Hae
The Juurakko journal

Luomisen tuskaa

Mulla on viime päivinä ollut hieman luomisen tuskaa. Kun oon luonut itselle tosi tarkan aikataulun, milloin mulla on luentoja, milloin teen koulujuttuja, milloin on aikaa varattuna omaan someen ja blogin kirjoittamiseen, tuntuu että kaikki ajatuksen vaan tukahtuu sen aikataulun alle. Vaikka mun piti olla tää viikko supertehokas ja tehtävää oli superpaljon, tuntui että sain vain pakolliset asiat tehtyä.

Tulin myös kipeäksi, joka omalta osaltaan on kropan tapa sanoa STOP. Nyt rauhoitu ja ota aikaa itsellesi. Mä koin huonoa omaatuntoa siitä, että mun some oli epäaktiivinen, en kirjoittanut blogiin, en käynyt kuvailemassa tai miettinyt omaa somestrategiaa eteenpäin. Mutta toisaalta, mitä sitten. Harva ihminen huomaa edes sitä muutamaa päivää kun päivitys on hieman vähäisempää.

Kun pitäisi luoda jotain uutta, mutta

Luomisen tuska on kyllä kauhea vaiva ja se iskee aina niihin aikoihin kun pitäisi olla tehokas. On kyse sitten töistä, koulusta tai ihan vaan ideoista omaan someen. Vaikeudet tulee usein vastaan, kun sun pitäisi luoda jotain uutta ja hienoa, mutta takaraivossa pauhaa ääni, joka karjuu ”Seiskalta sitten alkaa toinen palsu!”, ”Muistitko sammuttaa kahvinkeittimen?”, ”Sulla on muuten viikko sitten pestyt pyykit vielä koneessa, meinasitko tehdä niille jotain?”. Sitä on hankala priorisoida omia tekemisiä, kun kaikki tuntuu yhtä tärkeältä. Viikkopalaverista myöhästyminen tuntuu yhtä häpeälliselta, kuin laittaa lapsi märissä vaatteissa kouluun, koska kaikki vaatteet on siellä märkänä koneessa.

Hommien kasaantumista ei huomaa, kuin vasta sitten kun on polvia myöten kusessa. Ei siinä mitään, minä olen siinä tilanteessa nyt ja voin kokemuksen syvällä rinta äänellä sanoa sinulle: ”Ei hätää! Onneksi viemäri on keksitty! Nyt pitää vain ottaa aikalisä ja alkaa miettiä tärkeysjärjestystä”. Se ei hyödytä ketään, että vedät itsesi piippuun, joten pysähdy, delegoi tehtäviä, raivoa sille pesukoneelle, miksei se taaskaan laittanut niitä vaatteita itse kuivuriin? Mieti ne tehtävät mitkä on pakko tehdä, sitten jaa ne vielä puoleen. Tee ne tehtävät, joissa deadline on tiukka, esimerkiksi ne työjutut joissa pomo ei anna siimaa. Lapset voi ottaa sisarusten vaatteita ja kukaan ei näe sotkuista kotia koska etäpalaveriin saa kivan taustakuvan! Joten hei, tässä nähtiin miten tehtäväksi jäi vain yksi työjuttu, kätevää!

Saatat olla kiinnostunut myös

Mitä hyötyä Tempparit tuo parisuhteelle?

Pelkojen voittaminen – hain harjoittelupaikkaa!

Saako lapset vituttaa?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *