Hae
The Juurakko journal

Helpot ohjeet laadukkaaseen kotikuvaukseen!

Haluatko lapsestasi laadukkaita ja upeita kuvia, mutta et halua maksaa valokuvaajalle? Varsinkin jos sulla on hyvä kamera puhelimessa tai järjestelmäkamera, niin kuvien otto kotona onnistuu helposti! Tässä vinkit laadukkaaseen kotikuvaukseen!

Mitä tarvitset kotikuvaukseen?

Tärkein asia on idea, siitä minkä tyylisiä kuvia haluat ottaa. Käytän esimerkkinä nyt meidän joulukuvaustaustaa. Halusimme upeat syvänpunaista taustaa vasten otetut kuvat, missä ripaus jotain vanhaa ja pieni kuusi.

Kuvaa varten tarvitset:

  • Taustakangas – paksu verho mistä ei kuulla läpi esimerkiksi vaatekaapin ovien rajat.
  • Oven päälle laitetut ripustuskoukut ja rinkulaiset verhoklipsit. Näitä molempia vähintään kolme, riippuen verhon leveydestä.
  • Haluttuja somisteita, tässä on käytetty mm. 3kpl lampaantaljoja, lämminsävyisiä ulkovaloja, kullaksi maalattuja käpyjä, tyynyjä, antiikkinen juomakori, juuttikori kuuselle. Pieni kuusi, jonka koristeet ostettu kierrätyskeskusksesta. Meidän sohvatyynyt ja keittiöstä parit jouluomenat.

Toteutus

Kotistudio kannattaa tehdä ikkunan eteen, mistä luonnonvalo tulee suoraan taustalle. Viistoon tuleva valo tuottaa helposti varjoja kasvoille, jollei käytössä ole heijastinta (millä valo heijastetaan haluttuun suuntaan).

Tarkista miten aurinko nousee ja laskee ja kuvaa kun luonnonvaloa on eniten. Yleensä noin klo 12 aikoihin, lisävaloa saa käyttää varsinkin kun päivätkin ovat pimeitä. Se ei ole kuitenkaan ehdoton ja monet perus kotivalot ovat todella kylmän sävyisiä. Muista, että valoa ei saa olla kuitenkaan liikaa, joten testaa kuvat ensin ilman lisävaloa. Mulla oli lisävalona vanha ripsiteknikon ajoilta jäänyt glamour-valaisin, mutta olen päättänyt päivittää monikäyttöisempään ring lightiin.

Testaa miten sommittelu toimii, anna lapselle jotain mieluisaa tekemistä. Lapsi voi leikkiä pehmolelulla, tutkia valoja tai haukkaa sitä upeaa jouluomenaa! Parhaimmat kuvat ovat aitoja, yritä siis olla mahdollisimman rento ja kehottaa lasta tekemään kuvissa itselleen mieluista.

Älä pidä kiirettä, kuvaustaustan voi pitää useamman päivän jos tuntuu ettei lapset ole juuri tänään yhteistyöhaluisia.

Kuvien käsittely

Kuvien käsittely on tärkeää, vaikka laadukkaalla kameralla tulee tarkkoja kuvia, on loppusilaus aina tehtävä. Voit ladata puhelimeen maksuttomaan Lightroom -sovelluksen, jonka kautta voit suoraa kuvata (järjestelmäkamera asetuksin) tai lisätä jo ottamasi kuva muokkaukseen.

Voit harjoitella muokkausta itse, tai ostaa erilaisia presettejä mistä tykkäät. Mun ehdoton suosikki on Nea Lindbergin presetit ja käytänkin lähes kaikessa kuvissani hänen Dreamy coconut -paketin ”Brown pastel” -presettiä *Nea Lindberg presets Nean presetit maksaa noin 35€.

Samaa pehmeää värimaailmaa olevia presenttejä löydät myös Salla Seppälältä, ne ovat hieman edullisempia (noin 20€) ja todella kauniita! *Sallaoona preset

Sallaoonalla on nyt 20.12 asti kestävä tarjous, missä saa kaikki suositut presetit yhteishintaan 34,99€ (norm 64,99€) sisältäen 23 erilaista presettiä! Käy kurkkaa @presetsbysallaoona instasta! Salla on muuten super hyvä kuvaaja ja olen super tyytyväinen maksava asiakas <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *