Hae
The Juurakko journal

Tervetuloa karanteeni

Puhelin soi, huomaan että soittaja on päiväkodin johtaja. Onkohan Niilolle sattunut jotain? Eikun hetkinen, nyt on SUNNUNTAI! Niilo on kotona, mitä ihmettä asia voi koskea? Vastaan puhelimeen ja huomaan miten veri pakenee kasvoista. Nyt on meidän perheen ensimmäinen altistuminen ja karanteeni alkaa.

Niilo on päiväkodissa vain maanantaista keskiviikkoon ja silloinkin vain puolet päivästä. Joku päiväkodissa on sairastunut perjantaina. Vaikka Niilo ei ole ollut kyseisenä päivänä paikalla, katsotaan altistuneeksi kaikki, jotka ovat olleet sairaan kanssa kontaktissa viimeiset 48h. HUS:in alueella tämän ymmärtää, onhan tämä yksi pahimpia korona-alueita. Thl:n ohjeistukset

Niilo ei ole oireillut, mutta kävimme silti tänään koronatestissä. Vaikka koronasta ja varotoimista on toitotettu maaliskuusta saakka, tunne on silti se ”Mitä ihmettä me tehdään?”. Meille sanottiin, että muu perhe ei ole altistunut, joten saa toimia normaalisti, mutta uskaltaako sitä? Uskallanko päästää esimerkiksi Oliveria kaverille leikkimään, tai itse lähteä Aatoksen kanssa kauppakeskukseen. Ehkä en, odotellaan tuloksia ja mietitään sitten jatkoa.

Niilon karanteeni kestää 10 päivää ja ”vapaana” ollaan jälleen 7.12. Nyt jännitetään tuloksia, sormet ristiin että sieltä tulee negatiivinen. Oli sydäntä särkevää testauttaa pieni, joka pitkän jonotuksen jälkeen, unenpöppörössä joutuu kokemaan sen. Äitinä on jotenkin tosi hirveää pitää toista väkisin paikoillaan, kun itkusta kuulee että sattuu.

Miksi, oi miksi karanteeni tuli tänne?

Olemme olleet koko tämän korona ajan hyvin varovaisia, toki olemme käyneet kaupassa, ulkoilemassa ja harrastuksissa, mutta käyttäneet käsidesiä ja maskia. Myös lapset ovat olleet innoissaan vaahtoavasta käsidesistä ja leikin varjolla saatu siitä hyvä juttu.

Onko teidän perheessä ollut altistumisia tai tartuntoja?

Saatat olla kiinnostunut myös

Niilon uusi päiväkoti

Niilon 1v-kekkerit

Niilo 2-vuotta!

Lasten synttärit edullisesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *