Hae
The Juurakko journal

Rästitehtävien spurtti, kesällä opintoja

Kun korona pysäytti Suomen maaliskuussa 2020, olin viimeisilläni raskaana ja läsnäoleva opiskelija. Laskettu aikani oli huhtikuun 27 päivä. Oli hullua miten luulin onnistuvani suorittamaan kevään opintoja ajallaan, kun kaikki lapset olivatkin päivät kotona, huomasin miten aika ei enää riitä omien kurssien suorittamiseen. Kirjoitin silloin postauksen Miten oma koulunkäynti onnistuu, kun lapset kotona?, jossa kerroin omia fiiliksiä. Ei se opiskelu tosiaan onnistunut ja jouduin muutamat kurssit jättämään kesken. Sain näistä siis hylätyn arvosanan. Se oli iso paikka, varsinkin kun on suunnitellut elämänsä sen mukaan että valmistuu ajoissa.

opintoja Kesällä, kaikki aika hyötykäyttöön

Kesä kannattaa käyttää myös opintojen parissa, tiesitkö, että voit saada silloin myös opintotukea? Kelan sivuilta löydät aiheesta lisätietoa. Kesälle voi valita uusia kursseja tai sopia opettajien kanssa kesken jääneiden kurssien suorittamisesta, tämä on hyvä keino saada ylläpidettyä opiskelurytmiä. Helpottaa myös arkea, koska vaikeampiin kursseihin voi ottaa hieman enemmän aikaa.

Miksi on niin tärkeää valmistua tavoiteajassa?

Elämä odottaa, eikä sitä kaikkea jaksa viettää koulunpenkillä. Vaikka opiskelu on hauskaa, on hyvä olla tiettyjä tavoitteita. Haluan olla valmis oman yrityksen perustamiseen, jotta voin laittaa kaikki ajatuksen yritykseen. Silloin mielessä ei voi pyöriä opinnäytetyön vaiheet tai erinäiset kurssit.

Tärkeää on myös muistaa, jos sulla on opintolainaa kertynyt, Kela maksaa opintolaina hyvitystä 40% (2.500 € yli menevästä osuudesta) kun valmistut tavoiteajassa. Tähän on tullut onneksi helpotusta, jos koronan aiheuttamien muutosten takia opinnot ovat venyneet. Lisätietoja löydät täältä.

Mitä opiskelen?

En ole hetkeen puhunut omista opiskeluista, johtuen siitä, että olin 6kk poissa oleva opiskelija äitiysloman takia. Halusin tällä kertaa keskittää aikaa vauva arkeen, Niilon synnyttyä aloitin koulun, joten äitiyslomalla opiskelu on myös tuttua huttua.

Käyn Haaga-Helian ammattikorkeakoulua, linjani on Hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohto. Opintojen kesto on 3,5 vuotta, aloitin opiskelun 2018 syksyllä.

Haaveeni oli olla hotellinjohtaja Ranskassa, mutta näin ne ajatukset muuttuu, nyt olen perustamassa sisällöntuotantoon, digimarkkinointiin ja tapahtumiin perustuvaa yritystä ystäväni kanssa.

Opinnoista lisää täältä:

Mitä on monimuoto-opiskelu? Kannattaako se?

Etäopetuksen haasteet

Koulu jatkuu jälleen

Selviytymisopas – äiti, opiskelija ja yrittäjä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *