Hae
The Juurakko journal
Kaupallinen yhteistyö

Running day – Kun 5 km kisa, olikin 17 km!

Kaupallinen yhteistyö: Helsinki city running day

Muistan sen päivän kun ilmoittauduin ensimmäiseen juoksukisaan, se oli tosi jännittävää ja treenasin silloin personal trainerin kanssa juoksuani. Mulla on yliliikkuvat nivelet, jotka omalta osaltaan vaikuttaa tyyliin liikkua. Katsoimme oikeaa tekniikkaa PT:n kanssa ja harjoittelin paljon läheisillä pururadoilla. Olin silti ylipainoinen ja kuntoni oli korkeintaan keskinkertainen. Kerroin ylpeästi kaikille, miten kesän korvilla juoksen 5 km kisan ja treenatessa se matka on mennyt jo melkein kokonaan! Tässä on tarina siitä, miten juoksin 17 km koska olin ilmoittautunut mitä ilmeisemmin väärään juoksuun.

Helsinki running day

#BLONDI

En mitenkään ymmärtänyt miten oli mahdollista ilmoittautua väärään kisaan! Jälkeenpäin yritin etsiä tätä 5 km reittiä, enkä edes löytänyt sitä. Liekö nähnyt unta että sellainen reitti olisi silloin edes ollut saatavilla. Olin myös ilmoittanut Oliverin silloiseen Chiquita mini maratoniin, mikä oli 1 km pitkä. Ajattelin, että tästä tulee hauska ja ikimuistoinen päivä kun molemmille on juoksukisat. Ikimuistoinen siitä ainakin tuli, hauskaa se oli vasta sitten kun jalkojen rakot oli parantunut.

Sain tietää kisan kilometrimäärän vain muutamaa päivää ennen itse kisaa. Mietin tosissani, että esitän kuollutta ja en mene. Enhän mä voi juosta tuollaista matkaa, hyydyn varmasti ensimmäiseen pusikkoon! Ylipuhuin itseni, osallistuin kisaan. Tärisin lähtöruudulla, mutta ajattelin ettei nyt kannata miettiä liikoja. Mä en tullut voittamaan tätä kisaa, vaan itseni.

Helsinki running day

Mini maraton – Helsinki running day

Päivä alkoi jännittävissä merkeissä, olin sopinut isäni kanssa, että he tulevat olemaan Oliverin seurana oman kisani ajan. Lähdimme kotoa ja valmistauduimme Oliverin 1 km juoksuun, juoksimme sen yhdessä ja se oli huisin kivaa molemmista! Reitti ei ollut haastava ja matka hyvinkin lyhyt, että 5-vuotias jaksoi sen juosta. Mini maratonissa jokainen sai mitallin, se oli tärkeä ja vieläkin koristaa Oliverin huonetta.

Oliverin kisan jälkeen isäni saapui siskoni kanssa ja aloin valmistautumaan omaan kisaani. Siinä kohtaa aloin täristä pelosta.

Helsinki running dayHelsinki running day

Helsinki Street run, se hemmetin 17 km

Tärisin lähtöruudussa, pelkäsin että oksennan, mutta kuitenkin fiilis oli hyvällä tapaa jännittynyt. Yritin muistuttaa itseäni, etten spurttaa heti alkuun liian kovaa, se saa jalat aina menemään maitohapoille. Juoksu alkoi ja lähdin juoksemaan innolla. Ensimmäisen kilometrin aikana otin jo kävelyaskeleita, oli upeaa miten muut juoksijat tsemppasi. Jatkoin juoksua ja ensimmäisten kilometrien jälkeen se alkoi luonnistua. En ollut yhtään varma missä päin juostiin, enkä näin ollen tunnistanut kuinka pitkään olin jo juossut.

En enää muista kauan juoksussa meni, mutta se ei ole tärkeää. Minä pääsin loppujen lopuksi maaliin! Välillä tasasin sykettä kävelemällä rivakasti, ylämäkiä en saanut juostua, mutta ei se haitannut. Vaikka juoksin yksin, sain mahtavia tsemppejä juomapisteillä ja niiden välissä olevilta kannustusjoukoilta. Oli upeaa miten mua kannustettiin nimeltä ja aidosti tuntemattomat ihmiset halusivat että onnistun!

Isäni kuvasi videon missä juoksen maaliin, maalissa halusin vain itkeä. Mä onnistuin tässä! Olin ylipainoinen, eikä kunnossani ollut kehumista, mutta silti mä hemmetti onnistuin 17 km pääsemään maaliin, enkä edes kuollut! Jälkeenpäin jotkut nälvivät, miten eivät uskoneet mun juosseen koko matkaa. Siis hemmetti, mitä sitten vaikka kävelin ylämäet tai välillä tasasin sykettä. Mitä se on heiltä pois? Miksi mun onnistumisen kuplaan pitää keksiä mitään negatiivista.

Oli upea fiilis juoda kuohuvaa mitalli kaulassa, mä voitin tässä itseni. Kenenkään ei tarvitse olla se super fitness tyyppi, jotta voi osallistua kisaan. Mä haluan rohkaista sua osallistumaan, jos nautit juoksusta. Se vaatii enemmän uskallusta kuin kuntoa.

 

Helsinki running day

Viime vuosina en ole päässyt kisaamaan, on ollut raskauksia tai muita kiireitä, mutta tänä vuonna asia muuttuu! Mä meinaan voittaa itseni jälleen, en vieläkään omaa standardi juoksijan kroppaa taikka kuntoa, mutta mitä sitten? Tää tehdään aina itseään varten! Tällä kertaa tosin meinaan tarkistaa kilometrimäärän tarkkaan ja osallistun 5km lenkkiin, se onkin hyvä, koska viime kisasta on aikaa ja tässä on kerennyt tulla jo kaksi lasta lisää.

ALEKOODI

Lisää tietoa eri kisoista löydät Helsinki running day -sivustolta. Kun löydät sulle sopivan kisan, saat koodilla HCRD21SALLAJ -10% osallistujamaksusta (Voimassa 1.3 saakka), Helsinki City Running Day pidetään 15.5.2021, joten kaikilla on aikaa vielä vähän treenata. KOODISTA EI KERRY PROVISIOTA

Saatat olla kiinnostunut myös

Elämäntapamuutos ja suuri takapakki

Vinkit sokerihiiren painonpudotukseen

Elämäntapamuutosta tukeva valmennus

Ensimmäinen kymppi pudotettu!

Kaupallinen yhteistyö: Helsinki city running day

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *