Hae
The Juurakko journal

Miten pimeydestä selviää?

Taas on se aika vuodesta, kun valoisa aika kestää vain muutaman hassun tunnin. Se saa miettimään, miten tästä pimeydestä selviää? Onko jotain kikka kolmosta, jotta saa oman vireystason samanlaiseksi kuin kesän kuumina päivinä. Olisikin, mutta pimeydestä voi silti selvitä.

Kaamosmasennus on monille tuttu termi, se iskee monille meistä kun päivistä valo vähenee. Se tuntuu siltä, kuin pimeys lytistäisi. Ei anna sun ottaa elämästä irti sitä kaikkea hienoa, mitä sillä olisi tarjota.

miten pimeydestä voi selvitä?

  • Mielenvoima. Oma mieli on tehokas työkalu, vaikka sitä ei aina voi hallita. Mieti mitä hyvää sun päivissä on, mistä kaikesta olet kiitollinen. Jos mieleesi nousee negatiivisia asioita, mieti mitä voit niille tehdä. Onko ne asiat sun vaikutusvallan ulottumattomissa? Yritä ymmärtää se, että asialle ei voi tehdä mitään ja sysätä negatiiviset tunteet pois. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta mitä enemmän yrität löytää asioista positiivisia juttuja, niitä myös ilmaantuu ihan itsestään.
  • Tee sitä mistä nautit. Mikä on susta ihan parasta? Jos rakastat tanssia, tanssi, vaikka mieluummin käpertyisit peiton alle mököttämään. Voin takaa sen, että jälkeenpäin ei harmita. Ellet sitten ole valvonut öitäsi ja oikeasti tarvitset enemmän unta kuin tanssimista.
  • Sytytä kynttilä, koristele, mikä vaan saa sut hymyilemään. Värikkäät koristeet, erilaiset valot ja kynttilät saavat upean tunnelman aikaan. Koristele mieluummin överit kuin vajarit ja ihastele.
  • Kirkasvalolamppu. Aamut voisivat alkaa helpommin, kun saa herätä niin kuin kesällä – siihen että on valoisaa. Tarkista löydätkö lamppua käytettynä ja testaa toimiiko tämä sulle.

Aina positiivisena oleminen ei vain onnistu, tekisi mieli halata tyynyä seuraavat puoli vuotta ja se tunne on ihan fine. Siitä tunteesta on hyvä yrittää päästä yli, kaamos on selviytymistä, mutta on mahdollista oppia pois kaamosväsymyksestä. Naapurin kissa kertoi niin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *