Hae
The Juurakko journal

Yhteinen hetki perheen kanssa, sunnuntai brunssi

Arkena jokainen syö aamupalansa oman aikataulunsa mukaan, päivällinen on ainut ateria milloin koko perhe istuu alas ja voi keskustella päivästään. Meille on jo perinteeksi muodostunut yhteinen brunssi perheen kanssa.

Sunnuntai brunssissa meille on tärkeintä helppous, olisi ihanaa panostaa ja tehdä itse esimerkiksi suklaa fondueta. Mutta kaikki ylimääräinen ruoanlaittoaika menee suoraan meidän unista. Ostamme siis mieluummin valmista suklaa fondueta, mahdollisimman pitkälle tuotettua jauhoseosta tai sitten teemme itse jotain super helppoa ja nopeaa.

brunssi ja yhteistä aikaa

Sunnuntai brunssi käsitteenä on rauhallinen ja idyllinen, luetaan päivän lehti ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista kun klassinen musiikki soi taustalla. Voin heti tyrmätä tämän, se ei todellakaan ole näin lapsiperheessä, ellet pidä kitinää klassisena musiikkina ja rauhallisuutena sitä, kun nostelet ruokia pois taaperon tökkivien sormien alta.

Perinteitä ei kuitenkaan luoda aina sen käsitteen takia, lapset arvostavat yhteistä aikaa ja milläs saisikaan lapset parhaiten pysymään pitkään aamupalapöydässä, kuin herkuilla lahjomalla. Toiveissa on vielä, että brunssi alkaisi hieman myöhemmin. Saataisiin oikeasti nukkua pitkään, eikä herätä siihen että taapero kampeaa meidän sänkyyn kakat housussa. Se aika tulee vielä.

brunssi menu

Tarjolla oli eilen tehtyjä sämpylöitä, leivän päällisiä, tuorepuuroa ja lettuja! Lettujen kaverina oli kaapin perältä kaivettu itsetehty omenahillo sekä maapähkinävoita.

brunssi ohjeet

Kaiken täytyy olla helppoa, nopeaa ja HYVÄÄ. Näillä ohjeilla et voi epäonnistua.

Tuorepuuro

  • Kaurahiutale
  • Maitorahka
  • Mangosose
  • Vesi
  • Hunaja
  • Anna olla jääkaapissa yön yli.

Letut

 

  • Osta kaupasta valmis lettutaikina jauhoseos. Noudata ohjeita. Koristele hedelmillä ja tomusokerilla.

 

Sämpylät

 

  • Osta kaupasta valmis sämpylämix jauhoseos. Noudata ohjeita, tai sitten lisää nesteen määrää, vähän lisää hiivaa sekä jauhoja. Saat helposti enemmän! Muista lisätä myös suola, jos nostat määrää.

 

Saatat olla kiinnostunut myös
Viikon ruokaostokset alle 50€
Viikon ruokaostokset kotiovelle Kauppahalli24
Taiteile upea herkkukori lahjaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *