita, esimerkiksi kuivattuja appelsiineja
  6. Mielikuvitusta

Tämä on hauska tapa opetella makramen tekoa, koska todellisuudessa kaikki solmuviritykset jää pussukoiden alle piiloon. Ei siis haittaa vaikka et olisi koskaan ennen tehnyt makramea.

Tehtiin pieniä ohjevideoita @solmuillaan tilin takana olevan Raitan kanssa. Voit käydä kurkkaamassa ohjeet aloitussolmuun ja tasosolmuihin, millä tämäkin työ on aika pitkälle tehty.

Aloita työ leikkaamalla lankoja. Itse leikkasin 3-4m pituisia, taitoin langat kaksinkerroin ja taitto kohdasta tein leivonpää solmun oksaan. Nauruja on keskellä 16 ja molemmissa reunoissa 2. Parillinen määrä auttaa tekemään symmetrisen (vaikka eihän tämä siltä näytä, se on silti hyvä tiedostaa).

Tein tasosolmua samaan suuntaan, jolloin sain kierteen aikaiseksi. Keskikohdassa tein tasosolmua samaan kohtaan 2 x oikealla puolella ja 2x vasemmalla, jonka jälkeen hyppäsin seuraavat 4 narua yli ja tein uudestaan tasosolmut. Alemman rivin tein samalla ajatuksella, mutta tein solmut niihin kohtiin, mitkä aikaisemmin hyppäsin yli.

Saatat olla kiinnostunut myös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *