Hae
The Juurakko journal

Uusi arki, missä on aikaa rauhoittua

Aatos aloitti päiväkodin maanantaina ja on viihtynyt siellä todella hyvin. Pientä itkua on ollut havaittavissa ulos lähtiessä sekä hakutilanteissa, missä ikävä ottaa vallan. Tämä viikko mennään vielä lyhennetyillä hoitopäivillä, mutta ens viikolla alkaa jo täydet päivät. Miten jännittävää! Nyt kaikki lapset ovat päivisin joko koulussa tai päiväkodissa, meillä on täysin uudistunut arki, jossa on myös aikaa rauhoittua.

En muistanutkaan, kuinka hyvältä tuntuu keskittyä omiin töihin, tehdä jotain sellaista mihin ei liity lapset. Alan vaihdon myötä työnteko on muuttunut paljon, nyt ei ole fyysistä toimipistettä ja tusinan verran työkavereita, joiden kanssa vaihtaa kuulumisia. Se ei kuitenkaan haittaa, olen kaivannut tätä hiljaisuutta ja mahdollisuuksia vaihtaa työpistettä oman tunteen mukaan. Mikä paikka tuntuu tänään inspiroivammilta?

Työrauha tekee mielelle hyvää

Ei kaikkien tarvitse tehdä töitä tai koulua, kun ovat lasten kanssa kotona, mutta tämä on verrattavissa ihan mihin tahansa omaan juttuun mistä nauttii. Kun sitä saa rauhan sille omalle ajalle ja mieleiselle tekemiselle, sitä on läsnäolevampi ja pitkäpinnaisempi vanhempi. Voisin tähän sepustaa ties kuinka pitkän listan hyödyistä, mitä omasta ajasta saa, mutta paras tapa on vain kokea tämä. Jos se ei ole mahdollista, niin ei hätää, se aika vielä koittaa.

Uusi arki meille kaikille

Nyt perheen jokaisella jäsenellä on ne omat päivittäiset rutiinit, oma aika ja erossaoloa muista. Tämä tuntuu kuin avaisi täysin uuden oven, korona-vuoden synkkyydestä jälleen valoon. Nyt kun meillä vanhemmilla on ollut aikaa toisinaan rauhoittua tai olla muiden aikuisten kesken, on kotona konfliktit vähentyneet. Ei ne tietenkään kadonneet ole, herranjestas meillä on kolme lasta joilla jokaisella on joku vaihe menossa.

Meille on tullut uudenlaisia rutiineja, jossa työt hoidetaan oikeasti työajalla. Ei ole enää yövuoroa, missä kirjoittaa raporttia aiheesta mikä ei juuri silloin jaksaisi kiinnostaa. Olemme jopa jaksaneet ulkoilla lasten kanssa enemmän, hullua miten energiaa tuntuu virtaavan! Vaikka eihän se ole hullua, jos mietitään että auringon määrä kasvaa kovaa vauhtia. #backtoreality

Kohta pukkaa kesälomat ja ajattelin pitää myös omasta työstäni pientä lomaa. Katsotaan miten maltan ♥ Ihanaa alkavaa kesää sinulle, toivottavasti siellä arki myös rauhoittuu.

Saatat olla kiinnostunut myös

Miten olla hyvä äiti haasteiden keskellä?

Vanhemmuuden pituushyppy

Saako olla vauvakuume, vaikka arki on jo nyt rankkaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *