Hae
The Juurakko journal

Hei ihanat pitkästä aikaa!

Haluan pahoitella miten iso tauko näissä kirjoituksissa on ollut. Rakastan blogin kirjoittamista ja väylänä tämä on paljon intensiivisempi mitä muut kanavat. Haluan avata teille hieman sitä, mitä mulle kuuluu ja mitä kaikkea tässä on kerennyt tapahtumaan! Viimeisin postaukseni on tammikuulta, jossa kerroin kehohäpeästä ja siitä miten mun elämäntapamuutosta on toisinaan parjattu. Inhottavista kommenteista huolimatta, en meinaa pitää omalla projektillani mitään kiirettä.

Elämäntapamuutos, vieläkin?

Elämäntapamuutos on varmasti sellainen aihe joka ei ihan heti kulu mun sisällöstä pois. Sillä elämäntapojen muutos ei käy käden käänteessä, eikä sen tarvitsekaan. Tässä muutoksessa käydään läpi kaikki ne asiat mistä sulle on tullut normaalia ja ovat niin sanotusti elämäsi perusta. Mihin aikaan menet nukkumaan, kuinka hyvin saat levättyä ja mitkä asiat lepoon vaikuttaa? Miten olet päivän aikana syönyt ja miten erergiasi riittää koko päivän aktiviteetteihin. Näiden toimintojen tarkastelu ja muutoksen tekeminen, jotta siitä tulee uusi normaali, on pitkä prosessi. Mun paino on jojoillut jälleen, mutta en ota siitä stressiä. Sillä stressiä on painonhallinnan pahin vihollinen ja huomaan stressaavissa ajanjaksoissa sen, miten paino ei liiku vaikka mitä tekisi.

Elämäntapamuutoksen lisäksi olen hakeutumassa kahteen eri leikkaukseen, joista olen puhunut aikaisemmin täällä. Abdominoplastia eli vatsan muotoiluleikkaus oli sovittuna kesälle, mutta tässä tuli mutkia matkaan kun paino ei ollut tippunut riittävästi. Vatsanmuotoiluleikkaus ei ole laihdutus keino, vaan tässä poistetaan venynyttä nahkaa esimerkiksi raskauksien ja suuren painon pudotuksen jäljiltä. Venynyt vatsanahka saattaa aiheuttaa tulehduksia ja hiertymiä kun ihokerrokset pääsevät muhimaan. Itselläni ei ole vakavia tulehduksia, mutta ikäviä hiertymiä tulee aika ajoin. Toinen leikkaus mihin olen hakeutumassa, on rintojen pienennysleikkaus. Ihan vain, koska olen hiton kyllästynyt selkäsärkyihin näiden L-kuppien kanssa.

Opinnot, hitto ne jatkuu vieläkin

Opinnoista olen puhunut jo vuodesta 2018, eikä vieläkään loppua näy! Opiskelen edelleen Haaga-Heliassa hotelli-, ja ravintola-alan liikeenjohtoa, koulu on viimein opparia vaille valmis. Olin opintojen parista puoli vuotta pois, kun vietin aikaa äitiyslomalla Aatoksen kanssa. Nyt kai kaikki kurssit on paketissa ja odotellaan aikaa kirjoittaa opinnäytetyö oman yrityksen kasvustrategiasta. Oppari on onneksi aloitettu ja siitä olen käynyt kaksi palaveria ohjaajan kanssa. Sain hyviä vinkkejä miten kirjoitusta jatkaa sekä parantaa, enää odotellaan aikaa ottaa se oikeasti työnalle.

Opparin kirjoittaminen on siitä kinkkinen, sillä yrittäjyyden keskellä se on aina mikä siirtyy. Onneksi olin varannut koko tämän vuoden aikaa sen kirjoittamiseen ja kesällä tuleekin kahden viikon loma, jolloin tarkoitus kurota tämä kasaan. Valmistuminen on siis viimeistään jouluna 2022! Olen myös aloittanut uudet opinnot, jotka alkoivat nyt huhtikuussa. Hieman panikoin, sillä ajattelin opparin olevan paljon pidemmällä mitä se käytännössä on. Nämä uudet opinnot keskittyvät sosiaaliseen mediaan ja digimarkkinointiin, jotka tukevat nykyistä yritystoimintaani. Nämä suoritetaan oppisopimuksella ja fyysisiä koulupäiviä on suhteellisen vähän. Nyt kädet ristiin ja toivotaan että saisin kesällä opparin kokonaisuudessaan pois alta ja voisin antaa enemmän focusta tälle!

Yrittäjyys vei mennessään

Aloitin päätoimisen yrittäjyyden toukokuussa 2021 ja olen nyt vuoden verran kannattavaa bisnestä. Huvittavaa tässä on se, ettei musta ikinä pitänyt tulla yrittäjää, sillä olin nähnyt miten raastavaa se voi olla. Kun yrittäjyyden ensikipinät sitten iski, mietin heti että minkälainen yrittäjä haluan olla ja miten voin vaikuttaa siihen, että mulla on myös aikaa perheelle. Eihän ne ajatukset aina mennyt yksiin toteutuksen kanssa, mutta edelleen pystyn antamaan aikaa perheelleni ja on mahdollisuus pitää lomaa!

Yrittäjyys ei silti ole aina ruusuilla tanssimista ja onnistumisia, se vaatii paljon sietokykyä vastoinkäymisille. Kun on edessä ongelma ja ensimmäinen ratkaisu ei jostain syystä toimi, mietitään toista lähestymistapaa ja pyydetään omalta verkostolta apuja. Me haimme julkista rahoitusta, mutta emme sitä saaneet, meillä on kuitenkin tulossa isoja hankkeita joissa on potentiaalia pitkällä tähtäimellä. Nyt meillä on tulossa strategiapäivät alan parhaan stretigistin kanssa, jolloin saamme meidän vision paremmin esille ja näiden avulla mahdollisesti julkista rahoitusta ja askeleet kansainväliseen toimintaan.  Jos ovet ei avaudu sinulle, luo itse ovi mistä kulkea. 

Yritykseni Pirske Suunnittelutoimisto tuottaa asiakkailleen sisältömarkkinointia ja meidän kädenjälkeä näet yritysten sosiaalisen median julkaisuissa, artikkeleissa, uutiskirjeissä sekä kotisivuilla. Olemme suunnittelleen ja toteuttaneet erilaisia videoprojekteja sekä painettuja tuotteita, kuten roll-up mainoksia. Tässä työssä on upeaa se, miten pääsee koko ajan oppimaan uutta ja tuomaan omaa luovuttaan paljon esille. Parasta on, kun näkee asiakkaan ilon siitä, miten markkinointi tuottaa tulosta.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Uskon että omat somekanavat tulevat edelleen painottumaan paljon perheellisen arkeen, jossa yrittäjyys ja itsensä kehittäminen on isossa roolissa. Pyrin tuomaan jatkossa enemmän sisältöä myös tänne, aiheista mitkä teitä kiinnostaa. Laita siis rohkeasti kommenttia tai viestiä! Yrityksen tiimoilta on isot rattaat lähtenyt pyörimään ja tulemme ensi vuonna lanseeraamaan uutta palvelutuotetta, tästä tiedotan erikseen niin yrityksen kuin omissa kanavissani. Toivon (ja rukoilen), että opinnäytetyö olisi valmis kesän lomien aikana ja voisin täysillä keskittyä tulevaan projektiin ja saada siihen myös apuja tästä uudesta koulutuksesta.

Odotan niin innolla kesää, että pääsen nauttimaan lämpimistä päivistä (jolloin lasten kanssa ulos lähteminen on super helppoa).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.