Hae
The Juurakko journal

Itsensä palkitseminen hyvästä työstä

Kun onnistut tavoitteissasi hyvin tai selviät rankasta vuodesta, on hyvä muistaa myös palkita itseään. Itsensä palkitseminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, panosta kuitenkin sellaisiin palkintoihin millä on juuri sulle merkitystä. Mun tuli aikoinaan palkittua itseäni ruoalla, koska se tunne oli ihana. Sain herkuttelusta lohtua, mutta myös palkitsin itseni sillä tunteella. Nyt palkitseminen on toisenlaista, haluan että siitä jää jotain konkreettista käteen tai mahtavia muistoja elämyksestä.

Itsensä palkitseminen

Mä rakastan laukkuja ja muutenkin pukeutumisesta, toistaiseksi vaatteissa inhottaa kun ne eivät istu täydellisesti. Siksi on ollut luontevaa panostaa laukkuihin, ne eivät vaadi pienempiä rintoja tai hoikempaa vyötäröä, ne näyttävät aina hyvälle.

Ensimmäinen palkinto laukku

Ensimmäinen palkintolaukku oli Tommy Hilfigerin upea sininen laukku. Ostin tämän noin 200€ laukun kun ripsibisnes alkoi ja sain ensimmäiset isommat palkkani sitä kautta. Oli upea tunne miten oma yritystoiminta alkoi pyörimään ja sai kehuja jäljestä, vaikka itsekriittisenä tiesin etten yllä vielä lähellekään sitä tasoa mitä kunnon ammattilaisilla on.

Oli kuitenkin ihana vieläkin muistaa se tunne, mikä silloin oli. Olin onnistunut ja olin niin ansainnut tämän laukun. Käytin tätä laukkua todella paljon arjessa ja oli mahtavaa miten sinne mahtui läppäri ja kaikki tarvittavat. Ei kuitenkaan ollut ”lörö” vaikka tietokonetta ei aina ottaisikaan mukaan.

Tämä laukku kuvastaa mulla, miten voin onnistua myös niissä asioissa mitä epäilen itsestäni. Olenko tarpeeksi hyvä, ansaitsenko hyvää? No v*ttu todellakin! Mä olen mahtava, kumpa sen muistaisi myös niinä heikkoina hetkinä. Mutta tämä laukku muistuttaa just tästä niinä hetkinä, minä riitän.

Toinen palkintolaukku

Ostin tämän Michael Kors -laukun sekä samaan syssyyn uuden lompakon, kun olin päättänyt, että jatkan äitiyslomaani hoitovapaalla. Hoidan kouluni loppuun ja mietin sitten miten haluan jatkaa omaa uraani, onko se omiin töihin palaamista vai jotain uutta? Oma yritysidea myös hautuu mielessä.

Tämä laukku kuvastaa mulla sitä aikaa kun sain selkeyden omiin tavoitteisiin ja seuraavat kaksi vuotta on selkeitä. Mulla on suunnitelma, enkä vain ajelehdi menemään. Aloin myös ymmärtämään aina vain paremmin laadun päälle, miksi on tärkeää panostaa laatuun eikä ostaa sitä halpaa ja hienoa henkka maukan laukkua? Hilfiger -laukku opetti mulle sen, että laatu kestää käyttöä. Se ei heti ala repsottamaan ja muuta muotoa huonompaan.

Tämä Korsin laukku maksoi noin 200€ ja on täydellinen kun mukaan tarvitsee vain vähän tavaraa. On helppo myös laittaa isomman laukun sisään, koska pitää hyvin muotonsa.

Kolmas palkintolaukku

Kolmannen laukun kohdalla itsensä palkitseminen nousi jälleen vahvasti mieleen, miksi on tärkeää panostaa itseensä. Oli todella rankka vuosi kaikinpuolin, ei vain mulla vaan kaikilla. Taistelin uupumusta vastaan, rohkenin pyytää neuvolasta apua tilanteeseen kun emme vaan saa nukuttua kotona. Neuvolasta tuli täysi tyrmäys, ettei me oikeasti tarvittaisiin apua. Olin aika maassa, väsytti, aika meni jotenkin sumussa, enkä todellakaan ollut tarpeeksi läsnäoleva vanhempi.

Nyt alkaa kuitenkin helpottamaan, Andreas ei ole pitkiä päiviä töissä ja mulla on mun kallio vieressä. Unet meillä ei vieläkään toimi, mutta me työstetään niitä.

Tämä laukku kuvastaa mulle sitä, miten selvisin uupumuksesta tai ainakin siitä rajamailta ja onnistuin vielä saavuttamaan jotain! Uskomatonta, miten mun some on kantanut eteenpäin ja blogini pääsi Vaikuttajamedialle. Vaikka olin siis ihan loppu ja täynnä pelkkiä aivopieruja.

Tämä Louis Vuitton laukku on ostettu käytettynä Luxury Helsinki -kaupasta ja tämä on niin kaunis. Tänne mahtuu kaikki ne business-sälät sekä äitiysjutut. Todistetusti myös lapsi kulkeutuu töihin tällä veskalla. Laukku maksoi noin 800€ ja on jokaisen pennin arvoinen.

Saatat olla kiinnostunut myös

Unelmia kohti!

Joulu vietetty ja nyt blogin uuteen kotiin!

Askarteluvinkkejä lapsille, joiden vanhemmat ei askartele

2 kommenttia

  1. Cami kirjoitti:

    Mun on tarkoitus ostaa itselleni Vuittonin Neverfull MM Damier Ebene kuosissa uuden työpaikan kunniaksi ? Harvemmin palkitsen itseäni millään etenkään kalliimmalla, mutta tätä on nyt suunniteltu piiiiitkä tovi 🙂

    http://www.funfitfash.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *