Hae
The Juurakko journal

Vanhemmuuden pituushyppy

Vanhemmuuden Olympiaisista päivää! Tänään vuorossa vanhemmuuden pituushyppyä, tässä ratkaisee se, kuka hyppää pisimmälle vaatimusten listalla, ojentaa muita vanhempia, ei tee virheitä ja toimii moitteettomasti yhteiskunnan normien suhteen. Automaattinen hylkäys tulee heille, jotka kyseenalastavat normeja, toimivat ”maalaisjärjen” mukaan ja tekevät joskus virheitä kasvatuksessa.

vanhempien olympialaiset

Vanhemmuus on kisa, kuka onnistuu paremmin ja kuinka äänekkäästi ohjeistat muita tai kerrot heidän epäonnistumisistaan. Mistä tämä täydellisyden tavoittelu on lähtenyt? Iso muutos aikaisempiin sukupolviin verrattuna on sosiaalinen media, sen kautta annetaan raamit täydellisestä vanhemmuudesta. Somessa ei näy se, kun lapset on surullisia, mahdottomia tai koti on sotkuinen. Somen tarkoitus on aina ollut jakaa omat onnelliset hetket, sen idea on hyvä, vaikka käyttäjien ajatusmaailma on vääristynyt luulemaan sitä koko totuudeksi.

Pyritään saavuttamaan jotain sellaista, mitä ei ole olemassa.

Tuomaroinnin kohteena

Somessa tulleet kommentit liittyen kasvatukseen tai sukulaisen ”hyvällä tarkoitetut neuvot” tuntuvat pahalta. Näiden neuvojen antaja oikeuttaa omat sanansa usein lauseella ”minähän tässä ajattelen vain sinun parastasi”. Et ajattele, se että annat neuvoja henkilölle joka ei niitä pyydä, tarkoittaa sitä että suojelet sun omaa tapaa toimia. Ihminen joka pitää omaa toimintamallia ainoana oikeana, ajaa sitä samaa muille. Tällä hän perustelee muille, mutta myös itselleen miksi tämä on OIKEIN. Vanhemmuus ja kasvatus on kuitenkin niitä asioita, missä ei ole yhtä oikeaa ratkaisua. Toisen perheelle ei toimi ne asiat mitkä toimivat muille, älä siis tarjoa neuvoja pyytämättä.

Olen saanut kuulla arvostelua lapsemme mielenterveydestä, mutta myös niitä inhottavia toteamuksia ”Ei kai teillä vaan …” tai ”Jos mä olisin sä, niin tekisin nyt näin!” Mä olen niin kypsä niihin, en ole ilmoittautunut mihinkään kisaan joten millä oikeudella vanhemmuutta arvostellaan?

”Ihan hyvällä nyt neuvon”

Pitäisit enemmän kuria lapsille

Jos sä aina annat vaihtoehtoja lapsille, ne kasvaa ihan vinoon

Et sä voi lapsille kertoa seksuaalisuudesta mitään, se on sama kuin antaisi heidän katsoa pornoa!

Sormiruokailu on ehkä ihan fine, mut oikeesti? Miten sä voit sietää tota sotkua

Ei sun noin kannata tehdä! Siis meidän Jani-Petteri ei hyötynyt tuosta mitään

Älä vaan osta unipesää, sitteriä, pinnasänkyä, liikaa vaatteita. Ne oli meille ihan turhia.

No selkeesti toi sun kasvatustyyli ei toimi

Lempee kasvatus on täysin sama kuin vapaakasvatus, pilalle ne kaikki menee.

Jokainen meistä saa kuulla ”ihan hyvällä tässä neuvon” -vinkkejä. Se on rasittavaa, koska kenenkään muun kokemus ei ole verrannollinen siihen mitä toisella tulee olemaan. Nyt mä annan sulle neuvon, älä kuuntele muiden neuvoja. Tee mikä teidän perheelle on paras

vanhemmuuden

Saatat olla kiinnostunut myös

Kun lapsi ripustautuu vain toiseen vanhempaan

Vanhempien turvasana

Milloin lapsi päiväkotiin?

Miten olla hyvä äiti haasteiden keskellä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *