Hae
The Juurakko journal

Aatos 1 vuotta – kirje sinulle

Saatat miettiä miksei sinulla ole hienoja kuvia suurista 1 v juhlista, tämä sinun ensimmäinen vuosi on ollut koko maailmassa hyvin epätavallinen. On jännittävää nähdä, miten nämä vuodet tuodaan historian kirjoihin. Sinun ensimmäistä syntymäpäivää ei juhlittu suuresta, Korona pandemian takia emme uskaltaneet kutsua kylään suurta määrää ihmisiä. Näit kuitenkin molemmat isovanhempasi.

Kun odotimme sinua, kutsuimme sinua Rutuksi. Olit niin suloinen, ruttuinen pakkaus ultrakuvissa ja se työnimi istui molempien meidän vanhempien suuhun. Laskettu aikasi oli 29.4, mutta ultran perusteella uskoivat sen olevan 28.4. Kipeitä ja napakoita supistuksia tuli jo 15.4.2020, mutta niitä tuli vielä harvoin. Pohdimme tuolloin, minne isoveljesi menevät jos synnytys alkaakin ennen laskettua aikaa.

Heräsin kipeisiin supistuksiin 16.4 klo 4, enkä saanut enää nukuttua. Soitimme vanhemmilleni, että tuodaan lapset heille jo tänään. Oli aika kun Oliver opiskeli kotona ja Niilon päiväkoti oli myös tuolloin kiinni. Uudenmaan rajat oli suljettu 26. maaliskuuta, mutta sulku purettiin 15. huhtikuuta. Isäsi lähti 16. huhtikuuta iltapäivällä viemään isoveljesi Lohjalle isovanhempien luokse. Pelkäsin tuolloin paljon, saanko isäsi olla mukana synnytyksessä ja miten pärjään yksin osastolla.

Sain supistukset aisoihin, mutta heräsin jälleen 17.4 klo 2.00 todella kipeisiin supistuksiin. Nämä oli kuitenkin vielä epäsäännöllisiä, eikä hoppuiltu. Lähdimme sairaalaan kuuden aikaan iltapäivällä ja tuolloin siirryimme suoraan Naistenklinikan synnytyssaliin. Olit meidän sylissä jo klo 22.47, kirjoitin synnytyskertomuksen myös blogiin (Rutun synnytys), kaikki meni todella hyvin!

Ensimmäinen vuosi

Olet ollut heti alusta saakka ihana ja rauhallinen lapsi, olit isoveljien silmäterä ja he halusivat sinua pidellä ja silitellä. Olet katsellut isoveljiä, ottanut heistä mallia ja olet todella nopeasti kehittynyt. Olet taitava kiipeämään ja välillä joutuu pelkäämään mitä kaikkea kerkeää sattumaan.

Opit kävelemään kun olit noin 10 kk ikäinen, ennen sitä yritit pitkään pysyä isoveljien tahdissa. Halusit kovasti leikkeihin mukaan, osasit ottaa tilasi ja opettelit kiljumaan niin korkealta, että kaikkien oli pakko pysähtyä.

Vauva vuotena emme päässeet tutustumaan lähipiirin muihin pieniin lapsiin ja se toisinaan jännittää, miten se tulee vaikuttamaan sosiaalisiin taitoihin? Toivon kuitenkin, että isoveljien seura korvannut sitä, että emme ole päässeet minnekään.

Seuraavana vuonna

Uskon sinun oppivan juoksemaan ja pääset paremmin mukaan Niilon ja Oliverin leikkeihin. Pääset todennäköisesti päiväkotiin, jossa saat uusia ystäviä. Toivon seuraavan vuoden aikana paikkojen aukeavan, jotta pääset tuohuamaan sisäleikkipuistoihin. Naurusi saa kaikki muut tilassa hymyilemään, olet valloittava. Odotan innolla, että näen minkälainen sinusta kasvaa.

Rakkaudella Äiti

Muita kirjoituksia

Missä mun vauva? Aatos jo yli 6kk!

Milloin lapsi päiväkotiin?

Synnytyskirje

Raskauskuvaukset

Ihana, kamala raskaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *