Hae
The Juurakko journal

Minun nettihelvetti

Sain kunnian osallistua Johanna Kareen valokuvanäyttelyyn nimeltä Nettihelvetti. Näyttely kertoo nettikiusaamisesta, joka on jatkuvasti kasvava ongelma. Pääsin kertomaan kokemastani kiusaamisesta ja sen vaikutuksista, näyttely itsessään on vahva vetoomus päättäjille sekä tavallisille kansalaisille; nettikiusaamisen estämiseen ja sen rankaisemiseen on löydettävä keinot.

Nettihelvetti

Minun nettihelvetti

Olen tuonut meidän perhearkea avoimesti someen ja tarkoitukseni on tuoda vertaistukea muille ja saada sitä samalla itse. Se tarkoittaa, niiden arjen ikävien asioiden tuomista päivän valoon. Aina ei ole kivaa ja joskus lapset ottavat niin aivoon, ettet oikein tiedä mitä tekisit. Joskus olen niin väsynyt, että jätän siivoamisen väliin, sen kerkeää tehdä sitten illalla tai vaikka huomenna.

Olen saanut kuulla, miten meidän lapsien mielenterveyttä epäillään, koska eihän kukaan lapsi leiki niin että sotkee? Jos viettäisin enemmän aikaa omien lapsien kanssa, olisi he varmasti siivommin. Miksi ihmeessä pitää leikkiä someprinsessaa lasten kustannuksella? Kun lapseni näkyvät somessa, pidetään sitä suorastaan yksityisyyden loukkaamisena. Kultaista keskitietä ei tunneta.

Olen saanut palautetta, miten kerron liian avoimesti perheemme asioista. Vaikka olen hyvin tarkka, ettei liian henkilökohtaisia tietoja tule. Minua on epäilty feikiksi, että olisin lavastanut kotimme sotkuja. Tämä kommentoija ei taida omistaa lapsia ollenkaan? Olen kertonut koulukiusaamistarinani, johon sain vastauksen, ettei minua oikeasti kiusattu. Mielestäni tappouhkaus kertoo jo aika vakavasta kiusaamisesta, mutta ehkä se on vain tämä hassu mieli.

Kiusaaminen näkyy jatkuvana arvosteluna. Olisin voinut olla parempi äiti, jos en tekisi näin. Olisit uskottavampi jos näyttäisit enemmän niitä kivoja juttuja, vaikka eihän somestani niitä ole koskaan puuttunut? Ihmiset haluaa avoimuutta, mutta sitten kun heille sitä antaa, osalla nousee karvat pystyyn ja hyökkää. Miksi? Miten mun omakohtaiset kokemukset vaikuttaa niin paljon?

Alla olevista linkeistä pääset lukemaan postauksia, jotka on eniten herättänyt kitkaa.

Lue myös

Minun tarina kiusattuna

”Salla, ehkä sun pitäs olla enemmän lasten äiti kuin someprinsessa!”

Kun talous menee veitsen terällä osa 1

Lehdet

Iltalehti – Salla itki lattialla kun puhelin piippasi kommenteista

Iltasanomat – Tältä koti näyttää kauniiden somekuvien takana

omg koti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *