Hae
The Juurakko journal

Epävarmuus: Mä en tiedä pystynkö tähän

On päiviä kun epävarmuus valtaa, onko musta sittenkään tähän? Mitä ihmettä oon ajatellut, kun luulin että tämä onnistuu. Mä en ole varma pystynkö Aatoksen kanssa kotona ollessani keskittyä tarpeeksi hyvin kouluun. En voi kuitenkaan laittaa toista hoitoon, koska silloin menetän oikeuden olla kotona, eli pitäisi palata palkkatöihin. Töihin palaaminen ei auta nimeksikään keskittymään paremmin kouluun. Pystynkö mä keskittymään oikeasti kouluun?

Mä haluan opiskella ja kehittää omaa osaamista koko ajan, toiveissa on kuitenkin oma isompi yritys jonka pohjaa koko ajan rakennetaan. Mutta mitä siten kun luen lakia ja Aatos kiljuu taustalla? Jos tehtäviin pitäisi kirjoittaa se mitä muistan, olisi teksti suurinpiirtein näin:

”Kuluttajansuojalaki suojaa ÄÄÄÄÄÄ, koska kuluttajaa ja BYÄÄÄÄÄÄ pidetään eriarvoisessa asemassa. Hintakartellilla tarkoitetaan ÄIDI RÖH RÖH, ja niitä määritellään eri MAITOA ÄITI NYT.”

Majaka photography

Majaka photography

Mä en ole yhtään varma onko musta tähän, voinko mä oikeasti keskittyä näihin kaikkiin kiinnostaviin juttuihin täysillä? On tärkeää panostaa niihin omiin asioihin, siksi mä haluan kehittää omaa uraa kouluttautumalla lisää. Lapsille olen toki läsnä, mutta en elä heidän kauttaan.

Mä en oo supernainen

On ihana saada viestiä teiltä, miten mä oon supernainen kun pystyn pitää tän kaiken kasassa. Mut en mä oo, mä taistelen ja räpiköin näiden asioiden kanssa. Joskus mä itken, miten nyt on ehkä haukannut liian ison palan, miten tässä on liikaa kaikkea. Vakka tässä ei oo, mutta joskus lasten ollessa mahdottomalla päällä, nämä kaikki omat työt tuntuu mahdottoman suurilta ja vaikeilta hoitaa. Epävarmuus omasta toimista on valtava.

Mut on tärkeää kuitenkin pitää niistä omista mielekkäistä jutuista kiinni. Kun mä olin uupunut, sain muutamaan otteeseen vinkin että pitäisi sitten vähentää omaa somea, miten voi olla energiaa tehdä sometyötä? Some on mulle kuitenkin keino saada vertaistukea muilta ja saada voimaa. Huomenna on jälleen päivä uus ja kyllä tää tästä, mä en ole yksin.

Mut onko musta tähän arkeen?

Ei ehkä tänään, mutta asioilla on tapana järjestyä. Vaikka nyt tuntuu olevan tuli perseen alla, ei tässä mikään paniikki ole. Opettajat on todella ymmärtäväisiä, mutta on myös tärkeää tiedostaa milloin tarvitsee apua. Juuri nyt olisi poikaa saada apua Aatoksen hoitoon, emme kuitenkaan halua altistaa riskiryhmäläisiä lähipiiristä. Mutta huomenna pärjään näiden koulu juttujen kanssa jo paremmin, se et tänään on toivoton fiilis, ei tarkoita että se olis aina. Musta on kyllä tähän kaikkeen ja hei, niin on sustakin!

Saatat olla kiinnostunut myös

Kun väsymys lamaannuttaa, mistä apua?

”Salla, ehkä sun pitäs olla enemmän lasten äiti kuin someprinsessa!”

Kuka mä olen?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *