Hae
The Juurakko journal

Olo kuin jyrän alle jääneellä

Useammat ovat huomanneet, että blogi on ollut hetken aikaa hiljainen. Olen Instagramin puolella välillä purnannut ajan riittämättömyyttä ja sitä, miten lapset ei juuri silloin käyttäydy oppikirjamaisesti, kun töitä olisi rästissä valtavasti. Eihän lapset kiukkua tahallaan tai silkkaa ilkeyttään. He kaipaavat myös huomioita ja läsnäoloa. Lapsi ei ymmärrä sitä, miksi äidin pitää tehdä kaikkea muuta. Lapsi ei näe deadline-päivien lähestymistä, sitä riittämättömyyden tunnetta ja sotkuisesta kodista aiheutuvaa ahdistusta.

Miksi pitää tehdä niin paljon kaikkea?

Kuulen tätä niin usein, että se alkaa jo ärsyttämään. On kuitenkin olemassa asioita mistä nautin valtavasti ja niistä luopuminen on vaikeaa, muttei kuitenkaan mahdotonta. Olen jättänyt paljon asioita tekemättä, mutta joskus ne pakolliset asiat ei hoidu nopeasti. Joskus koulutyön tekeminen vie yllättävän paljon aikaa, tai lasten hermoromahduksesta selviäminen, usein siivoaminen kestää loputtoman kauan, kun lapset sotkee sitä mukaan kun järjestelen.

Mulla on tavoitteita, kuten valmistua ajallaan ja aloittaa täyspäiväinen yritystoiminta. Ammattikorkeakoulun opinnot on aina rankkoja kun niitä suorittaa työn tai vaikka kotiäitiyden ohessa. Tämä kevät on koulun suhteen ollut yhtä hullun myllyä, johtuen muutamasta yllätyskurssista mitä piti suorittaa. Olin näitä kaavaillut kesälle, mutta opettajan mielestä oli parasta hypätä heti mukaan kun kurssin opetus oli juuri käynnistynyt. Tänä keväänä mulle tulee 41 opintopistettä, se tarkoittaa noin 1107 tuntia töitä viidelle kuukaudelle, 7,38 tuntia joka ikinen päivä.

Koulutöiden lisäksi olen toki tehnyt sometöitäni, mutta niitä on ollut todella vähän. Se toki näkyy kuukauden tilipussissa ja oman kodin säätöön en ole saanut penniäkään.

Mitä olen jättänyt tekemättä

Vaikka mulla on monta rautaa usein tulessa, ei se tarkoita että takoisin niitä kaikkia samaan aikaan. Nyt pääpaino on ollut koulutöissä sekä perheen kanssa vietetyssä ajassa. Niiden jälkeen olen ottanut yhteistöitä oman sietokykyni ja tarpeen mukaan. Blogi on hiljentynyt ja aikaa vievät Instagram Reelsit ovat jääneet. Emme ole kuvanneet pitkään aikaan ja kodin siisteys menee päivittäin sietokyvyn rajamailla. Onneksi tänä aikana ei pyydellä vieraita kylään.

En ole paneutunut yrityksen someen tai verkkosivujen luomiseen. Kaupparekisteriotteessa kestää, jonka takia laskutus ei myöskään onnistu yrityksen tilille. Kaupparekisteriotteen puuttuminen helpottaa sitä tunnetta, että kaiken pitäisi olla valmista yrityksen ulkoasun puolesta.

Milloin helpotusta näkyvissä?

No itseasiassa jo maanantaina! Aatos aloittaa päiväkodin ja mä saan oikeasti päivässä enemmän aikaa omille töilleni, kuin ne kuuluisat päiväuni ajat. Kaikki meneillä olevat kurssit päättyvät toukokuussa, joka helpottaa taakkaa huomattavasti. Kesälle on uudet kurssit, mutta huomattavasti vähemmän (ja paljon miellyttävämpiä). Huomaan tätä kirjoittaessa miten paljon olen kaivannut sitä, että saan kirjoittaa omia ajatuksia tänne! Niin terapeuttista ♥

Saatat olla kiinnostunut myös

5 faktaa ja 1 salaisuus

Kuka mä olen?

Rankka kouluviikko takana

Rästitehtävien spurtti, kesällä opintoja

2 kommenttia

  1. miniswithstyle kirjoitti:

    Meillä on niin samanlainen elämäntilanne, että ymmärrän nämä tunteet ihan täydellisesti. Mä aina tuudittaudu siihen, että kohta helpottaa.. Hei kesä on tulossa Jes!

    http://www.miniswithstyle.vaikuttajamedia.fi

  2. Salla kirjoitti:

    Juuri näin! Kohta onneksi helpottaa ja sitten on lämmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *