Hae
The Juurakko journal

Olenko mä raskaana?

Oli ihan tavallinen ilta, oloni oli alkuun ihan hyvä. Pyysin kuitenkin Andreaksen nukuttamaan lapset, koska olo muuttui hieman huteraksi ja totesin, että paras istua vain sohvalle katsomaan ohjelmaa. Ihmettelin omaa olo jonkin aikaa, ei tehnyt mieli syödä, oksetti, vesikin tuntui huonolta ajatukselta. Kun Andreas oli viimein saanut lapset nukkumaan, kerkesin hänelle todeta, että nyt on oikeasti huono olo. Eikä sillä tapaa, että olisi vatsatauti, tämä olo muistutti raskauspahoinvointia. Olenko mä raskaana? Oli ensimmäinen ajatus, sitten juoksin jo vessaan oksentamaan.

MAJAKAPHOTOGRAPHY

MAJAKAPHOTOGRAPHY

Taistelin mielessäni todennäköisyyksistä, eihän se voi olla mahdollista, syön kuitenkin minipillereitä. Sitten mieleni heittää muistoja, miten Niilon plussasin pillereiden läpi. Miten tein kolme positiivista raskaustestiä ja itkin, itkin sitä miten pilaan mieheni elämän. Olin tuolloin aivan shokissa, koska olimmehan seurustelleet vain kaksi kuukautta. Aatos sai alkunsa ihan suunnitellusti, mutta että neljäs? Näin pian Aatoksen jälkeen. Mahassa muljahti kun mietin arkeamme neljän lapsen kanssa, joista kolme olisi todella pieniä.

Jos todella olisin raskaana, se tarkoittaisi suuria muutoksia, eikä mitenkään halpoja sellaisia. Mistä saisimme auton mihin mahtuu 6 ihmistä ja kaksi koiraa? Miten yrityksen käy, mikä on vasta lähtökuopissa ystäväni kanssa? Kouluni viivästyy ja 61 m2 asunnosta loppuu tila. Kun maalaan mielessäni piruja seinille, joku järjen ääni huutaa, että nyt ei kannata stressata, enhän ole tehnyt vielä testiä! On vielä 50% mahdollisuus siihen, että se on negatiivinen.

Ilmoitin Andreakselle haluavani testin, mielellään nyt. En ole koskaan oksentanut esimerkiksi krapulasssa, paitsi sen kerran kun olinkin raskaana. Nyt mulla ei ollut edes krapulaa, eikä muita norovirukseen tai vastaavaan liittyviä oireita. Oksensin kerran ja olo helpottui. Mieleni oli kuitenkin aivan sekaisin ja pallotteli ajatuksia neljännestä lapsesta, olisiko sen aika nyt?

MAJAKAPHOTOGRAPHY

MAJAKAPHOTOGRAPHY

No, olenko mä raskaana?

Tein raskaustestin pelonsekaisin tuntein, pitäisikö tässä itkeä vain nauraa? Olisi hirveää jos neljäs raskaus olisi jälleen hyperemeesin täyteinen, vaikka jotkut jaksoivatkin heittää siitä vitsiä, miten helposti laihtuu monta kiloa. Raskaustestit on onneksi todella nopeita ja sainkin tuloksena selvästi negatiivisen. Huokaisin, neljäs lapsi ei tule vielä.

Ei mennyt kuin muutama päivä kun kuukautiset alkoivat, ne olivat taas edellisiä kivuliaampi. Jouduin ottamaan särkylääkettä, mutta silti tuntui että elämä on niin kauhean hankalaa. Andreas mietti, olisiko enää kuukautisia jos tekisi sterilisaation, naurahdin hieman ilottomasti ja totesin etten ole varma, ei kai? Huomasin itsestäni jälleen kaipuun sitä neljättä lasta kohtaan, mutta kyseenalaistan koko ajan sen oman kaipuun. ”Miksi pitää olla neljä, kun yhteiskunnan normi on jo se kaksi!” Myöhemmin puhuimme neljännestä lapsesta Andreaksen kanssa ja kyllä se aika vielä tulee, ellei jotain dramaattista satu. Mutta tällä hetkellä ei, on riski, että raskaus ajan vallitsee hyperemeesi. Eikä meidän kummankaan pää kestäisi sitä tämän hetken arjessa, olisi ihanaa jos raskaus olisi autuaista ja pystyisi toimimaan normaalisti. Mutta mun kehoni haluaa oksentaa kaiken vessanpyttyyn.

MAJAKAPHOTOGRAPHY

MAJAKAPHOTOGRAPHY

Saatat olla kiinnostunut myös

Raskauskuulumisia

Ihana, kamala raskaus

Raskaana olevien epäoikeudenmukainen kohtelu

Kun sain potkut raskauden takia

Meidän parisuhde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *