Hae
The Juurakko journal
Kaupallinen yhteistyö

Kesäloman viimeiset päivät

Kaupallinen yhteistyö: Visit Riihimäki / Hausjärven kunta

Kesäloman viimeiset päivät sisältää pyykinpesua ja arkeen orjentoitumista, mutta kiva olisi silti jotain muutakin tehdä. Lähdettiin päiväreissulle Hausjärvelle, jossa meillä oli kolme matkakohdetta ja paljon ideoita takataskusssa! Lounaalla suunnattiin Lepolan taloon, joka on 1905 rakennettu kaunis maalaisromanttinen talo. Talossa on toiminut vaivaistalo, kunnalliskoti, vanhainkoti ja yksityinen hoivakoti ja nyt talosta löytyy ravintola- ja juhlatoimintaa.

Lepolan talo

Syötiin herkullista salaattia sekä kanaa kasvispedillä. Tutustuttiin talon tarjontaan ja ihasteltiin kattausta mikä oli tehty tulevia häitä varten. Heiltä löytyi myös pieni puoti, missä oli myynnissä paikallisia tuotteita kuten koruja, kynttilöitä ja hunajaa. Tilana Lepolan talo oli äärimmäisen kaunis ja lapsilla oli tilaa juoksennalla niin sisällä kuin ulkona. Kannattaa laittaa paikka korvan taakse jos mietit juhlien järjestämistä!

Pursilan tila

Seuraavaksi mentiin kurkkaamaan maatila elämää Pursilan tilalle, jossa edelläkävijänä luodaan uudistavaa maataloutta. Näin kaupunkilaisena oli super mielenkiintoista kuunneltavaa, sillä asiaa ei ole tullut niinkään ajateltua. Nykyisellä viljelyllä maaperästä lähtee minaraaleja enemmän kuin niitä annetaan, jonka takia maaperä ei ole enää niin rikasta kuin aikaisemmin. Viljely on liian yksipuolista, vaikka nykyäänkin vaihtelua on, ei sitä ole riittävästi. Uudistavassa maataloudella istutetaan viljeltävän tuotteen lisäksi aluskasvillisuutta kuten apilaa ja erilaisia niittykukkia. Niiden olemassa olo vaikuttaa saatavan sadon määrään, muttei merkittävästi. Miksei näin tehdä kaikkialla? Myös puiden istutus pellolle tuo tuulen suojaa pörriäisille, jolloin pölyty onnistuu myös keskellä peltoa. Lapsien kohokohta oli päästä traktorin kyytiin, silittää koiranpentu Rosaa ja ihailla lehmiä sekä lampaita.

Mommilan kyläpuoti

Viimeinen kohde oli täynnä historiaa ja paljon ihmeteltävää. Syötiin jäätelöt ja nautittiin kesäpäivästä terassilla. Lapsille löytyi leikkipiste, mutta kisaväsymys alkoi painaa pahemman kerran. Mommilan kyläpuodista löytyi kaikkea vanhaa mitä sai ostaa. Tämä paratiisi jäi liian vähälle huomiolle ja tullaan palaamaan tänne paremmalla ajalla! Puodin vanhan tavaran myymälästä löydät kaikkea vanhaa lapsuuden leluista, peltipurkkeihin, lehtiin, työkaluihin, astioihin ja retroon sen kaikissa kirkkaissa väreissä. Kaikki myytävä tavara on aidosti vanhaa, etkä löydä yhtään uus-vintagea. Kyläpuoti on auki 29.9 saakka, joten vielä kerkeät laittamaan retkilippiksen päähän ja suuntaamaan kohti Hausjärveä.

Kaupallinen yhteistyö: Visit Riihimäki / Hausjärven kunta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.