Herkullinen dieetti pizzapohja!
Tein perjantaina iltapalaksi pitkästä aikaa pizzaa, se on niin ihana herkku! Pienin muutoksin siitä saa kuitenkin myös terveellisen vaihtoehdon ja sitä voi syödä vaikka päivittäin! Tässä herkullinen pizzapohja ohje!
PIZZAPOHJA
Tällä ohjeella saat pizzapohjaa kahteen pellilliseen.
- Pakastekukkakaalia 1kg
- Emmental juustoraaste 250g
- Kananmunat 4kpl
Sulata kukkakaalit joko keittämällä, mikrossa tai huoneenlämmössä. Jos keität kukkakaalit, poista mahdollisimman paljon vettä. Muuten pohja jää vetiseksi
Riko kananmunat kulhoon ja lisää niitä pikkuhiljaa kukkakaalimassaan, samalla kun sauvasekoittimella soseutat.
Soseutua kukkakaalimassa mahdollisimman hyvin. Kun lopputulos on hyvä, lisää juustoraaste. Älä soseuta juustoraastetta, vaan sekoita se lusikalla. Voit lisätä pohjaan suolaa ja muita mausteita. Jos käytät suolaisia täytteitä, ei pohja tarvitse suolaa.
Asettele pohja pellille, taputtele reiät umpeen. Pohja on tässä vaiheessa vetelän näköistä, mutta juusto ja kananmuna kiinteyttää sen uunissa.
Paista pohjaa 200°C uunissa, kunnes pinta alkaa muuttua rusehtavaksi. Uunista riippuen aikaa menee noin 15-20 minuuttia.
Uunin jälkeen lisää tomaattimurska, juusto ja haluamasi täytteet! Kukkakaalia ei pohjassa pahemmin maista, joten tämä upposi myös lapsille. Tämä on todella hyvä vaihtoehto perinteiselle pizzapohjalle.
Täytteineen pizzaa voi paistaa oman maun mukaan. Huomaa kuitenkin se, mitä nestemäisempää tomaattikastiketta käytät, sitä enemmän se antaa kosteutta pohjalle.
Saatat olla kiinnostunut myös
Taiteile upea herkkukori lahjaksi!