Hae
The Juurakko journal

Viisi vinkkiä laadukkaaseen sisältöön

Mun historia bloggaajana

Oon ensimmäisen kerran ollut blogimaailmassa vuonna 2012, odotin esikoistani, ympäristö oli ahdistava ja stressaava. Asuin lapsen isän kanssa keskellä metsää, kirjaimellisesti, en saanut tarpeeksi purettua omia tunteitani ja hain sitä sitten blogin kautta. Miten mä olen kehittynyt bloggaajana ja alta näet mun viisi vinkkiä laadukkaaseen sisältöön.

Kirjoitustyylini oli silloin räväkkä ja toin hyvin vahvasti omia mielipiteitä esiin. Tämä sitten äityi siihen, että olimme keskustelemassa Oliverin päiväkodin johtajan kanssa, miksi meillä on tällainen mielipide heidän toiminnastaan.

Mikä tämä tilanne sitten oli? Päiväkoti oli useasti soittanut meille, että Oliver on kipeä, kuumettakin on. Minä ajoin 40km työpaikaltani hakemaan Oliverin hoidosta, sitten vielä 20km lähimpään päivystävään lääkäriin. Lääkäri totesi lapsen terveeksi, eikä tätä tapahtunut kerran tai kaksi, vaan useammin. Niin, että aloimme epäilemään heillä olevan vajetta henkilökunnasta, mikä oli syy passittaa lapsia kotiin.

Ensimmäisen blogin pitäminen jäi, koska en uskaltanut enää tuoda omia mielipiteitä julkisuuteen. Kauhea soppa syntyy, enkä jaksa näin juurta jaksaen käydä asioita läpi. Kotona oli haastavaa, niin halusin päästä muiden ihmisten kanssa mahdollisimman helpolla.

Haaveilin vielä kirjoittamisesta, taistelin erilaisten asioiden kanssa ja halusin niitä johonkin purkaa. Aloitin uudestaan bloggaamisen joskus 2013-2014 tietämillä nimellä Mrs. Hunsvotti. Nimi oli mun mielestä hauska ja jäisi mieleen, nyt panostin enemmän siihen, että en olisi kirjoituksissa niin kärkäs. Jaksoin pitää blogia jonkin aikaa, kunnes elämäntilanne muuttui radikaalisti ja tuntui ettei ollut energiaa kirjoittaa.

Bloggaamiseen tuli pitkä tauko, olin sinkku äiti ja taistelin pärjäämisen kanssa. Yritin sinnitellä yksin huonopalkkaisessa työssä ja hoitaa kaikki laskut. Stressi oli valtavaa ja mietin koko ajan miten selviän huomiseen, mistä saan rahaa huonekaluihin taikka ruokaan. Asuin tuolloin Tampereella, laajensin työnhaun Helsinkiin ja heti tärppäsi! Muutin vuonna 2015 Helsinkiin ja aloitin rakentamaan omaa elämää.

Vasta vuonna 2018 blogihammasta jälleen kolotti, mutta miten mä onnistuisin siinä tällä kertaa? Miten en olisi liian kärkäs tai vaikuta ylimieliseltä. Se on välillä tosi hankalaa, jos jostakin aiheesta on vahva mielipide. Päätin, että jos nyt alan uudestaan bloggaa, niin teen sen kunnolla. Tein omat kotisivut, johon lisäsin blogin. En halunnut käyttää bloggereita tai muita yleisiä alustoja.

Oma kehitys laadukkaaseen sisältöön

Aluksi olin kärkäs, mielipiteitä jakava ja jälkeenpäin ajateltuna, tosi ärsyttävä. Kirjoitin värikkäästi, annoin oman mielipiteen näkyä vahvasti ja oli luettavissa rivien välistä, että muita mielipiteitä ei voisi olla. Vaikka tietenkään tämä ei pitänyt paikkaansa omassa ajatusmaailmassa silloinkaan.

Kirjoitin The Juurakko journalia ensimmäisen kerran maaliskuussa 2019, kerroin henkilöbrändistä ja sen tärkeydestä. Aihe oli tullut esille koulussa, johon sitten tartuin ja halusin avata sitä tarkemmin kaikille. Muutama ehkä provokatiivinen teksti on tullut kirjoitettua, kuten ”Hei läski, ootko raskaana?” joka perustui siihen, kun sain tiedusteluja ”onko kolmas lapsi tulossa?” vaikka olin juuri saanut keskenmenon. Olin pirun vihainen.

Koen, että olen kehittynyt äärimmäisen paljon kirjoittajana, ja kun elämä on tasapainossa, huomaa että voi kirjoittaa myös helpoista aiheista. Milloin tehdään pipareita tai onko jotain kivaa reseptiä jaettavaksi? Elämä ei pyöri enää pelkästään vaikeiden juttujen ympärillä, niin on helpompi kirjoittaa niistä kevyistä aiheista myös. Mitä mä olen oppinut liittyen laadukkaaseen sisältöön? Alta löydät vinkit!

Vinkit sulle laadukkaaseen sisältöön

Miten sä voit kehittää itseäsi bloggaajana? Tässä viisi hyvää vinkkiä, mitä oon huomannut ajan saatossa.

  1. Mieti miten se sun kirjoitus auttaa lukijaa? Helposti sitä kirjoittaa omista fiiliksistä, ajattelematta sen enempää lukijaa. Saako lukija sulta voimaa, inspiraatioita, vertaistukea tai jotain konkreettista vinkkiä itselleen.
  2. Jos kirjoitat vihaisena, odota julkaisua vähintään siihen saakka, että olet rauhoittunut. Vihaisena tulee helposti kirjoitettua suoraan sydämestä, ja silloin on ihan fine kirjoittaa kaikki tunteet ylös. Lue vielä teksti läpi, kun oot rauhoittunut. Voitko pehmittää sitä jotenkin ja mieti kohtaa 1. Mitä se lukija hyötyy?
  3. Oikolue tekstit. Meille kaikille käy välillä mokia, kirjoitusvirheitä tulee vahingossa ja siksi on hyvä lukea oma teksti muutamaan kertaan läpi. (Kyllä niitä silti välillä saattaa lipsahtaa)
  4. Käytä postauksissa aina kuvia. Jos kirjoituksessa ei ole yhtään kuvia, on se apaattista luettavaa. Voit aina lisätä sun omia kuvia postaukseen.
  5. L A A T U, ->  Luotettavuus, Aitous, Aktiivisuus, Tarinallisuus, Uskottavuus

Pidä huolta omasta laadusta, mitkä on sun omat standardit? Jotta ihmiset haluaa lukea sun tekstejä, seurata ja kommentoida, sun täytyy olla aito oma itsesi, luotettava ja uskottava. Se, että saat tuotettua tekstiä tarinallisesti helpottaa lukemisen sujuvuutta.

Toivottavasti näistä oli apua sulle !

Laadukkaaseen sisältöön ja sen määrittelyyn kannattaa perehtyä, alta löydät lisää postauksia liittyen mun somematkaan.

Saatat olla kiinnostunut myös

Muista pitää myös somesta taukoa

Voiko somessa olla aito?

Some projektina

Somesta työ

Tavoitteellinen some

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *