Hae
The Juurakko journal

Joulu tulee, oletko valmis?

Marraskuun tuli, nyt siitäkin on eletty jo puolet. Joulu tulee kovaa vauhtia, oletko sä valmis? Mä en ole, joka vuosi turhaudun samoihin asioihin. Edelleen se suursiivous on hankalaa, kun kaapit eivät vieläkään ole järjestyksessä.

Haluaisin luopua tavaroista, jotta koti olisi ilmavampi. Mutta sitten tavaroita käydessä läpi, huomaa ettei oikein mistään isommasta tavarasta pysty luopumaan. Jostain taas löytyy pieniä lasten vaatteita, vaikka juuri vietiin kirpparille 6 isoa pussukkaa. Siivoaminen olisi niin paljon helpompaa, jos tavaraa olisi vähemmän ja silloin ne olisi myös helpompi laittaa oikealle paikalle.

Aina sen muistaa vasta loppuvuodesta, kuinka järkevää olisi ollut ostaa joululahjoja eri ALE myynneistä. Olisi säästänyt pitkän pennin, jos olisi muistanut ennakoida. Black friday on kuitenkin vielä tulossa ja sieltä meinaankin muutamat aineettomat lahjat ostaa.

Entä ne joulukoristeet? Ne täytyy taas kammeta varastosta ja miettiä mihin niitä laittaa. Koristeet piristää omaa arkea ja tuo tunnelmaa lapsillekin. Mitkä koristeet on mennyt rikki  ja pitääkö mennä ostamaan jotain uutta?

Olisi ihana unohtaa joulustressi, tehdä asiat kuten lapsena. Innolla odottaa joulua, haltioissaan laittaa koristeita ympäri kotia. Eikä välittää kodin siisteydestä, sitä ei edes huomannut. Kaikki oli täynnä iloa ja hopea glitteriä. Mikä muuttui?

Ei missään aikuisuuden käsikirjassa lue, että joulua pitää stressata. Että pitäisi tehdä niin paljon asioita ja elellä oman sietokyvyn rajoilla. Miksi me tehdään niin? Miksi on niin vaikea hellittää. Ei ole mikään kiire.

Mä haastan sut myös hellittämään joulu stressistä.

Ainakin yrittämään, tehdään joulusta taas hauska.

Etkö kerkeä töiltäsi tekemään joulu siivousta?

  • Ulkoista siivous tai varaa jouluksi loma hotellista. Sinne saakka et näe sotkua.

Lahjoja ei vielä ole?

  • Suosi aineettomia lahjoja. Osta lahjakortti palveluun mitä toinen arvostaa tai palvelun kautta mistä toinen saa itse päättää lahjansa.
  •  Verkkokaupat toimii 24/7, joten ostokset voi tehdä helposti iltatoimien jälkeen.

Ne pirun koristeet?

  • Ei ketään oikeasti kiinnosta jos sulla ei kotona ole koristeita. Koristele vain jos haluat.
  • Lapset haluaa koristeet? Laita heidät koristelemaan koti ja osta itsellesi laput silmille.
  • Koristeita ei ole? Lapset voi askarrella lumihiutaleita sanomalehdistä. Askartelu kuitenkin nostattaa aina verenpainetta, joten katso että lohtuviini on lähellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *