Hae
The Juurakko journal

Rankka kouluviikko takana

Viime viikko oli kyllä yksi rankin kouluviikko varmaan ikinä. Keskittyminen on vaikeaa lasten leikkiessä, joten aikataulu tehtävien tekemiseen oli tärkeää. Tehtäviä tehdään juuri silloin, kun koti on suhteellisen rauhallinen, silti, se kodin rauhoittaminen ei aina onnistu. Kun sun pitää kirjoittaa reveneu managementista eli tuottojohtamisesta, ja kuulet lukemisen keskeltä miten Niiloa harmittaa, ettei saakaan toista D-vitamiini pastillia, tai miten Aatos on jälleen onnistunut kakkaamaan yli äyräiden. Tällä en mitenkään mollaa sitä, miten nämä asiat tulee ilmi. Andreas tekee valtavan ison työn siinä, että mahdollistaa mulle aikaa opiskeluun. Kirjoitin enemmän mun päivän aikataulutuksesta tänne. Tässä postauksessa kerron, mitä kaikkea sitä tulikaan tehtyä viikon aikana.

mun opinnot

Opiskelen hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohtoa Haaga-Heliassa, olen kirjoittanut koulustani mm seuraavia postauksia.

tämän hetken kurssit

Mitä siis viikkoni piti sisällään? Tällä hetkellä käyn seuraavia kursseja

  • Dynaamisen palveluyrityksen johtaminen
  • Esimiestyö ja kannattava liiketoiminta
  • Managerial English
  • Johdon laskentatoimi
  • Hotelli- ja ravintola-alan yrityssimulaatio
  • Markkinointioikeus
  • Sosiaalinen media liiketoiminnassa

 Mitä kaikkea viikon aikana tein?

Kursseja on aika paljon ja näistä kolme on ylimääräisiä normaaliin opetussuunnitelmaan nähden. Yksi näistä kursseista oli niin sanottu yllätys kurssi, jonka suoritusta uudelleen pyysin kesäksi. Opettaja totesi, että voin sen kuulemma suorittaa samantien, koska se on menossa juuri toisella ryhmällä. Kaksi kurssia otin verkosta tukemaan omaa oppimista mm. omaan yritystoimintaan nähden.

Tällä viikolla sain tehtyä 3 viikon työvuorolistan tyhjälle pohjalle, jossa noudatin TES-linjausten lisäksi työntekijöiden vapaatoiveita ja erinäisiä tapahtumia, jotka vaikuttavat työntekijöiden tarpeeseen. Laskin budjetoidusta myynnistä tehot joiden sisällä henkilöstökulujen on pysyttävä ja suunnittelin työvuorot aukiolojen mukaan. Tässä meni koko päivä ja sain kasan harmaita hiuksia, olen tehnyt töissäni ennenkin työvuorolistoja, mutta harvemmin vuoroja on täytynyt suunnitella alusta saakka, tai laskea tehoja, kun henkilöstön tarpeen tietää sillä kuuluisalla perstuntumalla. Kurssiin kuului myös verkkolukupiiri mikä käsitteli tuottojohtamista ja siitä piti keskustella ryhmäläisten kanssa lukemansa perusteella. Tein myös ennakkotehtävän seuraavaa kertaa varten.

Kirjoitin markkinointioikeuden kurssin viimeisen tehtävän, joka käsitteli tietosuojalakia ja GDPR:ää. Tehtävänannossa oli kysymyksiä, mitä yrityksen pitää huomioida kun se kerää asiakastietoja ja mitä silloin pitää kertoa asiakkaalle. Kiinnostava tehtävä, mutta laki teksti on aina hankala lukuista ja hidasta.

Sosiaalinen media liiketoiminnassa oli aika turha kurssi, koska aika pitkälle tiesin kaikki asiat mitkä kurssilla opetettiin. Tein kurssin loppuun suorittamalla kolme tehtävää. Tehtävinä tein itsestäni/yrityksestäni myyntipuheen ja markkinoinnin vuosikellon sekä kerroin oman tarinani, jonka tarkoitus oli harjoittaa mukaansa tempaavaa kirjoitustyyliä.

Yrityssimulaatio kurssin tarkoitus on tehdä LTS eli liiketoimintasuunnitelma, tämä tehdään ryhmänä kuvitteellisesta yrityksestä. Sain kuitenkin luvan tehdä LTS:n tulevasta yrityksestäni, joka ei suoranaisesti ole yhteydessä ravintola- tai hotellimaailmaan. Tämä LTS valmistui vihdoin ja viimein tällä viikolla, siinä on 14 sivua tekstiä, jonka lisäksi suunniteltu budjetti ja markkinointisuunnitelma. Tämä oli ehdottomasti työläin tehtävä, eikä se sinänsä yllätä, koska teinhän ryhmätehtävän yksin.

Dynaamisen palveluyrityksen johtamisen tehtävä oli kirjoittaa oppimispäiväkirjaa luennoista, kirjoitin viime viikon aiheesta, sähköisistä työkaluista, jakelu- sekä mainekanavista noin sivun mittaisen tekstin.

Kaikkea ei voi ehtiä

Johdon laskentatoimesta on tulossa tentti ja sitä varten pitäisi harjoitella, siihen ei kyllä aika riittänyt. Myös englannin kurssi jäi vaille huomiota, se tuntuu niin hankalalta ja stressaavalta, kun englannin kieliopissa on vielä hiomista. Mulla on vielä muutama viikko aikaa saada näistä kursseista osa pakettiin, koska kuun vaihteessa tuleekin kaksi 5 op kurssia lisää! Kannattiko reputtaa niitä viime vuonna? Hmh, kyllä tämä tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *