Hae
The Juurakko journal

Millainen olen livenä ja somessa?

Ajattelin pitää lähipäivinä liven Instagram storyn puolella, ja sen saralta kyselinkin mitä te haluatte kuulla enemmän. Ehdoton ykkönen olikin, että haluatte kuulla lisää siitä minkälainen mä olen. Ajattelin avata asiaa vähän, minkälainen mä olen livenä ja somessa? Pyrin olemaan täysin oma itseni aina, livenä nostaa päätä ehkä tietynlainen ujous. Sitä toki yritän hyvin polkea ja avata keskustelua, vaikka se välillä vähän saattaa takerrella.

Minkälainen olen livenä

Jos näemme ensimmäistä kertaa, saatan olla hieman ajatuksissani, jännittynyt ja sekoilla sanoissani. Ajatukseni kulkevat nopeammin kuin suu kerkee tuottamaan sisältöä, minusta saa ehkä helposti hieman pöhkön käsityksen. Mun on helppo avata livenä asioita enemmän, kertoa asioita laajemmin kuin somessa. Kun sillepäälle satun, mä osaan keskustella hyvinkin fiksuista asioista. Mutta politiikka on sellainen mihin en ala.

Omaan helposti roolin, missä hauskuutan muita. Heitän rivoa huumoria, kun oloni on rento ja tietyllä tavalla turvallinen. Olen epävarma itsestäni, mutta opettelen siitä kokoajan pois. Heitän itseni tilanteisiin, missä olen mukavuusalueen ulkopuolella. Kuten ihmispaljouteen parrasvaloihin tai mainoskuvauksiin. (köhöm, jos haluatte nähdä mun ensimmäisen ”mainoksen” näätte Sallan joka voisi halvaantua jännityksestä koska se oli niin mun mukavasuusalueen ulkopuolella, linkki tässä) Olen myös ollut koe esiintymisessä poliisit kotihälytys -sarjaan, olin niin paska että hävetti, mutta mä voitin itseni ja jännitykseni!

Nautin olla ihmisten keskellä, mutta kaipaan myös paljon omaa rauhaa ja hiljaisuutta. En varmasti ole ainut sometyyppi, joka omaa enemmän introvertti piirteitä mutta osaa olla ekstrovertti, se vaan kuluttaa paljon enemmän.

Olen lempeä ja ymmärtäväinen muita ihmisiä kohtaan, toki olen myös muiden kanssa erimieltä, mutta en koskaan ole se joka ensimmäisenä tuo sen esiin. Haluan miettiä ensin sen toisen kantaa läpi ja makustella, siksi oon tosi huono riitelemään. Koen tosi paljon ahdistusta riitatilanteista, elän tosi paljon tunteella ja koenkin kaikki tunteet tosi vahvasti. Pienikin harmitus saattaa pysyä mielessä useita päiviä.

Minkälainen olen somessa

Olen oma itseni, mutta ikäänkuin filtterin läpi. En kerro asioita, jotka koskettavat muita tavalla joka on todella henkilökohtainen. En esimerkiksi tuo parisuhderiitoja koskaan someen.

Vaikka somessa pidän pientä filtteriä asioissa, mitkä koskettavat muita ihmisiä tai ovat tosi henkilökohtaisia, koen pystyväni kertomaan tosi avoimesti kaiken. Monet ovat sanoneet, että on rohkeaa kertoa mitä perhe-elämä on aidosti, miksi se oikeasti olisi rohkeaa? Se on normaalia, enkä todellakaan koe olevani rohkea tuodessani taaperon raivokohtauksia tai kodin epäkohtia esiin.

Somessa oma epävarmuus välillä paistaa omaan silmään läpi, mutta eikö me kaikki joskus olla epävarmoja omasta tekemisestä? On toisaalta tosi hyvä joskus pohtia, miksi ihmisiä kiinnostaisi just mun sisältö. Jos siihen ei osaa vastata, voi sisältöä ajaa suuntaan mistä seuraajat saa jotain.

Somessa olen samanlainen ihmisiä kohtaan kuin livenäkin, haluan ymmärtää muiden kantoja, mutta olen myös rohkeasti eri mieltä. En kuitenkaan koskaan ole se, joka huutaa koviten oman mielipiteensä.

Olen kirjoittanut itsestäni seuraaviin postauksiin, mm raskauskuulumiset sisältää yhden isoimmista henkilökohtaisista avautumisista.

Raskauskuulumisia

Kuka mä olen?

Voiko somessa olla aito?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *