Hae
The Juurakko journal

Neulominen, miten ihanaa se onkaan!

Hiihtolomalla mökillä ollessa innostuin uudestaan neulomaan, en muistanutkaan kuinka ihanan rentouttavaa se on. Pidin siitä jo koulussa ja silloin valmistuikin monet villasukat. Kävimme mökin lähikaupassa noin 40 km päässä ja sieltä löysin mitä kauneinta paksua laventelin väristä lankaa. Siitä valmistui yhdessä illassa pipo! Oli upea tunne löytää jälleen neulomisen ilo, miksen muistanut kuinka rentouttavaa neulominen on?

neulominen

Aika hujahti kuin siivillä

Seuraavana päivänä tein tuubihuivin, miten se valmistuikin niin nopeasti? Nyt äkkiä lisää lankaa ja ehkä jotain ohjettakin peliin, pipo ja tuubihuivi valmistui vain ajatuksen virtana. Halusin pipoon tupsun, muuten se olisi ollut turhan tylsä, joten tilasin sellaisen Ommelkuplan verkkokaupasta. Valikoima oli laaja, mutta valkoinen tupsu pienillä mustilla yksityiskohdilla sopi tähän parhaiten.

neulominen neulominen

Pitkän tauon jälkeen töistä näkyy vielä pieniä virheitä, mutta toisaalta mitä sitten. Nämä on kauniita ja jokaisesta työstä tulee jokin muisto mieleen, miten rentouttavaa se oli tehdä ja missä silloin oli.

Seuraavat neulomistyöt

Annoin Oliverin päättää minkä värisen pipon hän haluaa ja laitetaanko siihen tupsu, hän päätti hieman kellertävän ruskean langan ja naturel tupsun. Nyt odotan tilaustani 40cm pyöröpuikoista, että pääsen pipon työstämisen aloittamaan.

Aatokselle teen pipon samasta langasta kuin tuubihuivin, mikä näkyy kuvassa oikealla alhaalla. Siihen tulee kaksi pienempää tupsua. Siitä tulee niin söpö! Ommelkuplasta tilasin myös muutamat kangasmerkit, jotka ajattelin kiinnittää pipoihin. Saa nähdä miltä ne näyttää.

Laventelin väristä lankaa jäi vielä vähän, nyt pitäisi vielä keksiä mitä siitä tekisin, ehkä Aatokselle pipon? Koska tämä isompi pipo vei melkein 1,5 rullaa lankaa. Tämä voisi riittää pienempään.

neulominen

Saatat olla kiinnostunut myös

Tee-se-itse saippua

Herkullinen dieetti pizzapohja!

Helpot ohjeet laadukkaaseen kotikuvaukseen!

Itsensä palkitseminen hyvästä työstä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *