Hae
The Juurakko journal

Niilon ensimmäinen parturi!

Kävimme torstaina Oliverin ja Niilon kanssa parturissa. Oliver oli jo hetken toivonut että pääsee leikkauttamaan hiukset ja ajattelin, että jos nyt saisimme aikaa viedä myös Niilon. Olin jo pitkään harmitellut Niilon hiuksia, ne oli aikaisemmin todella pitkät ja olimme puhuneet että leikataan kun Niilo sitä osaa itse pyytää. Nyt oli Niilon ensimmäinen parturi aika.

Niilon ensimmäinen luvaton ”parturi”

Niilon hiukset oli yhden yökyläily viikonlopun aikana leikattu. Jälki oli myös sen mukaista ja aina hiusten kasvaessa näki keittiösaksien jäljet. En voi kieltää sitä, että olin vihainen ja järkyttynyt, nyt toivon parturin korjaavan vahingot. Hän sai hiukset leikattua hyvään muotoon, mutta hiusten epätasaisen linja ei antanut myöden sellaiselle lopputulokselle mitä olin ensin kaavaillut. Niilon hiuksen välivaihetta ei kuvattu, paitsi päiväkoti-kuviin, mitkä nekin olivat epäonnistuneet täydellisesti.

Nyt hiuksissa on kuitenkin joku tolkku ja olin niin ylpeä miten Niilo pysyi koko parturoinnin ajan tuolissa nätisti. Ei pelännyt saksia tai pientä hiusten trimmeriä. Olin varannut pojille samasta parturista, saman ajan, mutta eri tekijöille, säästettiin hyvin aikaa ja Oliver pääsi itsenäisesti kertomaan minkälaista tyyliä haluaa. 

parturi

Tärkeää pienten lapsen parturoinnissa on valikoida tekijä, joka on hyvä lasten kanssa. Ymmärtää, että rauhallinen tilanne voi muuttua äkkiä. Ei siis aikaile, vaan tekee siistiä jälkeä rivakasti. Lapselle puhuminen ja huomioimien on myös mahtava ominaisuus, onko sun lapsilla vakkari tekijä vai käyttekö kenelle vain?

Tätäkin postausta kirjoittaessani, joudun käyttämään sensuuria. Mietin, millä sanoilla loukkaan toisia vähiten, mutta pysyn kuitenkin totuudessa. Joskus se tuntuu hyvin turhauttavalta, miksi mä en saisi kertoa miltä musta tuntuu vaikka sen tunteen on aiheuttanut mulle joku muu?

Ehkä voin tähän loppuun vain sanoa, että jos lapsi ei ole sinun, älä leikkaa hiuksia, ikinä.

Sinua saattaa myös kiinnostaa myös

Kotirauha kuuluu kaikille!

Leikkikeittiön tuunaus

Helpot ohjeet laadukkaaseen kotikuvaukseen!

Yhteinen hetki perheen kanssa, sunnuntai brunssi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *