Hae
The Juurakko journal

4 lempikirjaani ja 4 jotka haluan lukea

Meillä on kotona valtava kirjahylly, mikä on täynnä meidän molempien kirjoja. Olin nuorempana ahkera lukemaan ja monet fantasiakirjasarjat jäi pitkäksi aikaa sydämeen. Oli ihana tunne päästä eläytymään toiseen maailmaan, olla osana seikkailuja. Fantasia oli mun pakopaikka oikeaa elämää ja kiusaamista. (Minun tarina kiusattuna)

4 lempikirjaani

  1. Houkutus – ehdoton suosikki nuoruusvuosilta, rakastin lukea tätä kirjasarjaa. Siihen aikaan kirja ei ollut laajassa tietoisuudessa eikä kenelläkään ollut siitä kärkästä mielipidettä, joka on voinut syntyä elokuvaversiosta. Kieltämättä elokuva ei ole mitään verrattuna kirjaan, enkä juurikaan pidä Bellan näyttelijästä. Se ei näytä tunteita niin kuin tulkitsen ne kirjassa. En osaa edes sanoa, kuinka montaa kertaa luin Houkutuksen ja kuinka monta kertaa olen aikuisiällä kuunnellut sen äänikirjana. Tässä on jotain taikaa. Jokainen tietää varmasti tarinan, missä kömpelö tavallinen tyttö muuttaa Forksiin ja ihastuu vampyyriin.
  2. Eragon – Voi taivas, kuinka mahtava tämä on! Kirjailija on itse kehittänyt maailman johon tarina sijoittuu, kehittänyt kirjan hahmoille omia kieliä ja seikkailut ovat verrattavissa Harry Potteriin, Game of Thronesiin tai Taru sormusten herraan. Elokuva oli tässäkin täyttä kuraa, enkä sitä suosittele edes katsomaan. Mutta kirjasarja kannattaa ottaa haltuun. Kirjan päähenkilö Eragon on köyhä, maatilan poika. Hän on Selkärankavuoristossa metsästämässä perheelleen ruokaa, mutta yhtäkkiä kivi ilmestyy räjähdyksessä hänen eteensä. Hän yrittää sitä myydä, mutta sitä ei huolita sen alkuperän takia, kyläläiset pelkäävät arvaamatonta vuoristoa. Kivestä kuoriutuu lohikäärme, joiden luultiin kuolleen sukupuuttoon. Maata hallitsee ilkea kuningas, joka on lähettänyt kätyreitään etsimään munaa, kätyrit tappavat Eragonin enon, josta Eragon menee suunniltaan. Hän lähtee kostomatkalle lohikäärmeensä ja kylän tarinankertojan kanssa. Seikkailut veivät heitä ympäri maailmaa, tämä kirjasarja yllättää kokeneemmankin fantasia-fanin!
  3. Kultainen kompassi -trilogia – nämä kaikki kolme kirjaa on ollut tuttuja nuoruudesta ja näitä on luettu monesti. Kultainen kompassi kertoo tarinaa Lyrasta, joka asuu yliopistossa. Heidän maailmassaan sielut ovat ihmisen ulkopuolella ja niitä kutsutaan daimoneiksi. Lyran ystäviä kaapataan ja seikkailujen kautta hän päätyy pohjoiseen, missä selviää mitä karmeuksia näille kaapatuille lapsille tehdään. Kirjasarja jatkuu pitkälle ja Lyra matkustaa myös meidän maailmaan, missä sielut on ihmisen sisällä. Kirja saa miettimään omaa sisintään, arvomaailmoja ja uskonnon vaikutusta elämään. Kirjassa demonisoidaan uskontoa, minkä takia aikaisemmin tullut elokuva ei saanut jatkoa. HBO on nyt tehnyt sarjan, mikä ilmeisesti menestyi hyvin. On kuitenkin hyvin erilainen kirjan kanssa.
  4. Muukalainen – Kirjat on itselle uudempi tuttavuus, enkä ole lukenut kaikkia kirjoja. Innostuin tässä vasta Outlander-sarjan nähtyäni ja tämä on ensimmäinen kerta, kun kirja ja tuotettu sarja/elokuva kohtaa toisensa suhteellisen hyvin. Kirjasarjan päähenkilö Claire matkustaa Skotlantiin aviomiehensä kanssa. Toinen maailmansota on juuri päättynyt ja he haluavat tutustua toisiinsa uudestaan sodan jälkeen. Claire toimi rintamalla sairaanhoitajana, kun Frank oli tiedustelussa ja johti niitä käsin Lontoosta. Claire kerää kasveja, joilla on parantavia vaikutuksia, kun hän sattumusten kautta päätyy vuodesta 1945 1700-luvulle. Järkytys on suuri ja Claire yrittää selviytyä parhaansa mukaan.

kirjat4 kirjaa, jotka haluan lukea

  1. Enkeleitä ja demoneita – olen nähnyt tämän elokuvan monesti ja joskus yrittänyt kuunnella äänikirjaa. En silti koskaan ole päässyt kauhean pitkälle, haluan vihdoin saada kirjan päätökseen! Kirja kertoo professori Robert Langdonista, joka saa kutsun tulla tutkimaan Genevessä tapahtunutta murhaa. Uhrin rinnassa on pahaenteinen merkki, jonka koetaan olevan salaseuran tekosia. Salaseura kamppailee tieteen nimessä kirkkoa vastaan ja Robert jää ristituleen.
  2. Tyylikkään köyhän taito – Kirja kertoo miten köyhyys on uusi trendi ja miten todellista nautintoa ei voi rahalla ostaa. Ylellisyys on sitä, että voi elää myös ilman. Tyylikkäästi köyhäillen elämän parhaista asioista ei tarvitse luopua, vaikka tilin saldo pienenee. Ehdottomasti lukulistalla, koska koskettaa niin nykyistä talous- ja maailmantilannetta. On paljon lomautuksia ja tulon lähteet pienenee, miten siis olla tyylikkäästi köyhä?
  3. Valtaistuinpeli – eli tutummin Game of Thrones. Olen aloittanut kirjaa useasti, myös äänikirjana, mutta tämä kirja vaatii keskittymistä. On monimutkaisia sukulaisuussuhteita, viittauksia niihin tai paikkoihin ja todella iso valtakunta. Mitä tapahtuu kun talvi tulee?
  4. Niemi – tätä kirjaa on kehuttu paljon, en ole varma onko se minua varten mutta mielenkiinnosta haluan sen lukea. ”Jokunen tovi alkuräjähdyksen jälkeen, astronomisten, geologisten ja sen sellaisten sattumien seurauksena, Telluksen pohjoisella pallonpuoliskolla alkoi törröttää niemi. Sitten tulikin vuosi 1809, ja siinäpä oikeastaan koko tarina olisikin, ellei tuolle 14 miljardin vuoden aikajänteelle mahtuisi joitakin niin kohottavia kuin askarruttaviakin episodeja, joiden kertomisesta saattaa olla lukijalle hyötyä ynnä huvia.”

Saatat olla kiinnostunut myös

Jatkuva vihapuhe somessa

Minun tarina kiusattuna

Kirpputori suosituksia

2 kommenttia

  1. Paperijoutsen kirjoitti:

    Tulipa oikein tuulahdus menneisyydestä, kun luin tätä. Olen lukenut koko Kultainen kompassi trilogian nuorena ja myös Muukalainen kirjan ?

    https://pilviahipovahuominen.blogspot.com/?m=1

    • Salla kirjoitti:

      Nämä oli kyllä kova juttu aikoinaan! Vieläkin muistaa ne kaikki tunteet mitä nämä herätteli teini minussa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *