Hae
The Juurakko journal

Mistä paras muutto? Muuttofirmavertailu!

Mä olen muuttanut useasti elämäni aikana, mutta se on tullut aina tehtyä sukulaisten ja ystävien voimalla. Silti sitä joka kerta tuskastelee, kuinka moni peruuttaa tulonsa tai miten iso työmaa koko muutto itsessään on. Päätimme jo tähän asuntoon muuttaessa, että kun joskus muutetaan pois, otetaan muuttofirma apuun. Asutaan kolmannessa kerroksessa, kierreportaat, eikä toivoakaan hissistä. Ei varmaan tarvitse sanoa, että jo ylösmuutto oli suhteellisen hankalaa.

majakaphotography

Muuttofirma, mistä hitosta sen löytää?

Aloitimme kartoittaa muuttofirmoja hyvissä ajoin, jotta varmasti saamme sellaisen yrityksen, jonka hinnoittelu on meille sopivaa. Yllätyin, miten paljon erilaisia muuttofirmoja on ja minkälaiset hintaerot markkinoilla ylipäätään on. Osan tarjouksista pyysin suoraan yrityksiltä sähköpostitse ja osa lähetti tarjouksen muutosta muuttomaailman kautta. Muuttomaailmaan tehdään muutolle oma profiili, jossa kerrotaan huoneiston koko, talon tietoja, huomioitavat isot kalusteet sekä muuttomatka. Laitoimme kaikki tarjoukset erilliseen Exceliin ja yritimme kartoittaa meille parasta vaihtoehtoa.

muutto vertailu

Grabbarna pyysi sähköpostilla lisätietoja muutettavan tavaran määrästä, mutta ei enää palannut asiaan vastaukseni jälkeen.

 

Aikamoinen viidakko, josta pitää löytää se itselle sopiva muuttofirma. Meille ei vaikuttanut pelkästään hinta, vaan myös yrityksen maine. Sain yllättävän paljon hyvää sekä huonoa palautetta muutamista muuttofirmoista, joita toin teille aikaisemmin esiin Instagramissa. Pienet firmat, jotka tarjosivat vain pakettiautoa ja peräkärryä, sivuutimme heti. Emme halua tehdä montaa reissua, joten iso auto oli ehdoton. Myös muuttomiehien määrä vaikutti paljon päätökseen, useampi kaveri saa paljon nopeammin tuloksia.

Urakka- vai tuntihintamuutto?

Tässä vasta pähkinä purtavaksi, koska itse tavallisena tallaajana on hyvin vaikea arvioida muuton kestoa. Urakkahinta on varma kaveri ja silloin tietää mitä maksaa, vaikka muutto venyisikin useammalla tunnilla. Tuntihinnassa kannattaa olla tarkkana, muutamat yritykset mainitsivat tarjouksessaan, että laskutus alkaa silloin kun he lähtevät varikolta ja loppuu, kun saapuvat takaisin. Me valikoimme yrityksen, jonka laskutus alkaa vasta paikan päällä ja loppuu, kun auto on tyhjä ja kaikki tavarat kannettu sisälle.

Jos mahdollista, kannattaa pyytää muuttofirma paikan päälle arvioimaan muuton kestoa. Niemi kävi tekemässä meillä arviokäynnin, ja sanoivat muuton kestävän noin 4-5 tuntia. Itse olimme miettineet kolmen tunnin riittävän. Niemi olisi maineeltaan, valmiudeltaan ja vakuutuksiltaan paras valinta, meillä ei valitettavasti kuitenkaan rahkeet riitä heidän tarjoukseensa. Hinnoissa oli suurta hajontaa ja kaikkea mahtui 400 ja 2000 väliin. Kuvitella, kun puhutaan kuitenkin meidän 61 m2 kolmiosta, josta juuri ollaan myyty isoja tavaroita pois.

majakaphotography

majakaphotography

Mihin päädyttiin ja miksi

Päädyimme Phoenix-muuttofirmaan, sain kuulla ystäviltäni siitä hyvää ja se voitti maineella ja hinnalla meidän hintavertailun. Laskimme yhteensä-hinnat kolmen tunnin mukaan, mutta pyysimme heitä vielä käymään katsomassa kotiamme. Käynnin jälkeen voimme keskustella kiinteästä hinnasta. Jos jotain inhoan, niin laskun loppusumman jännittämistä.

Tarjouksista kannattaa aina keskustella ja viilata niitä yrityksen kanssa tilanteeseen sopivaksi. Muista huomioida myös muuttofirman vakuutukset jos jotain sattuu!

Saatat olla kiinnostunut myös

Kun kotiimme iski kosteusvaurio

Ulkoistettu ikkunanpesu – ONNI kotisiivous

Kotirauha kuuluu kaikille!

Pieni koti, iso perhe

3 kommenttia

  1. Matti kirjoitti:

    Genie Muuttopalvelu on kunnianhimoinen, kasvava ja nuorekas perheyritys joka tarjoaa asiakkailleen monipuolisia “koti palveluja’’ logistiikan ja siivouksen alalla.

    https://genie-kotipalvelut.fi/

  2. Päivi äLLä kirjoitti:

    Ei ollut Muuttopalvelu Kengurut tällä listalla ollenkaan! 🤯

    Me muutettiin just Kalliosta Herttoniemen rantaan ja 65m2 viidennestä kerroksesta seuraavan osoitteen kuudenteen kerrokseen vei

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *