Hae
The Juurakko journal

Kun toivepäiväkotiin ei päästykään

Saimme viime viikolla puhelua lasten uudesta päiväkodista, päiväkodinjohtaja totesi heidän olevan täynnä eikä paikkaa voida myöntää silloin kun sitä tarvitsemme. Päiväkotiin pitää hakemus tehdä noin neljä kuukautta aikaisemmin, jotta paikka voidaan varmistaa. Hakemuksen teko hetkellä aikaa aloitukseen oli vain puolitoista kuukautta. Kysyin miten homman kanssa edetään, koska ilman päiväkotia emme pysty olemaan. Olin pettynyt kun toivepäiväkoti ei onnistunutkaan

toivepäiväkoti

Laajensimme päiväkotitoiveita suuremmalle alueelle ja todennäköisesti saadaan muutaman kilometrin säteellä hoitopaikan. Harmittaa kovasti, ettei saada päiväkotia mitä oltaisiin haluttu. Toki voimme tehdä siirtohakemuksen ja odottaa milloin tämä olisi mahdollista. Lapsille tuo olisi varmasti raskasta, kun muuton jälkeen pääsee uuteen päiväkotiin ja sopeutuu, sitten jo revitään uuteen päiväkotiin. Lohdutuksena kuitenkin se, että molemmat lapset pääsevät samaan päiväkotiin ja tuovat turvaa toisilleen.

majakaphotography

Päiväkodin tärkeät piirteet

Nyt tulevaan päikkyyn ei ole mahdollista tehdä samanlaisia tutustumisia kuin ennen. Voidaan toki käydä pihalla moikkaamassa, mutta aikuinen ei pääse katsomaan ryhmän toimintaa päivän ajan. Se on harmi, koska niillä tutustumisilla usein näkee heti täyttyykö ne päiväkodin piirteet mitä haluan lapsille.

Itse pidän hyvin tärkeänä päiväkodissa sitä, että aikuisten kesken on helppo kommunikoida, he ymmärtävät ruuhkavuosien päälle ja ovat töissä niin lapsia kuin aikuisia varten. Se on korvaamatonta, kun päiväkodin henkilökunta on läheinen ja tuntuu että he haluavat panostaa lapseen.

Päiväkodin yleisilme vaikuttaa paljon, onko paikka kodintuntuinen vai laitosmainen? Minkälaisia aktiviteettäjä lasten kanssa tehdään ja miten lasten kanssa kommunikoidaan. Pahimpia pelkoja on itkevä lapsi pihan nurkassa, eikä kukaan aikuinen reagoi mitenkään.

majakaphotgraphy

Tulevaisuus näyttää mitä on vastassa

Ei tässä auta muuta kuin odottaa ja katsoa mitä tulevaisuus eteen laittaa. Toivon että lapset sopeutuvat uuteen tilanteeseen ja saa itseltä tätä stressiä hieman pois. Minkälaisia piirteitä sä arvostat päiväkodissa?

Lue myös

Miten oma koulunkäynti onnistuu, kun lapset kotona?

Paluu päiväkotiin!

Yksi kommentti

  1. Mariz kirjoitti:

    Aika hurjaa… Oon joskus miettinyt kuka meidän lapset kasvattaa? Sillä on niin iso merkitys siihen mitä lapsista tulee…
    Onnea etsintöihin.

    Miten se menikään? Kun et saa sitä mitä haluat niin jotain vielä parempaa odottaa sinua kuin olisit voinut ikinä edes kuvitellakaan…. Toivotaan niin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *